Teknolojinin baş döndürücü bir hızla ilerlemesiyle birlikte teknolojik aletler nefesimiz gibi sürekli bizimle beraber. İnternet çağıyla birlikte her evde PC kullanımı, akıllı telefonlar, tabletler, akıllı evler derken giyilebilir teknolojilerle teknoloji nefesimiz gibi bizimle dolaşıyor.
Bu kadar teknolojik yaşayarak hayatı çok kolay hale getirmenin bedeli bazen çok ağır ödenebilir. Elbette tehlikeli diye teknolojiden kaçmaktan bahsetmiyoruz. Fakat hayatımızın her alanına girmiş ve sürekli bizimle gezen cihazlara dışarıdan da ulaşılabilir olduğunu bilmek oldukça korkutucu.
Gizli bilgilerimizin çalınması, izleniliyor olmak, ticari sırların ele geçmesi başımıza gelebilecek en kötü senaryolar. Diğer yandan yapılan araştırmalarda kullanıcılar yeni nesil teknoloji cihazlarının hayatlarını çok kolaylaştırdığı görüşünde. Hem bu kolaylıklardan istifade etmek, hem de güvende kalmak için güvenliğe önem vermek gerekiyor.
Özellikle kurumsal networklere bu tarz tehlikelerin sızması kaybın boyutlarını yükseltiyor. Son zamanlarda çok sık rastlanan vakalardan birisi de e-posta şifrelerinin çalınarak, mailerin takibe alınması ve sahte hesaplarla sizin adınız gibi ticari yazışmaların yapılması. Saldırganlar bilgisayarınıza casus yazılımı yerleştirerek şifrenizi ele geçiriyor. Ticari yazışma yaptığınız firmaları tespit ederek, sizin ve müşterilerinizin alan adlarına benzer alan adları satın alarak sizin adınıza müşterilerinize, müşterilerinizin adına da size mail gönderip para transferini kendi hesaplarına yaptırmaya çalışıyor. Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Vizyon Arge Destek Müdür Salih YILMAZ; Networklerin izlenerek anormal durumların tespitine ve gerekli önlemlerin hızlıca alınmasına dikkat çekiyor. Cihazların akıllı hale gelmesiyle birlikte saldırılarda kimlik değiştiriyor. Alınacak güvenlik önlemlerinin de bu değişime ayak uydurarak dinamik olması gerekiyor. Yerli bir Arge firması olarak tüm bilgi birikimimizi ve enerjimizi siber güvenliğe harcıyoruz şeklinde sözlerini tamamladı.