Pazar, Aralık 22, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Hitachi, 2020 yılı vizyonunu ve hedeflerini açıkladı

Hitachi-globaltechmagazineTopluma katkı sunma misyonunu üstün, orijinal teknoloji ve ürünler geliştirerek sürdüren Hitachi, 2020’de kutladığı 110. yılında değişen dünyanın öngörülen kaynak, iklim ve nüfus değişimi gibi sıkıntılarına çözüm getirebilmek için Sosyal İnovasyonda liderlik hedefliyor. Şirket, 2019’da açıkladığı Orta Vadeli Yönetim Planı’nın odak noktasına yerleştirdiği Sosyal İnovasyon işine 3 yıl içinde toplam 22,7 milyar dolar yatırım yapacak.

Faaliyette olduğu her dönemde kendi teknolojileri ile ürün geliştirme ve üretim yapan Hitachi, kurulduğu 1910 yılından bu yana büyük ölçekli sistemlerle altyapıların ve BT’nin dönüşümünde önemli bir rol oynadı.

Topluma fayda sağlayan kuruluş ruhu geri dönüyor

Topluma üstün, orijinal teknoloji ve ürünler geliştirerek katkı sağlama misyonunu ilk günden beri koruyarak kuruluş ruhunu koruyan Hitachi’nin 2020 yılı hedeflerinin başında bu ruhu en iyi şekilde yansıtan sosyal inovasyon işinde lider olmak geliyor.

  1. yıl vesilesiyle konuşan Hitachi Başkanı ve CEO’su Toshiaki Higashihara, “Dünyamız kaynak kıtlığı, iklim değişimi, nüfusun yaşlanmasıyla oluşan demografik değişiklikler ve şehirleşmenin beraberinde getirdiği çeşitli sorunlar sebebiyle bir değişim yaşıyor. Birleşmiş Milletler’in 2015’te belirlediği Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda Hitachi, Sosyal İnovasyon işini küresel ölçekte uygulayarak sürdürülebilir bir topluma ulaşma hedefiyle kuruluş prensiplerine, toplumsal gelişimi desteklemeye dönecek” dedi.

2019 yılında Orta Vadeli Yönetim Planı’nı açıklayan şirket, küresel büyümeyi desteklemek için Sosyal İnovasyon çalışmalarında küresel bir lider olmayı hedefliyor.

Hitachi teknolojinin geleceği olan 5 sektörü belirledi

Büyüme odaklı sektörleri Mobilite, Akıllı Yaşam, Endüstri, Enerji ve BT olarak belirleyen Hitachi, bunların her birindeki müşterilerinin sosyal, çevresel ve ekonomik değerlerini artırmalarına yardımcı olacak. Bunun için planladığı yatırım miktarını önceki Orta Vadeli Yönetim Planı’na göre 5 kat artıran şirket, 2,5 trilyon Japon Yeni (yaklaşık 22,7 milyar dolar) yatırım yapacak.

Bu yatırımın uygulanması için finansal disiplin ve kaldıraç unsurlarını korurken, yatırım sermayesinin geri dönüşünü (ROIC) bir yönetim göstergesi olarak kullanacak.

Hitachi, Lumada odaklı dijital çözüm tekliflerini küresel ölçeğe taşırken, inovasyou hızlandırmak için müşterilerle olan iş birliklerinin kapsamını da genişletecek.

Büyüme hedeflerininin odak noktası Hitachi Lumada

Şirket, Orta Vadeli Yönetim Planı’na göre 2021 için kendine koyduğu hedefleri de açıkladı. Buna göre beklentiler aşağıdaki gibi olacak.

  • En az %3 yıllık gelir artışı
  • En az %10 yatırım sermayesi geri dönüşü
  • En az %10 vergi öncesi operasyonel gelir oranı
  • En az %50 deniz aşırı gelir oranı
  • En az 2,5 trilyon Japon Yeni (~22,7 milyar dolar, 3 yıl için kümülatif) operasyonel nakit akışı

Hitachi, Orta Vadeli Yönetim Planı ve sonraki dönemdeki büyüme için Lumada kullanarak ortak girişimler kurarak toplumsal problemleri çözeceği Sosyal İnovasyon işine hız kazandıracak.

Lumada, müşterilerin verilerinden değer yaratmak ve dijital yenilikçiliği ileriye taşımak için Hitachi’nin gelişmiş dijital teknolojilerinden faydalanan çözüm, hizmet ve teknolojileri kapsıyor.

Bilgi Teknolojileri (BT) ve Nesnelerin İnterneti’ndeki gelişmelerin yanında, toplumsal ve iş aktiviteler artan bir hızla veri üretirken, Hitachi bu verileri geleceğin toplumunun değer kaynağı olarak görüyor ve 2016 yılında oluşturduğu Lumada işi ile büyük ölçekteki verileri dünya için inovasyon yaratmakta kullanıyor.

İnovasyon yaratacak ekosistemler kuracak

2021 Orta Vadeli Yönetim Planı kapsamında açık inovasyon fikrini benimseyen Hitachi, sahip olduğu teknoloji platformları ve know-how’ın yanına dış kaynaklardaki bilgiyi ekleyerek ortaklarıyla beraber büyüyecek.

Hitachi, Lumada çözümlerini yaygınlaştırmak için orijinal, müşteri destekli ortak yaratım metodolojisi NEXPERIENCE’ı geliştiriyor.

Şirketin merkez araştırma laboratuvarının araştırma girişimi olan Kyösö-no-Mori, endüstrinin yanı sıra, akademi, hükümetler ve startup’larla iş birlikleri başlatacak. Startup’ları desteklemek için 2019 yılının Nisan ayında Kurumsal Yatırım Sermayesi Ofisi’ni kuran şirket, Haziran ayında kurumsal yatırım sermayesi fonunu açıklamıştı.

Yatırım ve ortak yaratım amacıyla özellikle ABD ve Avrupa’daki startup’lar desteklenerek yıkıcı teknolojiler ve iş modelleri geliştirilecek.

Teknoloji Makaleleri