Pazar, Aralık 22, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Digital Planet yerli ve milli hareketine tam destek veriyor

Digital-Planet-globaltechmagazineDigital Planet, 2008 yılında e-Fatura konseptini Türkiye’yle tanıştıran firma olarak e-Dönüşüm ürünlerinden e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-Defter, e-İrsaliye ile Doküman Arşivleme ve Sıkıştırma ürünü olan Netvault için yerli malı belgesi aldı. 

2000 yılından beri ülkemizin yerli ve milli yazılımlarının geliştirilmesine yönelik politikalarını, kendi öz kaynaklarıyla dünya çapında teknolojiler ve yazılımlar üretmek için kullanan ve çalışmalarını ödüllü bir AR-GE şirketi olarak güçlü bir şekilde sürdüren Digital Planet, bu yönde yürüttüğü AR-GE faaliyetleri ve milli yatırımları neticesinde yerli malı belgesini alarak Türkiye’deki yerli ve milli hareketine katkıda bulunmaya devam ediyor.

Konuyla ilgili olarak Digital Planet CEO’su Şerif A. Beykoz şöyle konuştu:

“Türkiye’nin yerli ve milli teknoloji anlayışının güçlendirilmesi hususunda geliştirdiğimiz tüm ürünler için yerli malı belgesini alma konusundaki çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Digital Planet olarak biz, yerli ve milli teknoloji altyapılarımızın geliştirilmesinin ve AR-GE çalışmalarının desteklenmesinin ve faaliyetlerin arttırılmasının Türkiye ekonomisinin gelişmesi yönünde en önemli çıkış yolu olduğunun altını çiziyor ve çalışmalarımızı bu inançla sürdürüyoruz. 

Digital Planet Hakkında:

Digital Planet, yeni teknolojilerle iş dünyasına inovatif çözümler üreten bir ar-ge şirketi olarak 2000 yılında faaliyetlerine başlamıştır. “Kişiselleştirilmiş Akıllı Doküman” kavramı altında ödüllü ilk yüksek sıkıştırmalı dijital doküman arşiv teknolojisini Türkiye ile tanıştırmış, bu teknoloji ile geliştirilen NetVault isimli bu ürününü yurtdışına ihraç etmiştir. Yurtdışındaki çalışmalarının büyük bölümünü gerçekleştirdiği Londra’da bir ofisi daha bulunmaktadır. Türkiye’de e-Fatura resmi olarak kullanılmaya başlanmadan önce, e-Fatura konseptini Türkiye’de ilk kez uygulamaya geçirmiş, e-Dönüşüm sürecinin gelişmesine öncülük ederek e-Fatura, e-Defter ve e-Arşiv çözümlerinin diğer kurumların hayatına hızla girmelerinde aktif rol oynamıştır. Kurum içi süreçleri değiştirmeden, ERP sistemleriyle doğrudan entegre çalışan maliyet avantajlı özel entegratörlük hizmetlerinde e-İmza, KEP, e-Bilet, e-Yedekleme, e-Mutabakat ve e-Makbuz gibi yeni ürünler ile çözüm yelpazesini günün gereksinimlerine uygun olarak geliştirmektedir. e-Dönüşümün ötesinde hizmet anlayışını 5G, Nesnelerin İnterneti (Internet of Things) çatısı altında günümüzde hızla artan veri boyutlarının yönetilmesi teknolojilerinde çalışmalarını Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde sürdürmektedir.

Teknoloji Makaleleri