Pazar, Aralık 22, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Yeniden popüler olan tarayıcı pazarı 2.68 milyar dolara ulaştı

Epson-globaltechmagazineEpson’un araştırmasına göre IT karar vericilerinin ve kullanıcıların % 74’ü, dijitalleşme nedeniyle yeni belge tarama teknolojilerine büyük talep olduğunu söylüyor. Bu taleple küresel tarayıcı pazarı bu yılı 2.68 milyar dolarla kapatacak. Epson da GITEX’te bu talebe uygun ve masada en az yer kaplayan kompakt tarayıcılarını tanıttı.

Küresel teknoloji lideri Epson’un anketine göre tarayıcı pazarı yeniden büyümeye ve popülerlik kazanmaya başladı. IT karar vericilerinin ve kullanıcıların % 74’ü, dijitalleşme nedeniyle yeni belge tarama teknolojilerine büyük talep olduğunu söylerken bu taleple küresel tarayıcı pazarı bu yılı 2,68 milyar dolarla kapatacak.

Epson, sağlık, lojistik, finansal hizmetler ve kamu sektörü gibi bölgenin büyüyen endüstrilerine hizmet etmek üzere Dubai’de düzenlenen GITEX 2023’te yeni tarayıcı modellerini tanıttı. Bu endüstriler, artan şekilde doğrulama, güvenlik, uyumluluk ve diğer iş gereksinimleri için belgeleri tarayarak işlerini yürütüyor.

Ofislerde çalışma alanı değerli

Epson’un yeni masaüstü kompakt, alan tasarrufu sağlayan tarama çözümleri, kullanım sırasında en küçük ayak izine sahip tarayıcılardan birine sahipler. Bölge genelinde ticari ofis alanının değerli olduğu ve organizasyonların teknolojilerinde düşük enerji tüketimine öncelik verdikleri bir dönemde Epson’un yeni A4, çevre dostu tarayıcı serisi daha az enerji tüketirken, % 30’a kadar geri dönüştürülmüş plastik içeriyor. Özellikle resepsiyon alanları, uzaktan çalışanlar ve çevre dostu şirketler de dahil olmak üzere daha küçük ofis alanları için tasarlanan yeni tarayıcılardan bazıları bekleme modunda 3.3W, uyku modunda ise 1.0W enerji tüketiyor.

Yeniden popülerlik kazandı

En son yayınlanan Epson anket sonuçlarına göre, IT karar vericilerinin ve kullanıcıların % 74’ü, dijitalleşme nedeniyle yeni tarama teknolojilerine büyük talep olduğunu görüyor; bu da küresel tarayıcı pazarının 2023 yılı sonunda 2.68 milyar dolar seviyelerine ulaşabileceği anlamına geliyor. Anket sonuçları, akıllı telefon ve tablet uygulamaları gibi taşınabilir platformları kullanarak tarama işleminin popülerlik kazandığını gösteriyor; bu da kullanıcıların hareket halindeyken belgeleri dijitalleştirmeye ve uzaktan çalışma modellerine uygun hale getirmeye yönelik taleplerini karşılıyor.

Analog bilgilerin dijital süreçlere geçişinde dijitalleşmenin kapısı olarak hareket eden yeni tarama serisi, çift geçiş özelliği ve Document Capture-Pro yazılımını içeriyor.

Epson EME Orta Doğu İş Birimi Direktörü Suat Özsoy, tarayıcı pazarıyla ilgili şöyle konuşuyor: “Orta Doğu’daki birçok önemli işletme, seyahat şirketlerinden hastanelere, limanlardan lojistik hizmet sağlayıcılara ve bir resmi kuruluşlara kadar, güvenlik protokollerini karşılamak, önemli belgeleri saklamak ve veri paylaşmak için tarama teknolojisine ihtiyaç duyuyor. Dijitalleşmeye doğru büyük bir geçiş yaşıyoruz, bu da kağıt formundaki verileri ve belgeleri yakalama ve yönetme ihtiyacını artırıyor. Tarama teknolojilerine olan talep, özellikle doğru otomasyon yazılımlarıyla tamamlandığında artacak.”

Pasaporttan karta kadar tarıyor

Epson’un yeni tarayıcı serisi, daha az alan ve azaltılmış enerjiyle çalışma gereksinimlerine sahip; böylece faturalardan ve makbuzlardan pasaportlara ve iş kartlarına kadar her şeyin taramasında hız, kalite ve esneklik sunuyor.

Epson’un iki yönlü U-turn yol pozisyonu kullanarak kağıdın cihazın fiziksel ayak izine katkıda bulunmadan taranmasına olanak tanıyan tarama çözümleriyle dijital dönüşüm mümkün. Yeni tarama serisi, modeline bağlı olarak 30 ila 40 ppm arasındaki hızlarda pasaportlardan uzun formatta kağıtlara kadar daha esnek medya işleme imkanı sunuyor ve orijinal belgelerin temiz kalmasını sağlamak için yerleşik kağıt koruma teknolojisine sahip olarak geliyor.

İş tarama cihazları (DS-C330 / DS-C490 / ES-C320W / ES-C380W), özellikle resepsiyon alanları veya sınırlı ticari ofis ortamları için faydalı olan ultra kompakt A4 modeller olacaklar.

Teknoloji Makaleleri