Cumartesi, Aralık 21, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Citrix, Türkiye’de bağımsız bir bölge olarak büyümeye devam edecek

citrix-sevi-karahalli-pierpaolo-talientoKurumların güvenli bir şekilde uzaktan ve hibrit çalışma ihtiyaçlarını karşılayan çözümler sunan, dijital çalışma alanında dünyanın lider şirketlerinden Citrix, Türkiye’de bağımsız bir bölge olarak büyümeye devam edeceğini duyurdu. Yeni atanan Genel Müdür Sevi Tüfekçi Karahallı liderliğinde Citrix Türkiye, teknik ve satış kadrosunu genişleterek daha fazla yatırım yapmayı hedefliyor. Şirketin yeni stratejisini açıklayan Karahallı, değeri müşterilerinin takdirini kazanan çözümleriyle Türkiye’de hızla büyüdüklerini belirterek finans, e-ticaret, telekomünikasyon ve kamu başta olmak üzere Türkiye ekonomisi için kritik önemdeki sektörlere yönelik planlarının yanı sıra yerli ve milli üretime verdikleri destekler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bünyesindeki markalar ile bulut destekli güvenlik ve verimlilik odaklı kurumsal çözümler sunan dünyanın lider teknoloji şirketlerinden Cloud Software Group’un iştiraki ve dijital çalışma ortamlarının lider şirketi Citrix, Türkiye’de yeniden yapılandı. Günümüze kadar, Orta Doğu veya Doğu Avrupa bölgelerinin bir parçası olarak hizmet veren Citrix Türkiye, 2024 yılı sonu itibarıyla bağımsız bir bölge olarak hizmetlerini sürdürecek. Bu kapsamda, kurumsal yazılım sektöründe 25 yılı aşkın teknik ve satış yönetimi deneyimi olan Sevi Tüfekçi Karahallı’nın Citrix Türkiye Genel Müdürü olarak atanmasıyla yerel ekibin ve iş ortaklıklarının daha da güçlenmesi, kısa sürede kazandığı olumlu büyüme ivmesinin artması planlanıyor. Şirket bu yeni dönemde yapacağı ek yatırımlarla öncelikle teknik ve satış kadrosunu kısa sürede yüzde 30 civarında artırarak daha da büyümeyi ve çok daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşmayı hedefliyor.

Kurumların güvenilir bir şekilde uzaktan ve hibrit çalışma ihtiyaçları ile uygulama güvenliği ve web servislerinin hızlı erişilebilirliğini tek bir çözüm (Citrix Universal Hybrid Multi Cloud) üzerinden karşılaması ile öne çıkan ve farklılaşan Citrix, yeni dönemde İK ve iş ortağı yatırımlarını doğrudan Türkiye’ye yönlendirmeyi, bölge teknik destek organizasyonunun Türkiye’de istihdam edilmesini ve kamu ile iş birliğini artırmayı planlıyor.

Türkiye, dijitalleşmede yakaladığı ivme ile bizim için stratejik bir öneme sahip

Konuyla ilgili açıklama yapan Cloud Software Group Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Başkan Yardımcısı Pierpaolo Taliento, “Citrix, dünya genelinde Türkiye de dâhil 50’den fazla ofisi ve 10 bine yakın çalışanıyla kurumların dijital dönüşüm yolculuklarını hızlandıran ve güvenli çalışma çözümleri sunan global bir liderdir. Citrix Türkiye’nin 2024 sonu itibarıyla bağımsız bir bölge olarak hizmet verecek olması, ülkeye verdiğimiz önemin de bir göstergesi. Türkiye, dijital dönüşümde yakaladığı ivme ve bu alandaki güçlü pazar potansiyeli ile bizim için stratejik bir öneme sahip. Bu yeni yapılanma, Citrix Türkiye’nin teknik ve satış ekiplerini güçlendirerek daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşmasını sağlayacak. Sayın Karahallı’nın liderliğinde, Citrix Türkiye’nin yerel ekibi ve iş ortaklıkları ile birlikte daha da büyüyeceğine inancımız tam. Ek yatırımlar ve stratejik iş birlikleriyle Türkiye pazarındaki konumumuzu daha da sağlamlaştırmaya hazırız. Citrix Türkiye’nin teknik ve operasyonel uzmanlığı ile ülkenin dijital dönüşümüne liderlik etmeye ve çok daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşmaya kararlıyız.” dedi.

