Hewlett Packard Enterprise (HPE), kurumların COVID-19’un ardından işlerini tekrar canlandırmalarına ve hızlandırmalarına yardımcı olacak beş yeni işe dönüş çözümünü duyurdu. Virüsün yayılmasını kontrol etmeye ve iş sürekliliğini sağlamaya yardımcı olmak için tasarlanan yeni çözümler, hızlı ve kesintisiz bir geçiş için HPE Pointnext Servisleri tarafından sağlanacak ve yönetilecek. Bu çözümler uçlarda güvenli ve yüksek performanslı HPE sunucularını, yapay zeka (AI) destekli Aruba ağ altyapısını ve HPE’nin zengin iş ortakları ekosisteminden gelen teknolojileri kullanarak her boyuttaki işletmenin ihtiyacını karşılamak üzere ölçeklendirilecek.
HPE, geçtiğimiz aylarda COVID-19 nedeniyle işinde aksama yaşayan kurumlarla yakın çalıştı. Onlara uzaktan çalışma yetenekleri kazandırarak veya bu yeteneklerini ileri taşıyarak operasyonlarını devam ettirmelerine yardımcı oldu. Bunlar arasında uzaktan çalışan personeli desteklemek için geliştirilen güvenli bağlantı ve sanal masaüstü altyapısı (VDI) çözümleri yer alıyordu. Ayrıca HPE, müşterilerinin sermayelerini korumalarına ve finansal risklerini azaltmalarına yardımcı olmak için HPE Finansal Hizmetler aracılığıyla 2 milyar dolarlık finansman ve program desteği sundu. Bu destek işletmelerin nakit giderlerini azaltmaya, sundukları değeri daha hızlı nakde döndürmelerine yardımcı olmaya ve ödemelerini dağıtım planlarına uygun olarak yapılandırmaya odaklanıyor.
HPE’nin duyurduğu beş yeni işe dönüş çözümü, çalışanların şirketteki ortamlarına ve normal işlerine güvenli bir şekilde dönmelerini sağlayacak tedbirleri içeriyor. HPE’nin söz konusu çözümlerini uygulamaya başlayan yerler arasında büyük uluslararası havaalanları, global gıda işleme ve paketleme tesisleri, perakende satış noktaları ve ofisler bulunmakta.
Sosyal mesafe takibi ve izleme, temassız giriş, yüksek ateş takibi, artırılmış gerçeklik ile uzaktan görsel rehberlik, işyeri uyarıları ve bilgi paylaşımı bu çözümler arasında yer alıyor.
HPE IoT ve Akıllı Uçlardan sorumlu Başkan Yardımcısı Saadat Malik, konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: “COVID-19 salgınından bu yana müşterilerimiz, iş sürekliliğini sağlamak için hastalığın getirdiği zorluklara uyum sağlamada çözüm için bize başvurdu. HPE olarak bu zor zamanlarda kapsamlı sanal masaüstü altyapısı (VDI) çözümlerimizle uzaktan çalışmaya geçişi desteklemeye çalıştık. Çalışanların iş yerlerine geri dönmelerine ve yeni normale uyum sağlamalarına yardımcı olacak teknolojiler sunmayı hedefledik. Kurumlar normal işleyişine geri döndükçe, sunduğumuz teknolojilerle ve iş ortaklarımızın geliştirdiği farklılaşmış çözümlerle kurumların uzun vadeli dijitalleşme stratejilerini hayata geçirmelerine yardımcı oluyoruz.”
İşe dönüş çözümleri, HPE’nin geniş donanım ve yazılım portföyü ve zengin iş ortağı ekosisteminin sunduğu en yeni çözümlerle bir araya getirilerek HPE’nin küresel ölçekteki uzmanlık ve desteğinden güç alan HPE Pointnext Servisleri tarafından sunulacak.
Sunulan yeni çözümlerde HPE ProLiant sunucular, HPE EdgeLine Converged Edge sistemler ve yapay zeka destekli Aruba ağ altyapısı; kamera görüntüsünü işleme, video analitiği uç noktalara taşıma ve lokasyon bazlı hizmetleri sağlamak için kullanılacak. Çözümler ayrıca akıllı gözetim ve termal kamera sistemleri sağlayan iş ortaklarının teknolojilerinden ve video analizi için AI yazılımlarından (RealNetworks SAFR™ ve Venzo Secure) yararlanacak.
HPE’nin sunduğu işe dönüş çözümleri müşterilere şu avantajları sunuyor
- Sosyal mesafe takip ve izleme – İşverenlerin sosyal mesafe kurallarına uyumu izlemelerine ve uygulamalarına yardımcı olacak. Kullanım örnekleri arasında; çalışanların belli bir süre birbirine çok yakın olmaları durumunda Bluetooth aktive edilmiş cihazları aracılığıyla uyarma ve zorunlu alanlarda maske kullanımını denetlemek için video analitiğinden yararlanma yer alıyor.
