Cuma, Kasım 22, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

VMware yeni vSphere+ ve vSAN+’ı duyurdu

VMware-globaltechmagazineVMware, şirketlerin lokal veri merkezlerine bulutun imkanlarını iş yüklerinde veya alanlarında herhangi bir aksaklık yaşamadan dahil edebilmesine yardımcı olan vSphere+ ve vSAN+’ı tanıttı. VMworld 2021’de Project Arctic ismiyle teknoloji ön gösterimi olarak tanıtılan bu hizmetler, müşterilerin altyapılarını merkezi bulut tabanlı altyapı yönetimi, entegre Kubernetes, yeni hibrit bulut hizmetlerine erişim ve esnek bir abonelik modeliyle güçlendirmesini sağlıyor.

VMware Bulut Platform İş Birimi ve Bulut Altyapısı İş Grubu Genel Müdürü ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Krish Prasad, konuyla ilgili şunları söylüyor: “VMware vSphere+ ve VMware vSAN+, müşterilerin bildiği ve güvendiği temel çözümlerin yeni ve geliştirilmiş modelini temsil ediyor. Dijital dönüşüm yolculuğunda ilerleyen müşteriler, vSphere+ ve vSAN+ ile bulut stratejilerini uygularken mevcut lokal veri merkezlerine ve iş yüklerine bulutun avantajlarını katarak dönüşüm çalışmalarını hızlandırabiliyor. Bunu da esnek bir abonelik modeli ve basitleştirilmiş tüketim ile yapabiliyor.”

VMware vSphere+ ve VMware vSAN+, VMware Cloud’un istikrarlı bir altyapıyı dağıtık ortamlarda katma değerli imkanlarla sunma stratejisinde büyük rol oynuyor. vSphere+ ve vSAN+, müşterilerin lokal veri merkezlerinde işlerin yapılabilmesi için kritik öneme sahip uygulamaların felaket kurtarma ve fidye yazılımı koruması gibi alanlarda kullanabileceği eklenti halindeki hibrit bulut hizmetlerini aktifleştirebilmesini sağlıyor. Küçükten büyüğe her şirket yeni imkanlardan, güvenlik ve ürün güncellemelerinden çok daha kısa sürede faydalanabiliyor ve mevcut uygulamalarında veya donanımlarında herhangi bir değişiklik yapmadan operasyonlarını kolaylaştırabiliyor.

IDC Yazılım Tanımlı Bilişim Araştırma Direktörü Gary Chen ise görüşlerini şu şekilde dile getiriyor: “Lokal veri merkezlerinde bulut hizmetleriyle gerçekleşen dönüşüm, şirketlerin önem verdiği bir modernleşme trendi olarak öne çıkıyor. Bulut hizmetleriyle her yerde çalışabilen veri merkezi hipervizörü sayesinde kullanıcılar hemen ulaştırılabilen ve tamamen buluttan yönetilebilen yenilikçi imkanları kullanabiliyor ve bu sayede yönetim verimliliği, Kubernetes operasyonlarının ölçeklendirilmesi ve felaket kurtarma gibi sorun yaşanan birçok alanda faydalar sağlıyor. Bu teslim modeliyle gelecekte sunulabilecek vSphere+ ve vSAN+ gibi olanakların sonu yok ve şirketlerin mevcut altyapıyı minimum yük ile hızla modernleştirmeleri için önemli bir araç olma potansiyeline sahip.”

Lexmark CIO’su Vishal Gupta ise “VMware vSphere+ lokal ve bulut arasındaki çizgiyi ortadan kaldırıyor. Bulut işletim modeli ve alışık olduğumuz araçların bir araya gelmesi bize önemli faydalar sağlıyor” diyor.

