Software AG tarafından basımı yapılan Thingalytics adlı kitap, akıllı evlerden duyguları olan makinelere, algoritma polisinden kendi kendine düzenleme yapabilen ulaşım ağlarına kadar günümüzün yıkıcı, geleceğin vazgeçilmez teknolojileri olan Her Şeyin Interneti’ni (IoT) ve Mantıksal Analizi (Analitik) masaya yatırıyor.
Birbirine ve internete bağlı “şeylerin” -nesnelerin ve cihazların- sayısının dünya nüfusunu aştığı bugünlerde, Software AG’nin yayına hazırladığı Thingalytics adlı kitap, Her Şeyin İnterneti’nin (IoT) insan hayatını nasıl kurtaracağını, dolandırıcılığı nasıl önleyeceğini ve gezegendeki karbon emisyonlarını nasıl azaltacağını ilginç ve çarpıcı örneklerle anlatıyor.
IoT ve Analitik gibi güncel kavram ve uygulamalar, her şeyin birbiriyle bağlantılı olduğu bir dünyada Coca Cola, Electrolux, Greyhound Bus ve S&P gibi pek çok dev markanın dijital dönüşüm öyküleriyle birlikte okuyucularla paylaşılıyor.
Kitabın yazarı ise, teknoloji dünyasının yakından tanıdığı, Akıllı İş Operasyonları konusunda uzman Dr. John Bates. Bates, “Things” (şeyler) ve “Analytics” (mantıksal analiz) sözcüklerini birleştirerek “Thingalytics” terimini ilk kez ortaya atıyor. Bu terim, IoT kaynaklı Büyük Veri patlamasıyla anlam kazanan gerçek zamanlı analitik ve algoritma kullanımıyla ilişkilendiriliyor.
Dokuz bölüme ayrılan kitap, kişiselleştirmenin ve şu anda içinde bulunduğumuz bağlam duyarlı ortamların yükselişini konu alırken, IoT’un bu süreçte nasıl yaygınlaştığını ve “daha akıllı” bir dünya meydana getirdiğini ayrıntılı bir şekilde anlatıyor. Dr. Bates’in kitapta ele aldığı diğer konular arasında, akıllı evler, duyguları olan makineler, polis gücü, hastaneler ve ulaşım ağlarının IoT ile dönüşümü yer alıyor.
Kitabın bir diğer özelliği de, bir zamanlar yalnızca fütüristik bir kavram olan birbiriyle bağlantılı nesnelerin bugün ortaya çıkardığı gerçeklikleri, Coca Cola, General Electric ve Cox Communications gibi dünya devlerinin içgörüleri ve örnekleriyle paylaşması.
Software AG Pazarlama Başkanı, Endüstri Çözümleri Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi olan Dr. Bates, “Thingalytics bugün hayatımıza girmiş durumda. Sektör liderleri ve teknolojiyi yakından takip eden işletmeler şu anda dijital dönüşümün eşiğinde. Bugün içinde yaşadığımız akıllı makinelerin dünyası ve onlarla etkileşime geçen insanların yarattığı düzen, tüm sektörleri ve pazar segmentlerini kökten değiştireceği gibi hayatlarımızda da büyük değişimlere yol açacak.”
Dr. Bates, Software AG’deki görevine ek olarak, ABD Emtia Vadeli İşlem Sözleşmeleri Ticareti Komisyonu’nun (CFTC) Teknoloji Danışma Komitesi’nde yer alıyor. Yazılım sektöründe vizyoner bir girişimci olarak bilinen Dr. Bates, Karmaşık Olay İşleme (CEP) teknolojilerinin dünya çapında yaygınlaşmasını, gelişmesini ve iş süreçleri çözümlerinde kullanılmasını sağlayan en önemli kişilerden biridir.