Cuma, Kasım 22, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

IFS yerli tasarımlara ve üretimlere destek veriyor

IFS-globaltechmagazineKurumsal iş uygulamaları (ERP/FSM/EAM) alanında önde gelen şirketlerden biri olan IFS, dünya genelinde uzun yıllara dayanan deneyimi ve uzmanlığını Türkiye ekonomisi açısından büyük öneme sahip olan savunma sanayiinde hizmet veren şirketlere aktarmaya devam ediyor.

IFS, birincisi savunma ve havacılık olmak üzere; üretim, proje tabanlı endüstriler, tesis ve ekipman yönetimi ağırlıklı endüstriler ve saha servis ve hizmet gibi 5 ana sektörde hizmet veriyor. 40 yılın getirdiği tecrübe ile IFS Türkiye, bu sektörde Gartner ve IDC gibi bağımsız araştırma firmaları tarafından lider iş uygulamalarından biri olarak adlandırılıyor.

IFS, savunma ve havacılık sektörünü oluşturan silahlı kuvvetlerin, savunma sanayii üreticilerinin ve savunma sanayiine operasyonel hizmet sağlayan şirketlerin dağınık ve çok sayıda silah ve mühimmatın bakımı, onarımı, güncel ve harekata hazır tutulması gibi ihtiyaçlarını karşılamak adına sektöre özel Kurumsal Varlık Yönetimi (EAM) ve Kurumsal Kaynak Planlama(ERP) çözümleri sunuyor. Proje tabanlı çözümleriyle farklılaşan IFS; siparişe özel tasarım, imalat alanlarında faaliyet gösteren üreticilerin farklı ihtiyaçlarını karşılayarak, sektörün en çok ihtiyaç duyduğu uçtan uca PLM çözümleri sunuyor. Bu çözümler, bir ürünün tasarımından prototip imalatına, seri üretimden satış sonrası verilecek hizmet ve garantiye kadar tüm ürün yaşam döngüsünü (PLM) destekliyor.

IFS’in dünya genelinde referanslarına eklediği BAE Systems, ABD Hava Kuvvetleri, ABD Donanması, Lockheed Martin, General Dynamics, İngiliz Hava ve Deniz Kuvvetleri, SAAB, Rolls-Royce gibi alanında öncü şirketler IFS ile tüm süreçlerini uçtan uca entegre bir şekilde yürütüyor.

IFS olarak temelde 5 sektöre odaklandıklarını belirten IFS Türkiye CEO’su Ergin Öztürk, savunma sanayiinin bu sektörler arasından en çok önem verdikleri endüstrilerden biri olduğunun altını çizdi ve sözlerine şöyle devam etti: “Savunma sanayii kalite gereksinimleri, sertifikasyonları, güvenlik ve proje tabanlı çalışmalar gerektirmesi nedeniyle diğer sektörlerden çok farklı bir sektördür. IFS olarak sadece kurumsal iş uygulamaları sunan bir kuruluş değil, aynı zamanda bu sektörde yüzlerce, hatta binlerce markayla çok başarılı projeler gerçekleştirmiş ve ciddi bilgi birikimine sahip bir şirketiz. Savunma ve havacılık sektörünün tüm gerekliliklerini sağlıyoruz ve bu alanda 40 yıldan uzun süredir dünyanın önden gelen şirketlerinden biriyiz.”

Yerli tasarımlara ve üretimlere destek veriyor

Savunma ve havacılık sektörü Türkiye açısından büyük önem taşıyor ve ciddi bir potansiyele sahip. IFS Türkiye, bu potansiyelin değerlendirilmesi, şirketlerin savunma ve havacılık sektörüne yönelmelerine destek vermek için dünya genelindeki deneyimlerini ve uzmanlığını Türkiye’deki şirketlere sunmaya devam ediyor. Savunma sanayiinde yerli tasarıma ve üretime ağırlık verilmesini, bu alanda stratejik çalışmaların yapılmasını destekliyor.

