Türk Telekom mühendisleri tarafından geliştirilen CommiTT uygulaması, dünya çapında bir başarıya imza attı.
Mobil ses ve data trafiğini yöneten, cihaz konfigürasyonlarının otomatize edilerek daha verimli bir şekilde gerçekleşmesini sağlayan CommiTT, ICMG tarafından düzenlenen Bilgi Teknolojileri Mimarisi Mükemmeliyet Ödülleri 2017’de Müşteri Odaklı İş Modelleri kategorisinde birincilik ödülü aldı.
Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Doğan, İş Dünyasının En İyi CIO’ları listesine girerken; CommiTT projesini geliştiren Türk Telekom mühendisleri ise 2017 Baş Mimarlar listesine girerek ödül aldılar.
Türkiye’nin lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom, ICMG tarafından düzenlenen Bilgi Teknolojileri Mimarisi Mükemmeliyet Ödülleri 2017’de (Architecture Excellence Award 2017) Müşteri Odaklı İş Modelleri kategorisinde birincilik ödülü aldı.
Aynı organizasyon kapsamında CommiTT uygulamasıyla Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Doğan, İş Dünyasının En İyi CIO’ları listesine girerken; proje mühendisleri ise Baş Mimarlar 2017 listesine girerek ödül aldılar.
Cengiz Doğan: “Aldığımız bu ödülle uygulamanın sağladığı faydaları uluslararası alanda da tescillemiş oluyoruz.”
Konuya ilişkin olarak, Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Doğan; “Sağladığı otomasyon ve şebekedeki tüm servisleri kapsayan sektördeki tek uygulama olması sebebiyle CommiTT mobil şebeke yönetiminde sektörde bir ilk. Aldığımız bu ödülle de uygulamanın sağladığı faydaları uluslararası alanda da tescillemiş oluyoruz. Bu mutluluğu ve gururu bizlere yaşatan, süreçlerimize bu otomasyonu kazandıran tüm mühendis arkadaşlarımı kutluyorum” dedi.
CommiTT uygulamasıyla işlem süresi 2 saatten 6 dakikaya iniyor
CommiTT uygulaması mobil ses ve data trafiğini yöneten cihaz konfigürasyonlarının manuel olarak yapılması yerine otomatize edilerek daha verimli bir şekilde gerçekleşmesini sağlıyor. Türk Telekom mühendisleri tarafından geliştirilen CommiTT uygulamasıyla konfigürasyon sonrası kontrollerin yapılması ile birlikte, bir cihazın devreye alınması sadece 6 dakika sürüyor. Böylece işlem süresi, 2 saatten 6 dakikaya kadar indirebiliyor.