Perşembe, Kasım 21, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Zoom’dan çağrı merkezi pazarı için yeni çözüm

Zoom-new-globaltechmagazineMüşterilerini işlerini büyütmeleri için yeni fırsatlar yaratmak üzere tasarlanmış yenilikçi teknoloji çözümleriyle donatmak için çalışan Zoom, Zoomtopia 2021 etkinliğinde duyurduğu etkileşim ve iş birliğinin geleceğini belirleyeceği yeniliklerin detaylarını paylaştı.

Kurulduğu 2011 yılından beri önceliği her zaman için müşterileri olan Zoom Video Communications, platformunu her geçen gün gün özelliklerle geliştirmeye devam ediyor. Ancak şirketin şu temel ilkesi ilk günden beri hiç değişmiyor: “Zoom, müşterilerini dinler ve onların ihtiyaçlarını gidermek için çözümler geliştirerek, onlara mutluluk ve değer katar.”

Zoom’un bu müşteri temelli hizmet anlayışını böylesine hızlı ve geniş ölçekte yapabilmesinin altında yatan en önemli güç ise inovasyon. Buna en iyi örnek ise 40’tan fazla ülkede 2 milyonu aşkın kullanıcıya ulaşan ve lansmanın ardından üç yıldan daha kısa bir sürede Gartner UCaaS Magic Quadrant’ta Zoom’a liderlik getiren ürünlerinden biri olan Zoom Phone’un başarısı.

Diğer yandan Zoom, geliştirdiği yeni ürün ve teknolojiler dışında birleşme ve satın almalar ile de platformunu yeni yetenekler ile güçlendiriyor. Temmuz 2021’de şirketin gündemine gelen ancak sonrasında satın almaktan vazgeçtiği bulut tabanlı iletişim merkezi yazılımı hizmeti platformu Five 9, müşterilerine entegre bir iletişim merkezi teklifi sunmak adına Zoom için iyi bir fırsattı. Ancak Zoom için bu gibi satın almalar, platformun başarısı için hiçbir şekilde temel oluşturmadı ve müşterilerine zorlayıcı bir çağrı merkezi çözümü sunmanın da tek yolu olmadı.

Zoom için kesin olan bir şey varsa, o da hiçbir zaman kazandığı başarılılarla yetinmeyişi. Çünkü Zoom, her zaman için daha fazlası yaparak, müşterilerini mutlu etmeyi ve büyümelerini sürdürülebilir kılmayı mümkün hale getirecek bir vizyon ile bunu hayata geçirecek stratejiye ve ekibe sahip. Son olarak şirketin Zoomtopia etkinliğinde bu vizyona dair birçok bilgi ve yenilik paylaşıldı. Zoom’un müşterilerinin işlerini büyütme konusunda gelecek planlarını destekleyecek yeni büyüme ve yenilik alanlarına kısaca bakalım:

Zoom’dan çağrı merkezi pazarı için yeni çözüm Video Katılım Merkezi

Video iletişimi, günümüzde müşteri etkileşimi artırmanın en etkili yollarından biri. Ancak bu alanda anlamlı çözümler geliştirme konusunda sektörde hala büyük açık var. Zoom, sektördeki bu ihtiyaca geliştirdiği ürünlerle ihtiyaç verebilecek en güçlü oyuncu. Zoom’un Zoomtopia 2021’de duyurduğu bulut tabanlı çağrı merkezi ürünü Video Katılım Merkezi (VEC) bu noktada kurumların işini çok kolaylaştıracak bir çözüm.

Zoom VEC ile kurumlar yapılandırılmış ve kapsamlı bir sanal ortamda, uzmanlarını kendi müşterileri ile video üzerinde bir araya getirerek güven odaklı etkileşimler geliştirebilecekleri ilgi çekici deneyimler oluşturabiliyorlar. 2022’nin başlarında kullanımda olacak bu çözüm ile Zoom, kurumlara bulut öncelikli ölçeklenebilirliği ve güvenilir video mimarisini sunuyor.

Bu çözüm, işletmelerin Zoom ürünleri içerisinde müşterileriyle etkileşim kurmasına yardımcı olmanın yalnızca bir yolu. Açık iş ortağı ekosistemi Zoom’un bu noktada en önemli avantajlarından biri. Bu yaklaşım ile inovasyonu her zaman teşvik eden Zoom, müşterilerinin benzersiz ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına çok sayıda esnek çözümle onların karşılarına çıkıyor. Bu bağlamda Five9, Genesys, NICE inContact, Talkdesk ve Twilio gibi değerli çağrı merkezi ortaklarıyla uzun süredir devam eden iş birliğini sürdürmeyi ve müşterilerinin tercih ettikleri çağrı merkezi hizmetini almalarını sağlama konusunda çalışmaya devam ediyor.