Dijital çalışma ortamını bugüne getiren öncü bir markayız

“Citrix, uzaktan çalışma modelinin eski terminoloji ile sanallaştırma teknolojilerinin mucididir.” ifadesini kullanan Taliento, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Citrix, uzaktan çalışma yeteneklerini geliştiren, uç noktaların güvenliğini sağlayan ve yöneten, uygulama dağıtımını optimize eden ve esnek ve ölçeklenebilir bir BT altyapısını destekleyen kapsamlı bir çözüm paketi sunarak şirketlerin dijital dönüşümlerine yardımcı olur. Özellikle uzaktan çalışma senaryolarını hızlı şekilde gerçekleştirip web uygulama ve sunucu yük dağılımında uçtan uca otomasyonu sağlayıp bu konudaki tecrübelerimizle müşterilerimizi yönlendirerek, onlara dijital dönüşüm konusunda destek oluyor, iş yüklerini gerek kendi ortamlarında gerek istenilen bulut ortamlarından yönetmelerine olanak vererek veri merkezi esnekliği sağlıyoruz. Dolayısıyla çalışanları herhangi bir yerden, herhangi bir cihazdan, herhangi bir ağdan, kurum ağına ve uygulamalarına güvenli ve alıştıkları şekilde hızlı ulaştırmak bizim ana işimizdir. Bu konuda pandemiden yıllar önce, 1989 yılından bu yana, yani 35 yıldır çalışıyoruz. Pandemi ile birlikte birçok şirket için yeni olan bu alan bizim, sözde değil gerçek anlamda uzun yıllardır içerisinde yer aldığımız bir alan. Dijital çalışma ortamını bugüne getiren öncü bir markayız.”

Değeri müşterilerimizin takdirini kazanan çözümlerimizle Türkiye pazarında hızlı büyümemizi sürdüreceğiz

Türkiye’de 2012 yılından bu yana büyüyerek hizmet verdiklerini söyleyen Citrix Türkiye’nin yeni Genel Müdürü Sevi Tüfekçi Karahallı ise Citrix’in masaüstü ve uygulama sanallaştırma pazarında lider bir oyuncu olduğunun altını çizerek, “Küresel çapta 2029 yılına kadar iki kat büyümeyi hedefliyoruz. Bu büyüme potansiyeli Türkiye gibi gelişmekte olan pazarlarda daha yüksek. Özellikle pandemi ile beraber son kullanıcı tarafında çok daha aranan bir teknoloji şirketi haline geldik ve bu satış performansının önemli oranda artışına sebep oldu. Değeri müşterilerimiz tarafından takdir edilen çözümlerimizle son üç yıldır Türkiye pazarında da hızla büyüyoruz ve yeni yatırımlarımızla bu olumlu ivmeyi artırmayı amaçlıyoruz. Bu yeni dönemde de öncelikli hedeflerimiz arasında mevcut müşterilerimizin kullandığı ürünlerimizi daha fazla ve etkin kullanılır bir hale getirmek, daha sağlıklı bir yapıda çalışmalarını sağlamak, ihtiyaca göre farklı ürünlerimizi konumlandırmak bulunuyor. Mevcut müşterilerde ivmeyi artırdıktan sonra elimizde bulunan ve gerçekleşecek başarı hikâyelerimizle yeni müşterilere ulaşmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Türkiye’de finans sektörünün yüzde 75’i, e-ticaret sektörünün ise yüzde 95’i Citrix çözümlerini kullanıyor

Dijital çalışma ortamının bir lüks olmaktan çıktığı ve gereklilik kazandığı bu yeni düzende finans, e-ticaret, telekomünikasyon ve kamu başta olmak üzere Türkiye ekonomisi için kritik önemdeki sektörlerde iş gücünün uzaktan güvenli bir şekilde çalışabilmelerini sağladıklarını da vurgulayan Karahallı’nın verdiği bilgilere göre Türkiye’de finans sektörünün (banka, sigorta, yatırım) yüzde 75’i, e-ticaret sektörünün ise yüzde 95’i uygulama trafiğinin hızlı ve güvenli bir şekilde erişilebilir olması için Citrix çözümlerini kullanıyor.

Citrix’in Türkiye’nin yerli ve milli üretim politikasına desteği tam

Türkiye’de son yıllarda atılan yerli ve milli üretim hamlesi hakkında da değerlendirmede bulunan Karahallı, bu adımları tamamen desteklediklerinin altını çizdi. Karahallı, “Ülkemizin yerli ve milli kaynaklar ile kamu kurumlarımızın ihtiyaçlarına yönelik olarak geliştirdiği milli işletim sistemiz Pardus’u dünyada resmi olarak destekleyen ve ülkemizde şimdiye kadar hayata geçirilmiş en büyük masaüstü sanallaştırma projesinde Pardus İşletim Sistemi’ni kullanan tek global üretici olmamız da bu katkılarımızın somut örneklerinden biridir.” ifadelerini kullandı. Bunun yanı sıra Türk savunma sanayi ve iştirakleri başta olmak üzere üretim çizimlerinin yapıldığı, grafik tasarımlarının oldukça önemli olduğu endüstrilerde faaliyet gösteren kurumlarda da Citrix çözümlerinin kullanıldığı bilgisini paylaşan Karahallı, “Çözümlerimiz ile kritik sektörlerde yoğun grafik performansına ihtiyaç duyulan sistemlerin paylaşımlı olarak veri merkezinden sunulmasını sağlıyor ve böylelikle maliyetleri ciddi oranda düşürüyoruz.” diyerek, ülkemizin fikri mülkiyeti kapsamındaki çalışmalarının güvenliğini de garanti altına aldıklarını belirtti.

