Dünya Sağlık Örgütü (WHO), kağıt ve bozuk paralardan yayılabilecek bakteri ve virüslere karşı tedbirlerin alınması gerektiğini söylüyor. Parayla temasın ardından ellerin yıkanması gerektiğini belirten WHO, mümkünse ödemelerin temassız teknolojisiyle yapılması konusunda uyarıyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan BKM Genel Müdür Yardımcısı Celal Cündoğlu, “The Telegraph’ın haberine göre Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri oldukça önemli bir konu hakkında uyarıda bulundu. Temassız ödemeler hızlı ve güvenli olmasının yanı sıra hijyenik olmasıyla da öne çıkıyor. Nakit paralar elden ele geçerek virüs ve bakterilerin yayılma riskini artırıyor. Temassız kartınızı ise alışverişlerinizde kasa görevlisine vermek zorunda kalmıyorsunuz. BKM olarak temassız ödemelerin hijyenik olduğu konusunda farkındalık yaratmak için çalışıyoruz” dedi.
Türkiye’de temassız ödemeler konusunda olumlu gelişmelerin yaşandığını belirten Celal Cündoğlu, temassız ödeme adedinin son 4 yılda 17 katına çıkarak yıllık 502 milyon adede ulaştığını belirtti. Temassız kart sayısının da her geçen gün artmaya devam ettiğini söyleyen Cündoğlu, her 2 kredi kartından 1 tanesinin temassız özellikli olduğu 2019 yılında, temassız kredi kartı adedinin 38 milyona ulaştığını ifade etti.