Zoom Events

Zoom Events, platformun kurumlara ilgi çekici hibrit ve sanal deneyimler oluşturma gücü verecek bir diğer yeni özelliği. Zoom Events  çözümü, Zoom’un bu sonbaharda Zoom Events’te kullanıma sunmayı planladığı yeni bir etkinlik türü. Zoom Events, etkinlik merkezleri, özel kurumsal sanal etkinlik alanları, özelleştirilebilir kayıt ve sohbet tabanlı sanal etkinlik lobisi ile iş ağını genişletme gibi özellikler sunuyor. Büyük ve küçük işletmelerin satış zirvelerinden, müşteri etkinliklerine, ticari fuarlardan şirket içi organizasyonlara kadar farklı etkinliklerde arka arkaya olan oturumları sorunsuz bir şekilde yönetmesine ve düzenlemesine olanak tanıyor. Platform ayrıca kayıt, katılım ve bilet satışları hakkında etkinliğe özel raporlama yapma imkanı veriyor.

Geliştirici Platformu

Geliştiricilerin uygulamayı yazılımlarına entegre etmelerine yardımcı olmak için bir dizi yeni araç ve çözüm ise yolda.  Bunlar arasında Zoom Video SDK özelliklerinden yararlanan uygulamaların oluşturulmasını hızlandırmayı amaçlayan yeni bir uygulama oluşturma aracı olan Jumpstart da yer alıyor. Ayrıca Zoom, geliştiricilerin prototip ve konsept kanıtı oluşturmasına yardımcı olacak bir CLI’yı (komut satırı ara yüzü) ve yine merakla beklenen Zoom Video SDK’ya React Native’in entegre edilebileceği gelişmeleri yakın zaman önce duyurdu.

Ayrıca, Zoom video SDK’sından yararlanan uygulamaları App Marketplace’te listeleyebilme özelliğini de yakın zaman içinde sunacak. Bu özellik Zoom platformu üzerinden hayata geçirilen yeniliklerin dağıtımı ve keşfedilmesine katkı sağlayacak. Ayrıca yıl sonuna kadar yeni bir video API’si, API’ler için Granular Scopes, Web için geliştirilmiş toplantı SDK’sı, Zoom App Marketplace’te yeni uygulama geliştirici rolleri ve QSS (hizmet kalitesi aboneliği) yayınlanacak.

Zoom Apps

Zoom Apps, kurumların toplantı iş akışlarını optimize edebilmeleri için hayata geçirildi. Üçüncü taraf uygulamalarını Zoom Meetings ve masaüstü istemci deneyimine sorunsuz bir şekilde entegre eden Zoom Apps, hibrit çalışanların platform deneyimine daha fazla iş birliği, üretkenlik ve eğlence katacak. Zoom, bu yılın ilerleyen günlerinde, Web Seminerleri için Zoom Uygulamaları ve Mobil için Zoom Uygulamaları da dahil olmak üzere tüm platformda Zoom Apps entegrasyonunu ve daha da üretken ve iş birliğine dayalı uygulama deneyimleri sağlayacak sürükleyici uygulamaları kullanıma sunmayı planlıyor.

Tümleşik İletişim

Zoom müşterilerini, dijital ve hibrit çalışma ortamlarında desteklemek için onlara ihtiyaç duydukları her şeyi sağlamak adına temel tümleşik iletişim çözümünü yeni özelliklerle güncellemeye devam ediyor. Bu bağlamda yakında duyurulması planlanan heyecan verici şu özelliklere bakalım:

  • Zoom Phone: Uçtan uca şifreleme ve görüntülü sesli mesaj özelliği.
  • Gelişmiş Beyaz Tahta: Oculus üzerinden VR desteğiyle, ekiplerin online ortamda sanki yüz yüzeymiş gibi bir araya gelmesine olanak tanıyan etkileşimli bir iş birliği özelliği.
  • Canlı Çeviri ve Deşifre: Yapay zekâ tarafından desteklenen canlı deşifre ve çeviri hizmetleri.
  • Zoom Rooms Akıllı Galeri: Ofis içi ya da uzak katılımcılar arasında daha iyi yüz yüze iletişim sunmak için tek bir konferans odasından birden fazla video beslemesi aracılığıyla yüz yüze deneyime benzeyecek şekilde tasarlanmış sanal bir toplantı deneyimi.
  • Etkileşimli Haritalar ve Kimlik Doğrulama Destekli Hotdesking: Çalışanların etkileşimli bir harita kullanarak ofislerinde masa ve alan ayırabilmeleri ve kişisel Zoom deneyimlerini herhangi bir Zoom Rooms veya Zoom Phone cihazına taşıyabilmeleri için kolay kimlik doğrulama özelliği.
  • Zoom Chat: sanal olarak çalışırken ekiplere bağlantıda olma hissi vermek için potansiyel olarak görsel bir kanal düzeni sağlayacak bir özellik.
  • Ve çok daha fazlası…

Tüm dünya iletişim ve iş birliği açısından yeni bir döneme giriyor. Zoom platformu, konum bağımsız olarak bağlantı kurma, bilgi paylaşımı ve birlikte daha fazlasını sunarak çalışma şeklimizi geliştiriyor ve iletişimin pusulası olmaya devam ediyor. Disiplin anlayışı, uzun vadeli sürdürülebilir büyümeye odaklanması ve kanıtlanmış yenilikçi yaklaşımı sayesinde Zoom müşterilerine, çalışanlarına ve tüm iş ortaklarına mutluluk ve değer katmaya devam ediyor.

Teknoloji Makaleleri