2019 yılının Aralık ayında Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan Covid-19 koronavirüsü neredeyse tüm dünyaya yayıldı. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre ülkede koronavirüs Covid-19 salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 594’e ulaştı.
Korona virüsü salgının yayılması nedeniyle ülkede oluşan korku havasını dağıtmak ve krizi çözmeye destek olmak amacıyla yeni teknolojilerin nasıl kullanılacağını araştıran Çin kamu güvenliği yetkilileri, DJI marka dronlarla mücadele başlattı.
Kamusal Alanlar Dronlarla Dezenfekte Ediliyor
Salgınla mücadele amacıyla; Tarımsal Teknoloji kuruluşuyla birlikte çalışan DJI, 1,5 milyon dolar ödenek ayırdı. Araştırma ve test süreçleri sonrası havadan klor veya etil alkol bazlı dezenfektan püskürtmek için uygun yöntemler geliştirildi. Bu sayede dronlar yardımıyla Çin’de halka açık alanlarda dezenfekte işlemi yapılarak virüsle mücadelede önemli bir adım atıldı.
Dronlarla Shenzhen’de 3 milyon metrekareden fazla alanda yapılan dezenfekte işleminin yanında 1000 ilçeye daha yardım ediliyor. 600 milyon metrekareyi kapsayan hedef alanlar arasında fabrikalar, yerleşim alanları, hastaneler ve atık arıtma tesisleri bulunuyor. Zamanın kritik bir rol oynadığı koronovirüs krizinde, DJI’nın uyguladığı dezenfekte işlemi sayesinde geleneksel yöntemlerden 50 kat daha hızlı sonuç alınıyor.
DJI Halk Güvenliği Entegrasyonu Kıdemli Direktörü Romeo Durscher, “Geçmişte, bir hastalığın kontrol altına alınmasına yardımcı olurken personel güvenliğini de sağlamak oldukça zordu. Ürünü hali hazırda kullanan müşterilerimiz; bu iş için harekete geçmemizde bize yardımcı oldu. Çabamızın işe yaradığını görmek ve topluma yardım edebilmek DJI ruhunu da somutlaştırıyor.” dedi
Dronlar ürün teslimatı da yapıyor
Dronlar, salgınla mücadele esnasında dezenfekte işlemleri dışında birçok farklı alanda da kullanılıyor. Kalabalık yerlerdeki halka açık toplantılarda kullanılması amacıyla hoparlörler dronlara monte edildi. Hastalıktan korunma hakkında önlemler ve bilgiler içeren pankartlar dronlarla halka ulaştırıldı. Dronlarda bulunan termal kameralar vücut sıcaklığını izlemek için kullanılarak tıbbi personele de yeni potansiyel vakaları belirlemelerinde yardımcı oldu.
Evlerinden çıkamayan milyonlarca aileye yardımların dronlar aracılığıyla sağlandığı bu dönemde kuruluşlar, ihtiyacı olan herkese risksiz bir şekilde yiyecek, malzeme ve ilaç gönderebiliyor.
Koronovirüs bütün dünyayı tehdit etmeye devam ederken DJI, bu krizden çıkarılan derslerin gelecekte tıbbi, insani yardım, afet müdahalesi ve yardımında insansız hava araçlarının önemini göstereceğini vurguluyor.
DJI Hakkında
DJI kişisel ve profesyonel kullanıma yönelik sivil drone’lar ve havadan görüntüleme teknolojisinin geliştirilmesi ve üretiminde dünyada lider konumda bulunuyor. DJI uzaktan kumandalı helikopterlere tutkuyla yaklaşan insanlar ve uçuş kontrolü teknolojisi ve kamera dengeleme uzmanları tarafından kurulmuş ve yönetilmektedir. Şirket kendini hava fotoğrafçılığı ve film yapımcılığı ekipmanı ve platformlarını dünyanın dört bir yanındaki yaratıcılar ve yenilikçi insanlar için daha erişilebilir, güvenilir ve daha kolay kullanılır hale getirmeye adamıştır. DJI mevcut küresel faaliyetlerini Amerika kıtası, Avrupa ve Asya’da sürdürmektedir ve devrim niteliğindeki ürünleri ve çözümleri film yapımcılığı, inşaat, denetim, acil durum müdahale, tarım, koruma ve diğer birçok sanayi dalındaki uygulamalara yönelik olarak 100’ü aşkın ülkedeki müşteriler tarafından tercih edilmektedir.