Cisco Webex platformunun işlem hacmi, pandemi döneminde normalin 3 katına çıkmış durumda. Bu talebi karşılayabilmek için de Cisco, bir dizi yenilikle Webex’in esnekliğine ve dayanıklılığına yatırım yapıyor. Bu yenilikler, daha fazla kapasite ve daha fazla güvenlik anlamına geliyor.
Çalışanların herhangi bir yerden işlerini yapabilmelerine imkân veren güvenli iş birliği teknolojileri, her CIO’nun (Bilgi Teknolojileri Yöneticisi) son dönemdeki önceliği. İş sürekliliğine yönelik çözümler sunan öncü güvenilir teknoloji firması Cisco da bu bağlamda, Webex’in esnekliğine ve dayanıklılığına yatırım yapıyor. Uzun zamandır pazar lideri olan Webex, nisan ayında yarım milyar toplantı katılımcısını 25 milyar dakikalık toplantılarda destekledi. Bu, ortalama işlem hacminin 3 katından fazlasına denk geliyor.
Cisco, Webex platformundaki önemli yenilikleri, 16-17 Haziran’da sanal ortamda düzenlenen CiscoLive!Digital etkinliğinde duyurdu. İşte o yenilikler ve özellikleri:
– Daha yüksek kapasite: Webex, hastaneler, yüksek öğretim kurumları ve tüm işletmeler için adeta bir can kurtaran oldu. Cisco, talepleri karşılamak ve kullanıcıların beklediği kaliteyi sunmaya devam etmek için küresel kapasiteyi olağanüstü düzeye getirmek üzere yatırımlar yaptı. Webex platformu artık 3 kat daha fazla kapasiteyle çalışıyor.
– Daha fazla güvenlik: Uzaktan çalışmanın tüm dünyada artması, güvenlik ve gizlilik konularını hiç olmadığı kadar kritik hale getirdi. Kurumlara yönelik çözümler sağlayan en büyük güvenlik şirketi olarak Cisco da güvenlik, gizlilik ve şeffaflığa çok büyük önem veriyor. Nitekim Cisco’nun iş birliği çözüm ve ürünlerini, Fortune 500 listesindeki şirketlerin %95’i güvenle kullanıyor. Veri kaybı önleme (DLP), Legal Hold ve eDiscovery özellikleri, Webex Meetings’i de kapsayacak şekilde genişletildi. Bu da tüm toplantı içerikleri için benzersiz güvenlik ve koruma sağlıyor. Webex Meetings için eklenen bu özelliklerle Cisco yine güvenlik çözümlerinde sektörde bir ilke imza atıyor. Ayrıca, uçtan-uca şifreleme seçenekleri, GCM modlu AES 256 bit şifrelemeyi de kapsayacak şekilde artırılıyor. Bu da toplantı verileri için daha fazla güvenlik ve onaysız değişikliklere karşı savunma anlamına geliyor.
– Uzaktan iş gücünü ve ofise dönüşü yönetmeye yönelik yeni önlemler: “CIO’ların Bakış Açısı 2020” anketine katılan CIO’ların üçte ikisinden fazlası bu zorlu zamanlarda karşılarına çıkan en büyük zorluklardan birinin, BT’de yaşanan karmaşıklık olduğunu söyledi. CIO’ların cevap aradığı soruların başında, “Uzaktan çalışanlarımızı en iyi nasıl destekleriz?” ve “Ofiste daha güvenli bir toplantı ortamını yarattığımızdan nasıl emin oluruz?” geliyordu. BT ekiplerine bu soruların cevabını bulmada yardımcı olmak için Cisco Webex Kontrol Merkezi, akıllı ve uygulanabilir çözümler sunuyor, BT’nin tüm iş birliği iş yüklerini, çalışanlar ister evde ister ofiste olsun, tek bir ekrandan yönetmek mümkün oluyor. COVID-19 döneminde Kontrol Merkezi’nin kullanım alanları şunları içeriyor:
– Ses asistanı teknolojisi Webex Assistant anında konferans odası cihazlarında kullanıma hazır hale geliyor. Kontrol Merkezi şayet on binlerce cihazınız varsa bu işlemi basit bir hale getiriyor. Bu da kullanıcıların ortak kullanım alanlarında cihaz ekranına ya da dokunmatik fareye dokunma sayısını minimuma indiriyor.
– Toplantı odası kullanımı ile ilgili detaylı verilere erişerek yalnızca temizlik zaman çizelgelerini değil aynı zamanda bir şirketin ofis oturma düzenini nasıl planladığını da şekillendirebiliyorsunuz. Bu verileri temizlik zamanlarıyla ilgili bilgilendirme ya da toplantı alanlarını ihtiyaçları daha iyi karşılayacak şekilde düzenlemek için kullanabiliyorsunuz.
– Gerçek zamanlı toplantı verilerine ulaşarak ofise dönüş sürecinde değişen çalışma tarzı kalıplarını öğrenebiliyorsunuz.
– Bir işletmenin hangi hizmetlere ve cihazlara yatırım yapması gerektiğini saptamak için kullanım trendlerini analiz edebiliyorsunuz.
– Uzaktan çalışanların sorunlarını kolayca giderebiliyorsunuz; böylece ekiplerin verimli kalmasını sağlayabiliyorsunuz.
Cisco bütün bunların yanı sıra, Fortune 500 şirketlerinin %68’i ve tüm dünyada yaklaşık 100.000 işletme tarafından kullanılan bulut içerik yönetim platformu Box ile Webex’i entegre etti. Webex Teams’de halihazırda yüksek düzeyde güvenli, kullanımı kolay dosya paylaşım özelliği bulunuyor. Bu entegrasyon sayesinde ise kullanıcılar, Box’ı kullanma seçeneğinden de yararlanabiliyor.
– Epic ile entegre tele-sağlık hizmeti: Tele-sağlık hizmetleri hızla yaygınlaşıyor. Epic elektronik sağlık kayıtları yazılımı ile yeni entegrasyon sayesinde, sağlık uzmanlarının Webex Teams’i kullanarak hastalarını video konferans yoluyla görmeleri, hastalık geçmişlerini gözden geçirmeleri ve klinik belgeleri güncellemeleri mümkün hale geliyor. Hastaların herhangi bir yazılım indirmeleri gerekmiyor; tek yapmaları gereken bir internet tarayıcısı üzerinden erişebilecekleri platformda güvenli bir oturum açmak. 250 milyondan fazla hastanın Epic’te elektronik kaydı bulunuyor.
Cisco Türkiye Genel Müdürü Didem Duru da konu hakkında şu yorumu yaptı: “Çalışanları, işletmeleri, devlet kurumlarını ve sağlık hizmet sağlayıcılarını daha güvenli bir şekilde bağlı ve üretken kılmak, Cisco olarak yaptığımız işlerin kalbinde yer alıyor. Salgın öncesi dönemde de Cisco, global çapta en büyük iş birliği sağlayıcılarından biri olarak, dünyadaki video konferansların neredeyse yarısını destekliyordu. An itibariyle normal iş hacminin 3 katını destekler durumdayız. Müşterilerimizin bize en çok ihtiyaç duydukları anda yanlarında olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Bu zorlu süreçte de bu desteği vermeye ve onlarla birlikte ilerlemeye devam edeceğiz.”