Red Hat ile Unicef Innovation, acil durum hazırlıkları ve çocukların yaşam kalitesini yükseltme konularında işbirliği yapıyor.
Açık kaynak çözümlerinde dünya lideri Red Hat, UNICEF’in çocuklar adına yürüttüğü çalışmalara güç veren teknoloji ve uygulamaları tespit etme, prototip oluşturma ve ölçeklendirme hedefiyle kurulan UNICEF Innovation grubu ile işbirliği yaptığını duyurdu. Red Hat Açık İnovasyon Laboratuvarlarında sekiz hafta boyunca birlikte çalışan ekipler, insani yardım araştırmalarını gerçek zamanlı destekleyecek Okul Haritalama Projesini daha iyi bir noktaya getirmek için çabalarını seferber ettiler.
Red Hat Küresel Hizmetlerden sorumlu Başkan Yardımcısı John Allessio, “Vizyonlarını gerçeğe dönüştürmek için DevOps metodolojisini ve açık kaynak teknolojilerini kullanarak UNICEF ile yan yana çalışmak, açık kaynak inovasyonunun potansiyelini gözler önüne seriyor. Open Innovation Labs’de yer alan ekipler ile kurumların sorunlarına kısa sürede cevap verecek bir çözüm oluşturabiliyor olmamız fazlasıyla heyecan verici. UNICEF ile olan işbirliğimizde sıradan bir çözüm değil, dünyadaki tüm çocuklara pozitif etkiler sağlayacak bir çözüm oluşturduk” diyor.
UNICEF Innovation eş kurucusu Erica Kochi, konuyu şöyle değerlendiriyor: “Red Hat ile işbirliğimiz, küresel kriz ve risk önlemeye daha hızlı ve proaktif olarak değinebilmek için veri bilimini nasıl kullanabileceğimiz hakkında paha biçilemeyen yeni tespitler sunuyor. Risk altındaki toplulukların ihtiyaçları hakkında bu kritik tespitlere sahip olarak kaynaklarımızı nereye yönlendireceğimiz ve savunmasız çocukları nasıl koruyabileceğimize dair daha bilgili kararlar alıyoruz. Bu işbirliği, yaptığımız işin bu alanlarda çok daha fazla iyileşmesini sağlarken çocuklar üzerinde pozitif etkiler oluşturacak inovatif çözümlerin geliştirilmesi için açık kaynak araçlarının gücü hakkında ortak inancımızı bir kere daha doğruluyor.”
Bu işbirliği ile firmalar, Okul Haritalama Projesi’ni geliştirmeye odaklanıyor. Bu geliştirmeler arasında acil durumlarda hayat kurtarıcı insani müdahale sağlamak için hem kamu hem de özel sektördeki iş ortaklarının gerçek zamanlı verilerini kullanan bir platform olan MagicBox da yer alıyor. Yüksek çözünürlüklü uydu görüntülerinin kullanıldığı ve veri bilimi araçlarının uygulandığı bu proje, dünyadaki her okulu haritalandırma amacıyla geliştiriliyor. Veriler, boşlukların ve bilgi ihtiyaçlarının olduğu yerleri tespit eden bir çevrimiçi platform üzerinden elde edilip görselleştiriliyor. Ayrıca bağlanırlığı destekliyor ve eğitim sistemlerini optimize etmek için devletlere yardım ederken kanıt olarak kullanılıyor. Bu proje, UNICEF Innovation’ın kararlarını daha hızlı almasına, yeni verilerin entegrasyonunu kolaylaştırmasına ve doğal afet ve krizlere karşı acil müdahale ve esnekliğinin gelişmesine yardımcı olmak üzere tasarlandı.
Açık kaynak çözümlerinden faydalanmaya odaklanan UNICEF Innovation Red Hat OpenShift Container Platform ve Red Hat Ansible Automation gibi birçok Red Hat teknolojisi kullanıyor. UNICEF Innovation, Okul Haritalama Projesinin temel katmanı olan MagicBox’tan gelen tespitleri kullanarak bağlantı ve altyapı açıklarını tespit edip düzeltmeyi, bilgiye ve eğitime erişimi iyileştirmeyi amaçlıyor.
2016 yılında kurulan Red Hat İnovasyon Laboratuvarları insanları, metodolojileri ve teknolojiyi bir araya getirerek müşterilerinin inovasyonlarını hızlandırmalarını ve Red Hat uzmanlarıyla birlikte konaklama odaklı, zengin bir laboratuvar ortamında çalışarak işle ilgili sorunlarına hızlı çözümler bulmalarını sağlıyor. Pratik ve ihtiyaç duyulan çözüme odaklı yönergeler sayesinde ekipler, ayrıca, çevik geliştirme metodolojilerini nasıl kullanacaklarını öğreniyor, DevOps deneyimi yaşıyor, açık kaynak topluluklarının temel aldığı açık ilkeleri ve açık kültürü hızla ve doğrudan deneyimliyorlar.