- Temassız giriş – Çalışanların belli bir alana girerken kapı kollarına ve kontrol noktalarına dokunmadan güvenli ve kolaylıkla geçiş yapmaları için hijyenik bir yaklaşım sunuluyor. Çözüm; temassız giriş, çok aşamalı erişim kontrolü ve kimlik doğrulaması için yüz tanıma teknoloijlerini kullanıyor.
- Yüksek ateş takibi – Çalışanları sağlıklı ve güvende tutmak, olası virüs yayma riskini azaltmak için termal kameralar, makine öğrenimi ve video analitiği yardımıyla vücut ısısı yüksek olan bireyler belirleniyor.
- Artırılmış gerçeklik ve uzaktan görsel rehberlik – Merkezdeki çalışanların kompleks bakım işlemlerini uzaktan gerçekleştirmeleri için uzakta çalışanlarla etkili işbirliği yapmalarına olanak tanıyor. Örneğin, uzaktaki çalışanlar sistemlerin veya makinelerin sunulan 3 boyutlu modelleri aracılığıyla, zemindeki kırık bir vanayı tespit edip sorunu gidermesi için onarım ekiplerine rehberlik edebiliyor.
- İşyeri uyarıları ve bilgi paylaşımı – Bu çözüm, işverenlerin iş yeri bilgilendirmelerini çalışanlarıyla paylaşmasını, uygulamaları ve raporlama araçlarını kullanarak çalışanlara konuma özel uyarılar göndermesini sağlıyor. Çalışanlar, şirketlerin normal faaliyetlerine geçişi sırasında meydana gelen değişiklikler veya güncellemeler hakkında, binadaki tam konumlarına bağlı olarak gerçek zamanlı uyarılar alabiliyor.
Her ölçekteki kurum için iş koruma çözümleri
İtalya’nın mobilya üreticisi ve tedarikçisi ISA SpA, çalışanlar arasındaki temasın yakınlığını ve süresini izlemek ve birbirleriyle çok yakın temasta olmaları durumunda uyarmak için HPE’nin çözümlerini kullanıyor.
Veri gizliliği, güvenliği ve uyumluluğuna dair gereksinimlerin adreslenmesi
HPE, verilerin nasıl toplandığı, iletildiği, analiz edildiği ve saklandığı dahil olmak üzere yeni işe dönüş çözümleri konusunda dünya genelindeki müşterileriyle yakın bir şekilde çalışıyor. Müşteriler böylece veri gizliliğini bulundukları bölgelerdeki yasalara, regülasyonlara ve şirket politikalarına uygun şekilde nasıl ele alacaklarını planlayabiliyor. HPE, işe dönüş çözümleri de dahil olmak üzere müşterilerine BT güvenliğine dair endişelerini azaltan zengin bir hizmet seti sunuyor.
Daha akıllı, daha güvenli bir işyeri ortamı için çalışıyoruz
İşe dönüş çözümleri, HPE Akıllı İşyeri konseptinin bir uzantısı olarak sunuluyor. Çözüm, müşterilerin çalışma ortamlarını dört temel şekilde geliştirmelerine yardımcı oluyor: Çalışan verimliliğini artırmak, yetenekleri yüksek çalışanları çekmek ve elde tutmak, işyeri maliyetlerini azaltmak, COVID-19’un getirdiği zorluklar karşısında çalışanları sağlıklı ve güvende tutmak.
Tüm bu çözümler, HPE Pointnext Servisleri ve kullandığın kadar öde sistemiyle sunulan HPE GreenLake ile hayata geçiriliyor. HPE, uzaktan çalışmaya hızla uyum sağlama ihtiyacından çalışma ortamına geri dönüş sürecine kadar, salgına dair ihtiyaçları karşılamak ve doğru çözümleri sunmak için dünyanın dört bir yanındaki müşterileriyle yakından ilgileniyor.
HPE Akıllı İşyeri çözüm seti, HPE’nin Ağ Hizmetleri, Dijital İşyeri Hizmetleri ve IoT Hizmetleri gruplarından oluşan HPE’nin IoT ve Akıllı Uçlar organizasyonunun bir parçası. IDC Marketscape, geçtiğimiz dönemde HPE’yi “Global Dijital İşyeri Hizmetleri” raporunda Ağ Danışmanlık Hizmetleri, Dijital Çalışma Alanı Hizmetleri ve Endüstriyel IoT Danışmanlık Hizmetleri alanlarının her biri için lider olarak konumlandırdı.