Sürdürülebilir taşımacılıkta dünya lideri Airbus CyberSecurity ve Alstom, demiryolu ulaşımında siber güvenliğe odaklanan dünya çapında bir işbirliği anlaşması imzaladı.
Sözleşme, ortakların, demiryolu operatörlerine Alstom’ın demiryolu taşımacılığındaki çözüm ve uzmanlığı ile Airbus CyberSecurity’nin hizmet ve endüstriyel bilgi sistemlerinin güvenliğini sağlama konusundaki tecrübesini bir araya getiren çözüm ve hizmetler sunmalarını sağlayacak.
Alstom Siber Güvenlikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Eddy Thesee, “Tüm sektörlerde dünya çapında giderek artan siber tehditlere karşı Alstom, varlıklarını ve müşterilerinin varlıklarını mümkün olduğunca etkin ve erken korumayı hedeflemektedir. Alstom ve uzmanlığı kanıtlanmış Airbus CyberSecurity arasındaki bu işbirliği, dünya çapında daha yeşil taşımacılığın yayılımını ve başarısını sağlayacaktır” dedi.
Airbus CyberSecurity Fransa Direktörü Nicolas Razy ise, “Başta ulaştırma sektörü olmak üzere endüstriyel sistemlerin siber güvenliği konusundaki tecrübemize dayanarak, Alstom ile birlikte demiryolu sektöründe bilgi sistemlerinin güvence altına alınmasına katkıda bulunacak olmaktan dolayı heyecanlıyız” dedi.
Airbus CyberSecurity, çeşitli güvenlik operasyon merkezleri (SOC’ler) aracılığıyla demiryolu sistemlerinin güvenlik takibinde ve olaylara karşı yanıt vermede hizmet ve çözümleri ile ortak tekliflere katkıda bulunacak. Ayrıca, özellikle endüstriyel sistemler için simülasyon ve test platformu olan CyberRange aracılığıyla güvenlik denetim hizmetlerine, penetrasyon ve izinsiz giriş testlerine katkı sağlayacak.
Alstom, demiryolu sistemleri tasarım, üretim, işletim ve bakımı konusundaki tecrübesini ortaklığa taşıyor. Dijital demiryolu alanında dünya lideri olan Alstom, son yıllarda geliştirdiği benzersiz demiryolu siber güvenlik uzmanlığından da yararlanacak. Dünya çapında Alstom’ın, özellikle sinyal teknolojisi, akıllı mobilite ve siber güvenlik alanlarında demiryolu sektöründe dijitalleşme konusunda görev alan 13.000’in üzerinde çalışanı bulunmaktadır.
Son yıllarda demiryolu şirketleri, özellikle artan yolcu sayısıyla başedebilmek için iddialı dijital stratejiler geliştirdi. Bilgi Teknolojisi (IT), Operasyonel Teknoloji (OT) ve Nesnelerin İnterneti’ni (IoT) biraraya getirerek tren, metro ve tramvayların yönetim ve kontrol sistemlerine, ray sinyalizasyon sistemlerine ve demiryolu operasyon kontrol merkezlerine yerleştirdiler ve birbirine bağladılar. Böylece demiryolu şirketleri, varlıklarını korumak ve müşterilerine güvenli ve emniyetli taşımacılık sağlamak için Alstom ve Airbus CyberSecurity tarafından sektörleri için uyarlanmış çözümlere güvenebilecekler.