Pazartesi, Kasım 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Cardtek ve Hitachi biyometrik çözümler için güçlerini birleştirdi

cardtek globaltechmagazineCardtek ve Hitachi, dünyanın en gelişmiş, hızlı ve güvenilir biyometrik çözümünü sunmak üzere iş birliği yaptı. Bu kapsamda Cardtek’in yenilikçi biyometrik temelli ödeme ve güvenlik altyapısı Hitachi’nin sektörde 20 yıllık deneyimiyle geliştirdiği parmak damar tanıma cihazlarıyla buluşuyor. Böylece finansal işlemlerden sistem güvenliğine, ulaşımdan sosyal yardım projelerine her alanda minimum yatırımla maksimum güvenlik ve hız sağlanabilecek.

Uluslararası çapta 25’i aşkın ülkede yenilikçi ödeme sistemi çözümleri sunan Cardtek, 100 yıllık geçmişe sahip teknoloji şirketi Hitachi ile işbirliği yaptığını duyurdu.

Bu işbirliği kapsamında Cardtek’in hız ve güvenlik sunan yenilikçi biyometrik altyapı çözümü, Hitachi’nin son teknoloji ürünü cihazlarıyla buluşuyor. Cardtek ve Hitachi, parmak damar tanıma teknolojisi ile hem bireylerin hem de kurumların güvenliğini maksimum seviyede sağlıyor. Bankacılık, ödeme, sistem güvenliği, ulaşım, sosyal yardım projeleri gibi alanlarda hızlı ve güvenli işlem yapılmasına olanak sunuyor. Sağlanan teknolojik altyapı ile biyometrik tanımlama ve kimlik doğrulama işlemleri mili saniyeler mertebesinde güvenli bir şekilde yapılabiliyor.

Diğer biyometrik çözümlere kıyasla parmak damar tanıma teknolojisi, güvenlik, doğrulama hata oranı, bütçe ve hız anlamında ciddi avantajlar sunuyor. Parmak damar tanıma yönteminde kişinin damar şekline göre matematiksel bir ifade elde ediliyor. Tanıma ve doğrulama işlemlerinde bu matematiksel ifade kullanılıyor ve bir çeşit kimlik numarası vazifesi görüyor. Aynı zamanda diğer biyometrik yöntemlere daha düşük maliyetler ile ızlı ve güvenilir işlemlerin çok daha az bir yatırımla yapılmasına olanak sağlanıyor.

Milyonlarca kişiye bu yöntemle kolay, güvenli ve hızlı işlem yapma olanağının sunulabileceğine dikkat çeken Cardtek Payment Solutions Genel Müdürü Ahmet Akgün; “Hitachi’nin biyometrik teknoloji geliştirme alanındaki 20 yıllık deneyimiyle birleşen yenilikçi biyometrik altyapımız sayesinde milyonlarca kişiye bu çözümü sağlamak mümkün. Böylece kart vb. maliyetler olmadan çok daha az bir yatırımla ödeme, kredi, kimlik eşleştirme gibi işlemler kolay ve hızlı bir şekilde yapılabiliyor. Örneğin; dünyanın birçok noktasında doğru kişiye güvenli bir şekilde ulaştırılması gereken sosyal yardımlarda bu sistemle hem kişilerin yardımı gerçekten kendilerinin alıp almadığının takibi yapılabilir hem de kart gibi sistemleri kullanmaya alışık olmayan bir toplumda çok daha kolay ve hızlı bir yöntem uygulanmış olur. Ayrıca kampüs gibi alanlara bu sistem uygulandığında tüm ödeme, giriş-çıkış güvenlik işlemleri ve hatta kişinin ev adresi gibi bireysel bilgilerine tek bir parmak damar tarama ile ulaşılabilir. Stratejik binaların ve sistem odalarının güvenliğinde de çözümümüz büyük bir fayda sağlıyor. Özellikle finans kurumları gibi alanlarda çalışanlar parmak izi tarama ile kritik işlemler yaptığında biometri hem kişi doğrulama hem de ödeme enstrümanı oluyor ve o işlem maximum güvence altına alınıyor, farklı bir kişinin sisteme sızması imkansızlaşıyor. Bankacılıkta personel kullanımında finansal operasyonları gerçekleştiren kişiler şifre gibi elde edilebilir ve başkası tarafından kullanılabilir metodlara nazaran biometri ile cok daha güvenli ve yapılan işlemin inkâr edilemezliğini sağlayan bir altyapı sağlıyor. Biz tüm ürün ailemizi kullanıcı doğrulama anlamında bu ürüne entegre ettik ve 360 derece güvenlik ve esneklik sağlayan bu çözümümüzün sektörde önemli bir yer edineceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Cardtek-Hitachi biyometrik çözümleri, kişilerin biyometrik bilgilerini saklamıyor, onun yerine biyometrik veriden oluşturulan matematiksel ifadeleri kullanıyor. Bu ifadeler hizmetin sağlandığı ülkenin belirttiği kurallar doğrultusunda ya güvenli bir ortak alanda ya da cep telefonu gibi bireyin kişisel cihazında saklanıyor. Bu sayede sistem, bireylerin kişisel bilgilerinin güvenliği açısından regülasyonlarla uyumlu çalışıyor.

Teknoloji Makaleleri