Cuma, Kasım 22, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Türkiye Qualys için büyük bir potansiyeli temsil ediyor

Qualys-Marco-globaltechmagazine

Marco Rottigni
Qualys EMEA Bölgesi CTSO

2020, dünyanın dört bir yanındaki birçok kuruluş, satıcı ve insan için farklı açılardan çok tuhaf, enteresan ve zorlu bir yıl oldu ve bu süreçte Qualys hiçbir istisna yapmadı. Müşterilerimizi sorunsuz bir şekilde desteklemeye devam eden platformumuzun yerel bulut yapısı sayesinde elimizden gelenin en iyisini ortaya koyduk. Pandemi, birçok kuruluşun uzaktan çalışanlarını, BT paradigma değişimini en güvenli şekilde kucaklayabilmelerini sağlamak için alınan önlemleri benimseyerek, çalışma şeklini yeniden yapılandırmaya zorladı. Qualys, çok çeşitlendirilmiş bir BT mülkünde görünürlük ve doğruluğun, ölçeklenebilirliğin, sorgulama hızının ve esnekliğin güçlü ayırt edici özellikler olduğu bir bulut platformu sayesinde kuruluşlara büyük bir destek oldu.

Patch Management, VMDR ve Multi-Vector EDR gibi çözümler, durumun gerektirdiği çeviklik ve hız ile güvenliği güçlendirmede önemli bir rol oynadı.

Artık, güvenliğin her zamankinden daha ciddi bir yol ayrımında olduğunu düşünüyoruz. Dijital dönüşüm ve 2020’de yaşadığımız olayların birleşimi, görünürlüğün – kaybolmasa bile – çok zorlaştığı bir duruma yol açtı; Siber güvenlik sorunlarında puan çözümünün benimsenmesi artık yeterli olmuyor; cevap verme süresi çok yavaş ve otomatikleştirilmesi zor; Cloud ve DevOps’a geçiş yönünde acil bir ihtiyaç var, ancak bunu söylemek yapmaktan daha kolay. Son olarak, saldırganların karmaşıklık düzeyi, güvenlik duruşunu izleme ve planlamaya yönelik risk temelli bir yaklaşım gerektiriyor.

Bu yeni güvenlik sorunlarını çözmek için sektörümüz, birbirimizle etkileşime girmemizi sağlayan ve güvenliğin oluşturulacağı açık bulut platformları oluşturmalıdır. Qualys’in yirmi yılı aşkın bir süredir yaptığı şey ve 2021 ve ötesinde geliştirmeye devam edeceğimiz şey bu: Qualys açık bulut platformu, güvenliğin yerleşik olduğu bir köşe taşı olarak, risk tabanlı bir yaklaşımı akılda tutup her zaman güncel bir küresel BT varlık envanteri sunar.

Bu yaklaşım; kuruluşların dijital biyoçeşitliliğinde kaybolan görünürlüğü yeniden kazanmak; maliyetleri düşürürken daha iyi güvenlik elde etmek için geleneksel nokta çözümlerini kullanımdan kaldırırken yığını konsolide etmek; uygun bağlam ve gerçek zamanlı analizden yararlanarak, yanıtları otomatikleştirmek ve düzenlemek; ve güvenlik için gerçek bir risk temelli yaklaşım benimsemek gibi önemli ticari avantajlar sağlayacaktır.

Sonuç olarak, Qualys Açık Bulut Platformu, görünürlük, önleme ve iyileştirme, algılama ve yanıt verirken doğruluk, ölçek ve hız sağlayacaktır.

Uzaktan çalışma paradigmasına geçiş, hibrit dijital manzara ile uğraşan kuruluşların yüzleşmesi gereken en yeni zorluk.

Güvenlik ihlalinin etkili sonuçlarından kaçınmak için, görünürlük ve gözlemlenebilirlik sağlayan sürekli telemetri koleksiyonunun yanı sıra, savunmasız yüzeyin iyileştirilmesine risk temelli bir yaklaşımla öncelik verme yeteneği de önemlidir.

Bu yaklaşım, hem yazılım güvenlik açıklarını hem de yanlış yapılandırmaları göz önünde bulundurmalı ve hızlı bir düzeltme yapmak için gerekli adımları ortaya çıkarmalıdır.

Bu düzeltme, hem varlık kritikliği hem de saldırı olasılığı göz önüne alındığında ön planda tutulmalı ve entegre, uçtan uca bir iş akışı sayesinde süreci hızlandırabilecek bir yama yönetimi çözümü ile birlikte güçlendirilmelidir.

Qualys, belirtilen tüm prosedürlerin ölçeklenebilirliğini, doğruluğunu ve etkinliğini sağlamak için SaaS çözümünü kullanır.

Türkiye, hem müşteriler hem de iş genişlemesi açısından Qualys için büyük bir potansiyeli temsil ediyor, bu nedenle bu büyümeyi kolaylaştırmak için kaynaklarımızı güçlendireceğiz.

Türkiye, süreçlerde görünürlük ve güvenlik oluşturmak için ölçeklenebilir ve esnek bir platform gerektiren bir pazar ve çözümümüz, bu ihtiyaçlar için mükemmel bir uyum sağlıyor.

Qualys, çözümümüzün sağladığı iş değerinin tam anlamıyla yaygın bir şekilde algılanmasını sağlamak için yerel bir varlık oluşturarak ve iletişim kurarak bölgeye yatırım yapıyor.

Teknoloji Makaleleri