Merkezileştirilmiş Altyapı Yönetimiyle Operasyonları Kolaylaştırın

Verimliliği ve üretkenliği iyileştirmek için baskı altında olan altyapı operasyon ekipleri, gittikçe büyüyen ve daha karmaşık hale gelen ortamları desteklemek için altyapıyı yönetmenin ve korumanın daha verimli yollarını arıyor. Müşterilerin vSphere ortamları, genellikle operasyonel karmaşıklığa ve yönetimin verimsizleşmesine neden olan silolar, uç siteler ve bulutlar arasında dağıtılmış durumda oluyor.

vSphere+ ve vSAN+, VMware Cloud Console ile bu tür dağıtık ortamlar için birleştirilmiş bir altyapı yönetim deneyimi sunuyor. Konsolda lokal veri merkezlerinde hizmete alımlar için global envanter, yapılandırma, alarmlar, yönetici ve güvenlik durumları yer alıyor. Yöneticiler, dağıtımlarının yapılandırmalarını ve ilkeleri yönetme gibi belirli operasyonel görevleri doğrudan VMware Cloud Console’dan gerçekleştirebiliyor. Ayrıca müşteriler, şirket içi altyapı bileşenlerinin güncellemelerinin bulutla etkinleştirilmiş otomasyonu aracılığıyla büyük ölçüde basitleştirilmiş bir yaşam döngüsü yönetimi deneyiminden yararlanacak. Müşteriler ek olarak kurumsal ihtiyaçları gidermek ve regülasyonlarla uyumluluğu sürdürmek için güvenlik kontrolleri gibi bulut temelli iyileştirme ve yapılandırma yeteneklerinden de faydalanıyor.

Entegre Kubernetes ile Geliştiricileri Hızlandırın

Geliştirici ekipleri, üretim hattına daha iyi yazılımı daha kısa sürede gönderebilmek için uygulamalarını ve altyapılarını modernleştirmeye odaklanıyor. Sanal makinelerin ve Kubernetes tarafından orkestrasyonu yapılan konteynerlerin yönetimi için tek bir iş yükü platformu sunan vSphere+, bina içi altyapıların kurumsal kullanıma hazır Kubernetes platformuna dönüşmesine yardımcı oluyor. vSphere+, VMware Tanzu Standard Runtime’ın imkanlarını artırarak geliştiricilerin Kubernetes’i bina içinde, genel bulutlarda ve uçta istediği ölçekte istikrarlı ve verimli çalıştırmasına ve yönetmesine olanak tanıyarak, geliştiricilere için çok bulutlu bir IaaS deneyimi sunuyor. VMware Tanzu Mission Control Essentials’ın eklenmesiyle müşteriler tüm dünyadaki Kubernetes yapılarını görebiliyor ve operasyonel görevleri otomatikleştirebiliyor.

Sorunsuz Hibrit Bulut Hizmetleriyle Bina İçindeki Altyapıyı Genişletin

Modern şirketlerin güvenlik yapılarını sürekli iyileştirmesi, felaketlerin etkilerinden hızlıca kurtulabilmesi, bina içindeki kesintilerden etkilenmemesi ve fidye yazılımlarına karşı daha iyi korunabilmesi için entegre ve genişletilmiş bulut hizmetlerine ihtiyacı var. vSphere+ ve vSAN+ ile müşteriler araç setleri ve uzmanlığı gibi mevcut yatırımlarını kullanmaya devam ederken VMware Cloud’un genişletilmiş imkanlarından avantaj kazanabiliyor. Müşteriler aynı zamanda eklenti halindeki bulut hizmetleri şeklindeki koruma iş akışlarından da faydalanabiliyor. Bu iş akışları isteğe göre kullanılabilen felaket kurtarma hizmeti VMware Cloud Disaster Recovery ile işletim sistemlerine doğrudan entegre edilebiliyor. Yeni eklenti şeklindeki bulut hizmetleri şu anda geliştirilme aşamasında ve sunulduğu zaman süreç içinde buluta geçiş yapmayı tercih eden müşterilerin bunu yapabilmesini sağlayacak.

Esnek Abonelik Modeliyle Tüketimi Kolaylaştırın

vSphere+ ve vSAN+ ile şirketler lokal veri merkezlerindeki hizmete alımlarda abonelik temelli bir tüketim modelini kullanabilecek. Müşteriler ayrıca gereken tüm bileşenleri (VMware vCenter, VMware ESXi, Tanzu Standard Runtime ve Tanzu Mission Control Essentials dahil) ve desteği kapsayan tek bir SKU ile daha fazla faydaya sahip olabiliyor.

vSphere+ ve vSAN+’ın 29 Temmuz 2022’de (VMware’ın FY23 Q2 sonu) erişilebilir olması bekleniyor. vSphere+’ın bir bileşeni olan Tanzu Mission Control Essentials’ın da VMware’ın FY23 Q3’ünde erişilebilir olacağı tahmin ediliyor.

Teknoloji Makaleleri