Hem çalışanlar hem de şirketler için enflasyonun olumsuz etkilerini hafifletiyoruz

Enflasyonun çalışanlar ve şirketler üzerindeki etkisine ve bu konuda Citrix’in sunduğu faydaların da altını çizen Karahallı, “Pandemi sonrası, şirketlerde ofise dönüş planları son iki yıldır gündemdeki önemini koruyor. Ancak yapılan araştırmalara göre kurumların yüzde 80’den fazlası çalışanların en az dörtte birinin uzaktan/hibrid çalışmaya devam etmesini bekliyor. Evden çalışmanın, ofiste çalışmaya göre yüzde 10-15 daha verimli olduğu, haftalık çalışma saatinin yüzde 15-20’ye kadar arttığı gözlemleniyor. Türkiye özelinde, çözümlerimizin aktif olarak kullanıldığı şirketlerde, pek çok çalışanın istihdam edildikleri büyük şehirlerde yüksek maliyetler altında yaşama zorunluluklarının kalmadığını gözlemliyoruz. Bu, çalışanlarda ciddi bir motivasyon kaynağı oluşturuyor. Diğer yandan ofis kira ve diğer giderlerin oldukça arttığı ülkemizde, çalışanlarını belli günlerde evden çalışmayı teşvik ederek şirketlerin bu giderleri minimuma indirmelerine yardımcı oluyoruz. Sunduğumuz güvenli hibrit ve uzaktan çalışma çözümlerimiz sayesinde enflasyonun hem çalışanlar hem de şirketler üzerindeki olumsuz etkisini hafifletiyoruz.” dedi.

Türkiye’de 30’dan fazla entegratör ve bilişim şirketi bayilerimizle birlikte çalışıyoruz

“Türkiye’de finans ve e-ticaret, hiper marketler, büyük ve dağınık yapıdaki organizasyonlar, vardiyalı çağrı merkezleri, kamu ve eğitim kurumları ve eğitim laboratuvarlarında dijital çalışma ortamına yönelik ürünümüz yoğun şekilde kullanılıyor.” diyen Karahallı, ”Türkiye’de 30’dan fazla entegratör ve bilişim şirketi bayilerimizle birçok referans proje gerçekleştirdik. Örneğin üç büyük süper market zincirinde tüm son kullanıcı bilgisayarlarının dijitalleştirilmesi ve merkezi yönetime bağlanması, 10 bin kullanıcılık çağrı merkezlerinde evden çağrı almanın başlatılması, Türkiye’nin en fazla yük alan e-ticaret sitelerinin yük dengelemesinin sağlanması, Türkiye’deki bankacılık web ve mobil uygulama trafiğinin büyük kısmının hızlı ve güvenli erişilebilir olmasında iş ortaklarımızla birlikte çalıştık ve yeni başarı hikâyeleri oluşturmaya devam ediyoruz. Citrix çözümlerinin yüksek gecikmeli ve düşük bant genişliğine sahip bağlantılar üzerinden tutarlı ve hızlı bir şekilde veri aktarımı yapabilme yetenekleri sayesinde taşra organizasyonu büyük olan kamu ya da özel kurumlarda hızlı ve güvenli şekilde ana merkezden çalışır gibi verimli çalışmayı destekliyoruz.” dedi.

Türkiye’yi teknik servis hizmetlerimizde ana üsse dönüştürmeyi hedefliyoruz

Bunun için öncelikle İK yatırımı yaparak kadromuza yeni teknik ve pazarlama elemanları katmayı planladıklarını aktaran Karahallı, “Bölgesel anlamda kendi teknik servis hizmetlerimizi vermeye başlayacağız. İş yoğunluğu ve kalifiye eleman gücü göz önüne alındığında Türkiye’yi bu alanda ana üsse dönüştürmeyi düşünüyoruz. Buna ek olarak AR-GE merkezleri ve üniversitelerde laboratuvarlar kurmak, demo merkezleri açmak ve dijital çalışma alanları algısını ve hassasiyetini artırmak istiyoruz.” dedi.

Teknoloji Makaleleri