Hewlett Packard Enterprise (HPE), Discover etkinliği kapsamında veri merkezinde, ortak barındırma tesislerinde ve uçta sektörün en sağlam ve kanıtlanmış uçtan buluta hizmet platformu HPE GreenLake’in hibrit buluttaki liderliğini pekiştirecek yeniliklerini duyurdu. İnovasyonlar; sadece birkaç tıklamayla gerçekleştirilebilen ve birleşik bir platform üzerinden yönetilebilen otomasyona dayalı, buluta özgü yeteneklere sahip uygulamaları, güvenliği, silikonu ve yazılımı kapsıyor.
Yenilikler müşterilerin iş yüklerini bulut işletim modeline dönüştürerek modernize etmelerine, uygulamaların uçtan buluta optimizasyonunu sağlamalarına, güvenceye almalarına ve konumdan bağımsız olarak her türlü veriyi işleyerek gelecek için bunlardan fayda sağlamalarına yardımcı olacak.
HPE ayrıca 5G, elektronik tıbbi kayıtlar, finansal hizmetler, veri ve risk analitiği, yüksek performanslı bilgi işlem (HPC) ve yapay zekâ (AI) gibi sektörlerdeki kritik uygulamaları destekleyecek yeni HPE GreenLake bulut hizmetlerini duyurdu.
Söz konusu yenilikler HPE’nin müşterilerine veri merkezlerinde, sunucu barındırma tesislerinde veya uçta bulut hizmetleri sunma konusundaki pazar liderliğini pekiştiriyor. Bulut platformunun toplam sözleşme değeri 4,8 milyar dolara ulaşan HPE GreenLake’in 1,200’den fazla müşterisi bulunurken müşterilerinin hizmet yenileme oranı yüzde 95’i buluyor. HPE Greenlake, dünya çapında 900’den fazla iş ortağı tarafından aktif olarak satışa sunuluyor.
HPE GreenLake uçtan buluta platformuyla, şirket içi kullanılabilen öncü bulut hizmetleri
HPE, HPE GreenLake bulut platformuyla sunucular, depolama, ağ iletişimi, konteyner yönetimi ve makine öğrenimi dahil güçlü bir uygulama, yazılım ve iş yükü kataloğuyla şirket içinde ve uçta bulut deneyimini hizmet olarak sunma vaadiyle dört yıl önce pazara giren ilk şirketti. Müşteriler bu sayede bulutun çevikliğinden, basitliğinden, şirket içi yönetim, uyumluluk ve görünürlüğünden yararlanma fırsatı buldu. Bu ideal kombinasyon müşterilerin ilgisini çekerek HPE bulut hizmetlerine ivme kazandırmaya devam etti. HPE GreenLake, HPE’nin son çeyreğinde yıllık yinelenen gelirini yüzde 30, siparişlerini yüzde 41 oranında artırdı.
HPE Başkanı ve CEO’su Antonio Neri şunları söyledi: “Günümüzde şirketler sektörlerinde başarılı olmak için her yerde veri toplamalarına, analiz etmelerine ve veriler üzerinden hareket etmelerine olanak tanıyacak bir buluta ihtiyaç duyduklarının bilincindeler. HPE GreenLake uçtan buluta platformu, kuruluşların lokasyon bağımsız olarak tüm verilerinin gücünden yararlanmalarını sağlıyor. Bugünkü duyurularımız HPE’nin hibrit bulut pazarındaki liderliğini daha da genişletiyor. Silikon, yazılım ve güvenlikten kuruluşların işlerini yürütmek için güvendiği iş yüklerine kadar HPE, müşterilerin dijital dönüşümü hızlandırmasına ve muazzam iş sonuçları elde etmesine yardımcı olmak için HPE GreenLake bulut platformunun kapsamını genişletmeye devam ediyor.”
HPE Discover etkinliğinde HPE GreenLake bulut platformunun yenilikleri aşağıdaki gibi sıralandı:
HPE GreenLake Lighthouse
Çevik, Bulut için tasarlanmış yerel çözüm, isteğe bağlı birden çok bulut hizmetini hızla sunmak için yapılandırmada karmaşayı ortadan kaldırıyor.
