Yapılan araştırmalar siber yetenek açığının her geçen gün daha da büyüdüğünü ve kurumların yüzde 59’unun siber güvenlik pozisyonlarını dolduramadığını ortaya koyuyor.
Fortinet, eğitim- öğretim programları ve dünya çapında sunduğu 200 bine yakın uzmanlık sertifikasıyla, siber güvenlik alanında yetkin işgücünün oluşturulmasına önemli bir katkı sağlıyor.
Fortinet, siber güvenlik yetenek açığını kapatmaya yönelik hedefleri doğrultusunda, eğitim ve öğretim girişimlerini daha da ileriye taşıyarak, siber güvenlik eğitim ve öğretimine önderlik etmeye devam ediyor. Fortinet, bu amaç doğrultusunda eğitim ve öğretim programlarına, Fortinet Ağ Güvenliği Uzmanlık Enstitüsü bulut sertifika programlarını ve siber güvenlik farkındalığı edinmek için bu alanda eğitim almak isteyen kişi ve kurumlara yönelik ücretsiz siber güvenlik alanında farkındalık eğitimi çözümlerini ekledi.
Fortinet’in bu alanda güçlü bir taahhüdü bulunduğunu belirten Fortinet Bölge Teknoloji Direktörü Melih Kırkgöz şunları söyledi:” Siber güvenlik işgücündeki bu büyük açık, güvenlik operasyon ekiplerinin fazla mesai yapmasına ve eksik personelle çalışmasına yol açıyor. Siber saldırganlar da bu durumdan yararlanıyor. Fortinet bir teknoloji şirketinden daha fazlası, biz aynı zamanda öğrenen bir şirketiz. Fortinet olarak, siber yetenek açığını kapatmaya kararlıyız ve giderek büyüyen siber güvenlik tehdidine karşılık verebilme taahhüdünün bir parçası olarak ürün ve çözümlerimizle ilgili eğitimler vermenin ötesine geçiyoruz.”
Siber yetenek açığı büyüyor
Gartner’ın 2019 yılında yaptığı bir araştırma, küresel yetenek açığının kurumların karşı karşıya kaldığı yeni riskler arasında en üst sırada yer aldığını gösteriyor. İşgücü gelişimiyle ilgili bir başka araştırma ise kurumların yüzde 59’unun siber güvenlik pozisyonlarını dolduramadığını ortaya koyuyor. Frost & Sullivan da 2020’ye dek, tüm dünyada işgücü açığının 1,5 milyona ulaşacağını öngörüyor.
Fortinet siber yetenek açığını kapatma taahhüdünü yineledi
Fortinet NSE Enstitüsü, katılımcıların, yoğun talep gören strateji ve teknik konseptleri hayata geçirebilmelerini sağlayacak siber güvenlik esasları ve yeteneklerinin yanı sıra, tehdit ortamına dair temel bir anlayış kazanmaları için geniş kapsamlı eğitimler sunmak üzere tasarlandı. Enstitünün en önemli programı olan NSE Eğitim ve Sertifikasyon programı bugüne kadar 200 bine yakın sertifikayı katılımcılarına sundu. Enstitünün eğitim programları arasında lise, yüksek okul ve üniversitelere yönelik Fortinet Network Security Academy (Fortinet Ağ Güvenliği Akademisi) programı, profesyonel ağ oluşturma, uygulamalı eğitim ve mentorluk sağlayarak önemli görevlerde bulunmuş emekli askerlerin siber güvenlik sektörüne geçişini kolaylaştıran FortiVets programı ve çalışanlarının şirket içi siber güvenlik farkındalığını artırmayı amaçlayan tüm kurumların erişebileceği, kamuya açık ücretsiz farkındalık eğitimleri yer alıyor.
Siber güvenlik eğitiminde kilometre taşları
- Fortinet’in 50’den fazla ülkede 140’ın üzerinde akademisi bulunuyor.
- Fortinet, sektörde seçkin güvenlik profesyonelleri olarak tanınacak yetkin işgücünün oluşmasına katkı sağlayarak 200 bine yakın NSE sertifikası sundu.
- Fortinet, siber güvenlik farkındalığı eğitimleri NSE 1 ve 2’yi kamuya açık hale getirdi. Bu eğitimler geniş kamu kitlelerine ücretsiz olarak sunuluyor. Örneğin, siber güvenlik farkındalık eğitim programına katılmak isteyen bir Güvenlik Operasyonları ekibi, kolayca ve hiçbir ücret ödemeden bu alandaki eğitim sürecini başlatabiliyor.
- Fortinet, “Genel Bulut Güvenliği” ve “Özel Bulut Güvenliği” olmak üzere iki eğitim oturumundan oluşan NSE 7 Bulut sertifika programını başlattığını duyurdu.
- Geçtiğimiz yıl verilen, adayın ağ güvenliği tasarımı, konfigürasyon ve karmaşık ağlar için sorun giderme alanlarındaki bilgi birikimini gösteren NSE8 sertifikalarının sayısı ikiye katlandı.
- Fortinet’in 2018 Accelerate konferansı kapsamında başlattığı “The Fortinet Fast Track Program” 8 binin üzerinde katılımcıya ulaştı.
- Şirketin son verilerine göre, tüm dünyada haftada ortalama 300-600 öğrenci oturumu gerçekleştiriliyor.