Veeam, büyük ölçekli şirketlerin büyük boyutlu akıllı veri yönetimi yolculuklarında rehberlik edecek Hiper Erişilebilir Şirketler vizyonunu açıkladı.
Şirketin bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiği kullanıcı ve iş ortağı konferansı VeeamON 2018’de, IoT, AI, machine learning ve blockchain arasında değişim gösterdiği bir çağda, büyük boyutlu ölçeklenebilirlik ve veri yönetiminde kullanım kolaylığı sağlayan bir platforma ihtiyaç duyan teknolojilerin iş sürekliliğini ve inovasyonun hızlanmasını garantileyecek Veeam Hyper Availability Platform for Intelligent Data Management ürününden nasıl faydalanabilecekleri anlatıldı.
Günümüzün hiper büyüyen ve yayılan veri yönetimi, geleneksel tabanlı veri yönetiminden daha çok davranış tabanlı sistemlere geçen yeni bir çözüme ihtiyaç duyuyor. Böylece veri çok daha bağımsız bir biçimde kendisini idare edebilirken rekor hızlarda kritik iş ve operasyonel öngörülerde de bulunabilecek. Veeam Hyper-Availability Platform, Veeam’in 55.000’i aşkın teknoloji iş ortağının yer aldığı ekosistem ile birlikte akıllı veri yönetimine geçişte kurumlara yardımcı olacak en kapsamlı çözüm.
Veeam eş CEO’su ve başkanı Peter McKay, Veeam’in kurulduğu 2006’dan bugüne çoklu bulut ortamlarındaki uygulamalar ve verilere yönelik erişilebilirlik çözümlerinin önemli bir sağlayıcısı olduklarını ve kendilerini bu alandaki lider tedarikçi olarak konumlandırdıklarını belirtti. McKay “IoT, AI, machine learning ve blockchain gibi teknolojiler olgunlaşırken ve kurumlar daha iyi öngörü için devasa hacimlerdeki verinin madenciliğini yapmakla uğraşırken, veri erişilebilirliğini sağlamaktan daha fazlasını sunan çözümlere ihtiyaçları var. Hiper erişilebilirliğin, günümüz büyük ölçekli şirketlerinin verilerden yeni beklentisi olduğuna inanıyoruz. Royal Caribbean, Volvo, Telefonica ve L’Oréal gibi dünyanın en büyük şirketleri tarafından kullanılan Veeam Hyper-Availability Platformu, akıllı veri yönetimine doğru olan yolculukta kurumlara yardımcı olan en kapsamlı çözüm. Böylece tüm şirketler inovatif dijital hizmetlerini en hızlı şekilde pazara sunabiliyorlar.” açıklamasında bulundu.
Royal Caribbean Cruises Hosting ve Mühendislik Hizmetleri Yöneticisi Rentat Kobylinski filolarındaki 49 geminin veri olmadan çalışamayacağını belirterek, Veeam’in önümüzdeki 24 ay içinde 6 Petabyte’a yaklaşacağını öngördükleri 3 Petabyte’tan fazla veriyi yönettiğini ekledi. Kobylinski sözlerini şöyle tamamladı; “Veeam’i seçme nedenimiz sahip olduğu muazzam ölçeklenebilirlik, kullanım kolaylığı, ayrıca veri ve sistemlerimizin her zaman hiper erişilebilir olacağını bilmenin verdiği huzur. Veeam bizimle birlikte büyüyecek ve müşterilerimizi memnun etmeye, onlar için özel deneyimlerle dolu hayat boyu hatırlayacakları anlar yaratmaya daha fazla vakit ayırmamıza yardımcı olacak.”
Geleneksel olarak iş sürekliliği, yedekleme ve kurtarma olarak tanımlanan “Erişilebilirlik”; kurumların ayakta ve çalışır olmalarının bir garantisi. “Hiper Erişilebilirlik”; verinin belirlenmiş zamanlarda mekanik olarak veriyi kopyalayan temel yedekleme ve kurtarma çözümlerinden, büyük ölçekli şirket altyapısı üzerinde, veri nerede olursa olsun anında ve uygun bir şekilde karşılık verebileceği daha üst bir seviyeye dönüştürüyor. Veri koruma ve veri yönetimi, reaktif sigorta kurallarından proaktif iş değerleri sağlayan bir sisteme taşınmalı.
Veeam Ürün Stratejisinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Danny Allan, Veeam’in akıllı veri yönetimi vizyonunun entegre et ve kur – çalıştır konseptini benimsediğini söylüyor. “Veeam Hyper-Availability Platformu veri yönetimini kural tabanlıdan davranış tabanlıya ve manuel yönetimden akıllı yönetime dönüştürecek entegrasyon, görüntülenebilirlik, düzenleme, zeka ve otomasyon sağlıyor. Bu da yüksek düzeyde çoklu bulut altyapılarında çalışan verinin muazzam ve sürekli akışının gerçekleştirilmesine ve yönetiminin güvenli bir şekilde otomatikleştirilmesine, kendi kendine öğrenmesine ve en üst düzeyde düzenlenmesine imkan veriyor. Veeam Hyper-Availability Platform üzerinde çalışan büyük ölçekli şirketler herhangi bir iş ihtiyacına çok daha hızlı cevap veriyor, verimlilikte çok katlı gelişmeler kazanıyor ve insanların yaşam ve çalışma şartlarını geliştiren yeni dijital hizmetler ve deneyimler sağlayan çok daha büyük bir çevikliğe sahip oluyor. “
Hiper erişilebilir şirketler için akıllı veri yönetimi yolculuğunun beş seviyesi bulunuyor:
- Seviye 1, Yedekleme: Tüm iş yüklerini yedekleyin ve bir kesinti, saldırı, kayıp ya da çalınma durumunda her zaman geri döndürülebilir olduğundan emin olun.
- Seviye 2, Birleştirme: Dijital hizmetleri kullanmak için çoklu bulut ortamlarındaki verinin korunmasını ve erişilebilirliğini garantiye alın ve hizmet seviyesi uygunluğunun toplu görünümünü sağlayın.
- Seviye 3, Görünürlük: Açık, birleşik görünürlük ve kontrollü çoklu bulut ortamlarındaki veri yönetimini kullanım, performans sorunları ve operasyonlarla birlikte geliştirin. Bunun sonucunda veri yönetimi reaktiften proaktife dönüşmeye başlarken gelişmiş görüntüleme, kaynağı en uygun hale getirme, kapasite planlama ve sahip olduğu zekayla, herhangi bir şekilde oluşacak veri erişilebilirliğini de engeller.
- Seviye 4, Düzenleme: İş sürekliliği, uyumluluk, güvenlik ve işletme operasyonları kaynaklarının en iyi şekilde kullanılması için veriyi çoklu bulut ortamlarındaki en uygun alana sorunsuzca taşıyın. Bu, büyük ölçekli şirketlerin yüksek düzeyde otomatik olarak kolayca ve çalışmayı durdurmadan felaket kurtarma (DR) planlarını uygulamalarını, test etmelerini ve belgelemelerini sağlayan bir düzenleme motoruna ihtiyaç duyar.
- Seviye 5, Otomasyon: Veri, kendisini yedekleyerek, işletme ihtiyaçlarına göre uygun yerlere taşınarak, olağan dışı olaylar süresince kendisini güvenceye alarak ve anında kurtarma gerçekleştirerek kendi kendisini yönetiyor. Bu seviye büyük ölçekli veri yönetimine veri analizi, şablon tanıma ve makine öğreniminin kombinasyonu yoluyla yeni seviye otomasyon getiriyor.