Pazar, Aralık 22, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Yeni Kaspersky Password Manager parolalardan çok daha fazlasını koruyor

kaspersky-globaltechmagazineKaspersky Password Manager çözümünün yeni versiyonu şimdi giriş/parola çiftlerini saklamanın yanı sıra ödeme verilerini de tutuyor.

Bu veriler sitelere otomatik olarak girildiğinde ekstra bir güvenlik katmanıyla korunuyor. Bunların dışında ürün, belgelerin fotoğraflarını ve taranmış hallerini de tanıyıp saklayabiliyor.

30 ülkeden 14.552 kişinin katıldığı bir araştırmaya göre, ortalama bir yetişkin internet kullanıcısının 14 adet parola korumalı internet hesabı, hizmeti veya uygulaması bulunuyor. Bilgi akışının çok yoğun olduğunu günümüzde Kaspersky Password Manager, kullanıcıların yalnızca tek bir ana parolayı hatırlayarak girişler, parolalar, kişiler, banka kart bilgileri ve daha fazlasının saklandığı güvenli bir kasaya erişmesini sağlıyor. Şifrelenmiş bir şekilde saklanan tüm bu veriler sitelerdeki ilgili kayıt formlarına otomatik olarak giriliyor. Veriler ayrıca kullanıcının tüm bilgisayarları ve mobil cihazlarının yanı sıra çözümün My Kaspersky portalındaki web sürümüne de senkronize ediliyor. Tüm bu verilere kullanıcıdan başka kimse erişemiyor. Bu nedenle ana parolayı unutmamak büyük önem taşıyor. Ana parola olmadan, Kaspersky Lab teknik desteğiyle bile verilerin kurtarılması imkansız oluyor.

Çözümün yeni sürümü şimdi kullanıcının adresini ve banka verilerini kaydedip ödeme sitelerinde otomatik olarak girme seçeneği de sunuyor. Bu değerli bilgiler için ek güvenlik sağlamak ve olası hırsızlıkları engellemek için ürün, verileri yalnızca sitenin güvenilirliğini doğruladıktan sonra aktarıyor.

Yeni Kaspersky Password Manager ayrıca belgelerin görüntüleri için bilgisayarı tarayabiliyor. Örneğin birçok insanın her ihtimale karşı sakladığı pasaport veya sigorta poliçelerinin taranmış halleri de yeni sürümle koruma altına alınabiliyor. Makine öğrenimi tabanlı teknoloji ve algoritma destekli bir yaklaşım sayesinde ürün, bir görselin belge olup olmadığına karar verebiliyor ve kullanıcıya bu görseli programın içine güvenli bir şekilde kaydetme seçeneği sunuyor. Görsel bu şekilde kaydedildiğinde şifrelenmemiş kopya istenirse silinebiliyor. Kullanılan teknoloji belgenin içeriğini tanımıyor ve görseli işlemek için Kaspersky Lab sunucularına göndermiyor. Çözüm kullanıcının cihazında çalışıyor ve belirli çizgi desenlerini analiz ederek görsellerin üzerindeki metinleri tespit ediyor. Kullanıcı ürünün ayarlarından bu işlemi başlattığında, Kaspersky Password Manager yalnızca üzerinde metin olan görselleri tarıyor. Mobil cihazlarda ise program üzerinden belgelerin fotoğraflarını çekmek mümkün. Çekilen fotoğraflar anında şifreleniyor ve cihazda korumasız bir kopyası tutulmuyor.

Kaspersky Password Manager’ın ücretsiz sürümü 15 adet giriş kaydedebiliyor. Bunlar arasında kullanıcı adı/parola çiftleri, adresler, banka kart numaraları, görseller veya diğer belgeler yer alabiliyor. Ücretli sürümde ise sınırsız sayıda giriş kaydedilebiliyor. Aynı zamanda, rahatlık ve sık kullanılan girişlere hızlı erişim için tüm kullanıcı verileri program içinde manuel olarak sıralanabiliyor.

Kaspersky Lab Ürün Pazarlama Başkan Yardımcısı Dmitry Aleshin, “Kaspersky Password Manager şu anki haliyle, kullanıcıların en değerli verileri için her tür cihazdan istenildiği an erişilebilen tek bir güvenli depolama alanı sağlıyor. Ancak ürün bir depolama çözümü olmaktan çok daha fazlasını sunuyor. Formları otomatik olarak dolduran, güçlü parolalar için ipuçları veren, sitelerin güvenliğini kontrol eden ve cihazlarda korumasız olarak saklanan gizli belgeleri tespit eden çözüm kullanıcının zamandan ve işten tasarruf etmesini sağlıyor. Ürün kullanıcının dijital yaşantısını ve birlikte gelen unsurları koruma altına almakla kalmıyor aynı zamanda tüm bunların daha rahat kullanılmasını sağlıyor.” dedi.

Yeni özelliklere sahip olmasının yanı sıra Kaspersky Password Manager’ın bu sürümü en son Windows, Mac, Android ve iOS işletim sistemlerine, Safari ve Chrome gibi tarayıcılara da destek veriyor. Ek olarak, iPhone X cihazlarında FaceID, Android cihazlarda ise TouchID  ana parola olarak kullanılabiliyor.

Teknoloji Makaleleri