Savunma ve havacılık sektörüne yönelik şu ana kadar edindikleri tüm deneyimi ve uzmanlığı paylaşmaya hazır olduklarını belirten Öztürk, “Üretim ve tasarım açısından çok büyük potansiyele sahip bir ülkeyiz. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren güçlü şirketlerin savunma ve havacılık alanına yönelmeleri ve bu potansiyeli açığa çıkarmaları ülkemiz ekonomisi için olduğu kadar ülkemizin geleceği açısından da oldukça önemli. Savunma sanayiinin kendine has dinamiklerini dikkate alarak uygun çözümlerin kullanılmasının şirketlerin dijital dönüşümleri üzerinde hızlandırıcı bir etki yaratacağını düşünüyoruz. 40 yılı aşkın tecrübemizle bu noktada çok önemli bir rol oynamaya devam ediyoruz. Bu deneyimimizin savunma sanayiinde faaliyet gösteren veya bu sektöre yatırım yapmayı planlayan şirketlere büyük bir ivme katacağına inanıyoruz. Savunma sanayii alanındaki bilgi birikimimizi yıllardır ülkemizdeki şirketlere aktarıyoruz ve aktarmaya da devam edeceğiz. Bu bilgi paylaşımının getirdiği çok başarılı örnekler var. Günümüzde 40’ın üzerinde savunma sanayii şirketiyle çalışıyoruz. Bunların içerisinde FNSS, Havelsan Teknoloji Radar, Küçükpazarlı, SDT, CES, TR Mekatronik, Dearsan, Sefine, ADİK gibi firmaları sayabiliriz. Savunma sanayii, otomotiv sektöründe olduğu gibi ürün ve hizmetlerin yurt dışına ihracı konusunda büyük bir potansiyele sahip. Küresel yapımızın yeni kurulacak lojistik ve üretim tesislerine ciddi anlamda fayda sağlayacağına inanıyoruz.” dedi. “Örneğin, Türkiye’nin ilk savaş gemisi Dearsan Tersanesi’nde üretildi ve bu geminin yapım sürecinde planlamadan üretime varıncaya kadar tüm operasyonlar uçtan uca IFS ile gerçekleştirildi. Benzer bir şekilde Türkiye’nin savunma sanayii alanında tek seferde en büyük ihracatını gerçekleştiren FNSS, 2006 yılından bu yana tüm süreçlerini IFS ile yönetiyor. Yine Türkiye savunma sanayiinde önemli yeri olan ADİK Tersanesi de uçtan uca IFS kullanıyor. Şu anda Ankara’da yerleşik bir danışmanlık ekibimiz bulunuyor ve yakın bir dönemde Ankara’da ofis açmayı planlıyoruz. Çözümlerimizi en önde gelen teknolojileri entegre ediyoruz.” Şeklinde sözlerine devam etti.

Savunma Sanayii’ne yapılan yatırımlar

IFS olarak sadece müşterilerimize yetkinlikler kazandırmıyor kendi alanımızda da liderliğimizi sürdürmek amacıyla yeni yatırımlar yapıyor, yeni teknolojilere odaklanıyor ve ürünlerimizi geliştiriyoruz. Hem teknoloji kullanımı hem de müşteriye yaklaşım açısından yeni dünya düzeninin öncüleri arasındayız. IFS “yalınlık”, “kolay kurulum”, “kolay kullanım”, “yatırımın çok hızlı geri dönüşü”, “yüksek verimlilik” ve “yenilikçi güncellik” özellikleri ile sektörün ihtiyaçlarına yanıt veriyor. Bulut teknolojileri, yapay zekâ, veri analitiği, Blockchain, artırılmış gerçeklik ve mobilite gibi yenilikçi teknolojilere yönelik yatırımlarımız devam edecek. Kendi sektörümüzün standartlarını aşarak, geleneksel uygulamalar ve kavramlar değil, kolay ve gerçekten uygulanabilir ürünler sunmaya devam edeceğiz. Savunma sanayiine yönelik çözümlerimizi ise ABD ve İngiltere’de bulunan AR-GE merkezlerimizde geliştiriyoruz.

Teknoloji Makaleleri