Günümüzde müşteriler, dinamik iş taleplerine göre farklı iş yüklerini hızla sunmak ve yapılandırmak için çevikliğe ve esnekliğe ihtiyaç duyuyor. HPE, bu dinamik ihtiyaçları karşılamak üzere farklı iş yükleri için optimize edilmiş çözümleri kolayca çalıştırmak ve yönetmek adına sorunsuz, akıllı bir operasyonel deneyim sağlayan HPE GreenLake Lighthouse’u duyurdu.
HPE GreenLake Lighthouse, müşterilerin HPE GreenLake Central’e yalnızca birkaç tıklamayla yeni bulut hizmetleri eklemesine ve dakikalar içinde bunları aynı anda çalıştırmasına olanak tanıyarak, yeni yapılandırmalar için sipariş verme ve bekleme süresini ortadan kaldıran güvenli, buluta özgü bir platform. Bu akıllı platform, iş önceliklerine bağlı olarak en iyi performansı, en düşük maliyeti veya bu ikisinin dengesini sağlamak için gerekli kaynakları ayırıp, farklı bulut hizmetlerini ve iş yüklerini bağımsız olarak optimize etmek üzere HPE Ezmeral yazılımı üzerine kuruldu.
Müşteriler, veri merkezlerinde, kendi seçtikleri bir sunucu barındırma tesisinde veya uçta, nerede olursa olsun herhangi bir yerde bulut hizmetlerini çalıştırmak için HPE GreenLake Lighthouse’u kullanabilir.
Project Aurora
Kuruluşlar mimarilerini veri merkezlerinden uç noktalara kadar uzanan dinamik olarak ölçeklendirilmiş uygulamaları çalıştıracak şekilde geliştirdikçe, uçtan buluta güvenliği sağlamak daha karmaşık hale geliyor. Buna ek olarak, saldırganlar giderek artan bir şekilde gelişmiş istismar teknikleri kullanıyor. Bu da onlara kurum içinde uzun vadeli kalıcılık sağlıyor ve istedikleri zaman zarar vermelerine imkân sağlıyor.
HPE uçtan buluta mimarisinde buluta özgü ve sıfır güven yaklaşımını temel alan güvenlik çözümü Project Aurora ile bu zorluğun üstesinden geliyor. Project Aurora, güvenlik iş yükleri dahil olmak üzere donanımın, belleğin, işletim sistemlerinin, platformların ve iş yüklerinin bütünlüğünü otomatik olarak sürekli doğrulamak için HPE GreenLake bulut platformunun yapı taşlarına yerleştiriliyor.
Project Aurora’nın sürekli doğrulama yetenekleri, silikondan buluta uzanan gelişmiş tehditleri bugünün ortalaması olan 28 gün yerine saniyeler içinde otomatik olarak algılayabiliyor. Bu yetenekler, kuruluşların potansiyel veri kaybını, yetkisiz şifrelemeyi, değerli veri ve fikri mülkiyet zararlarını en aza indirmesine yardımcı oluyor. Project Aurora kesinti süresini azaltmak, üretkenliği ve geliri korumak için mevcut güvenlik yatırımlarında tamamlayıcı rol üstleniyor.
Yeni girişim, siber sigortacılar tarafından riski azalttığı kabul edilen HPE’nin silikon temel güvenliği teknolojisini temel alıyor. Project Aurora, SPIFFE ve SPIRE gibi açık kaynaklı teknolojilerle birleştirildiğinde DevOps ve SecDevOps mühendislik ekiplerinin sürekli doğrulanmış donanıma dayalı iş yükü kimlikleri sunmasına olanak tanıyor.
Project Aurora ilk olarak HPE GreenLake Lighthouse’ta yer alacak. Gelecekte müşterilerin uçtan buluta uzanan sıfır güven mimarisini tanımlamak, kurgulamak ve dağıtmak için platformdan bağımsız bir yol sağlamak üzere HPE GreenLake bulut hizmetlerine ve HPE Ezmeral yazılımına da yerleştirilecek.
İsteğe bağlı silikon
HPE daha iyi ölçümleme, düşük arabelleğe alma süresi ve daha hızlı uygulama ile daha ayrıntılı bir bulut deneyimi sunmak üzere silikon düzeyinde optimize edilmiş yenilikçi, kullanıma ve tüketime dayalı fiyatlandırma modelini piyasaya sürüyor.
