Yapılan yeni araştırma, şirketlerin verimliliklerini teknolojiyle artırabileceklerini düşündüğünü, ancak dijital dönüşüm projelerini tamamlamak için büyük bilgi ve beceri engelleriyle karşı karşıya kaldıklarını gösteriyor. Üst düzey karar vericiler, Avrupalı şirketlerin teknolojik dijital dönüşüm projelerinin sadece 3 yıl içinde verimliliklerini ortalama yüzde 38 artırmasını ve yatırımlarının geri dönüşünü de (ROI) 5 yıldan kısa bir süre içinde tamamlamasını istiyor. Ancak şu ana kadar şirketlerin ortalama sadece yüzde 15’i dijital dönüşüm projelerini tamamladı.
Ankete katılanların neredeyse yüzde 40’ı dijital dönüşüm söz konusu olduğunda şirketlerinin, rakiplerinin gerisinde kaldığını düşünüyor. Dijital dönüşüm teknolojilerinin uygulanmasının önündeki başlıca engeller ise şirket içindeki bilgi eksikliği (yüzde 35), şirket içindeki BT personelinin kaynak ve beceri eksikliği (yüzde 32), mevcut BT altyapısıyla birlikte çalışabilirlik konusundaki endişeler (yüzde 30) ve harici uzman BT desteği veya uzman sağlayıcıların farkındalık eksikliği (yüzde 30) olarak sıralanıyor.
Panasonic Connect Avrupa Pazarlama Direktörü Jan Kaempfer konuyla ilgili şunları söylüyor: “Bu araştırma, Avrupalı şirketlerin en yeni teknoloji çözümlerinin iş operasyonlarını dönüştürebileceğini ve verimlilikte büyük adımlar atmalarına yardımcı olabileceğini anladığını gösteriyor, ancak birçoğu için hala üstesinden gelinmesi gereken belirgin engeller var.
Şirketler, bünyelerinde uzmanlık ve kaynak alanlarında eksiklikler yaşıyor ve planlarını uygulamak için ihtiyaç duydukları dış uzman desteğini bulmakta da zorlanıyor. Panasonic Connect Europe, bir yıldan biraz daha uzun bir süre önce bu ihtiyaçları gidermek için kuruldu. Bu yapının kurulma nedeni tam olarak B2B şirketlerin dijital dönüşüm zorluklarını gidermesine yardımcı olmak için teknoloji donanımını, yazılım çözümlerini ve hizmet uzmanlığını bir araya getirmekti.”
Bağımsız araştırma şirketi Opinion Matters tarafından yürütülen ve Panasonic Connect Europe tarafından yaptırılan anket, İngiltere, Fransa ve Almanya’da iş dünyasında dijital dönüşümden sorumlu 300 üst düzey karar vericiyi sorguladı.