HPE, HPE GreenLake bulut platformu üzerinden Intel® Optane™ teknolojisiyle işlemci çekirdeği ve kalıcı bellek düzeyinde yeni kapasite eklemek için Intel ile ortaklaşa geliştirilen, isteğe bağlı silikon olarak adlandırdığı türünün ilk örneği esnek tüketim modelini sunuyor. HPE, müşterilerin yalnızca bir tıklamayla ek silikonu anında etkinleştirmelerine ve daha fazla kapasite için ödeme yapmalarına olanak tanıyarak, yeni işlemci sipariş etme veya takma ihtiyacını ortadan kaldırıyor.
Compute Cloud Console
Günümüzde pek çok BT ekibi, bilgi işlem varlıklarını izlemek ve yönetmek için 20 yıl önce kullandığı yaklaşımları sürdürüyor. Zaman içinde bilgi işlem ihtiyaçları artık veri merkezinin dışına ve uç noktaya yayılan sunucular ve sistemlerle giderek daha fazla ölçeklendiğinden, bu yaklaşım otomasyona dayalı, birleştirilmiş araçları gerektiren karmaşık bir süreç haline geldi.
Bu karmaşayı basit ve zahmetsiz kontrol yetenekleriyle yönetmeye yardımcı olmak için HPE, kurumların tüm bilgi işlem süreçlerini otomatize eden, sezgisel, bulut tabanlı bir yönetim hizmeti olan Compute Cloud Console ile birleştirilmiş bilgi işlem işlemlerini hizmet olarak sunuyor. HPE GreenLake Bulut Platformu’nu temel alan Compute Cloud Console, uçtan buluta iş yükleri nerede çalışırsa çalışsın sorunsuz hizmet odaklı deneyimiyle altyapı yönetimini basitleştiriyor. Ek olarak, tedarik ve yaşam döngüsü yönetimi gibi manuel görevlerin otomasyonunu sağlarken pazara sunma süresini kısaltıyor ve insan hatasından kaynaklanan tutarsızlıkları ortadan kaldırıyor.
Yeni Compute Cloud Console, bulutta yerel yönetim özelliklerine sahip merkezi konsollar sunmaya yönelik HPE’nin en son inovasyonlarını temel alıyor. Konsol, yüz binden fazla müşteriye ve bir milyondan fazla ağa bağlı cihaza hizmet veren bir motor olan Aruba Central’ı destekleyen kanıtlanmış, güvenli, yapay zekâ destekli teknolojiler üzerine inşa edildi. Compute Cloud Console, veri depolama için buluta özgü, yazılım tanımlı bir çözüm sağlayan, yakın zamanda duyurulan Data Services Cloud Console üzerine kuruldu. Compute Cloud Console’a benzer şekilde Data Services Cloud Console, veri depolama ve veri hizmetleri yetenekleri sağlayan birleşik bir bulut işletim modeli sunuyor.
Büyük kurumsal pazarları ve kritik altyapı gereksinimlerini karşılamak üzere genişletilmiş HPE GreenLake Bulut Hizmetleri
HPE ayrıca, müşterilerin HPE GreenLake bulut platformunu kullanarak tek bir tıklamayla kolayca erişebilecekleri yeni bulut hizmetleri kataloğunu da tanıttı. Bunlara 5G için bulut hizmetleri, elektronik tıbbi kayıtlar, finansal hizmetler, veri ve risk analitiği ve yüksek performanslı bilgi işlem (HPC) ve yapay zekâ (AI) dahil.
Bulunabilirlik
HPE Lighthouse, şu an küresel olarak HPE GreenLake bulut hizmetleri üzerinden ve HPE’nin kanal ortakları aracılığıyla edinilebiliyor.
Project Aurora, bu yıl içinde HPE GreenLake Lighthouse, HPE GreenLake bulut hizmetleri ve HPE Ezmeral yazılım platformlarında kullanıma sunulacak.
İsteğe bağlı silikon HPE GreenLake bulut platformunda mevcut.
Compute Cloud Console, şimdilik yalnızca HPE GreenLake bulut platformundan Amerika Birleşik Devletleri’ndeki müşterilere davetiyeyle sunuluyor. Özellik bu yılın ilerleyen zamanlarında diğer bölgelerdeki müşterilere de sunulacak.