Perşembe, Kasım 21, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Çocuklara yönelik blog açmak için 5 ipucu

blog-globaltechmagazineGoDaddy, ebeveynler ve öğretmenlerin çocuklara yönelik bir blog açarken nelere dikkat etmeleri gerektiğini paylaştı.

Dünyanın en büyük küçük işletme odaklı teknoloji sağlayıcısı GoDaddy, blogların öğretmenler ve ebeveynler için fikirlerini paylaşmaları ve gençleri online olarak eğitmeleri için güçlü bir araç olduğunu belirtti ve çocuklara yönelik bir blog açmak için beş yararlı ipucu paylaştı.

GoDaddy EMEA Bölge Başkan Yardımcısı Stefano Maruzzi, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “İster öğrencilerine bilgi vermek ve onlara bir tartışma ortamı yaratmak isteyen bir öğretmen, ister fikirlerini ve ipuçlarını paylaşmak isteyen bir ebeveyn olun, blog yazmak gençlerle online etkileşim kurmak için harika bir araçtır.  WordPress gibi blog mimarları sayesinde yeni bir blog oluşturmak veya mevcut web sitenize bir blog eklemek artık çok kolay.”

GoDaddy’nin çocuklara yönelik blog açmak isteyenler için derlediği ipuçları şöyle:

  1. Blogunuzun iyi bir adı olsun

İşe, insanlara blogunuzun neleri kapsayacağını hissettiren bir alan adı seçmekle başlayın. Bir öğretmenseniz, blog adınızın eğitimsel bir teması olabilir. İstediğiniz alan adlarının mevcut olup olmadığını görmek için GoDaddy.com gibi bir siteye danışabilirsiniz. Genelde iyi bilinen .com uzantısını seçmeniz tavsiye edilse de, istediğiniz alan adı .com olarak müsait değilse .istanbul, .info, veya .blog gibi alternatif alan adı uzantılarını deneyebilirsiniz.

  1. Bir blog mimarı seçin

Sırada, blogunuzu oluşturacağınız platformu seçmek var. WordPress birçok blog yazarının ilk tercihi çünkü pek çok faydalı araç sağlamanın yanı sıra, WordPress eklentileri süreci basitleştiriyor, böylece size kaliteli içerik oluşturmaya odaklanmak için daha fazla zaman kalıyor.

  1. Bir içerik takvimi oluşturun ve ona sadık kalın

Çocuklara yönelik bir blog oluştururken en önemli şey içeriktir. Ne tür bir içerik oluşturacağınızı, ne sıklıkla yayınlayacağınızı ve blogunuzun genel temasının ne olacağını belirleyin. “Yaşayarak öğrenme” yaklaşımını benimsemeyin çünkü yayın tarihleri yaklaşırken fikir bulma konusunda sıkıntıya düşebilir ve sonuçta kime hitap ettiği belli olmayan bir blog yazabilirsiniz. Planınızı önceden yapın ki bir sonraki yazınızın ne olacağını düşünmek zorunda kalmayın. İşte size yardımcı olabilecek birkaç fikir:

  • Yazlık el işi projeleri
  • Çocukların seveceği tarifler
  • En iyi 10 eğitici oyuncak
  • Görsel yapbozlar
  • Çocuk kitapları eleştirileri
  • Yaşadığınız bölgede çocukların ilgisini çekecek yerlerin videoları
  • Ebeveynlik ve öğretmenlik ile ilgili haberler
  • Diğer blog yazarlarının gönderileri (kaynağınızı her zaman belirtmeye özen gösterin)
  1. Blogunuzun tanıtımını yapın

Okuyucular blogunuzu organik bir şekilde bulmaya başlasa da, sosyal medya da dahil olmak üzere çeşitli kanallardan blogunuzun tanıtımını yapmaya devam edin.  Öğretmenler bloglarını sınıflarında ve toplantılarda tanıtabilirler. Ebeveynler de bloglarını sosyal medya kanallarında ve katıldıkları toplantılarda başkalarına tanıtabilirler.

  1. Okuyucularınızla etkileşim kurun

Öğrenciler veya ebeveynler yayınladığınız yazılar hakkında soru sormaya veya yorum yapmaya zaman ayırıyorlarsa, onlara mümkün olan en kısa sürede cevap vermeniz gerekir. Blogunuzdaki aktiviteyi takip edin çünkü soru ve görüşlerini paylaşmak isteyen okurlar olacaktır. Bunlara cevap vermezseniz umursamadığınızı düşünebilirler ve bunun olmasını istemezsiniz. Size faydası olacağını düşünüyorsanız, okuyucularınızla etkileşimde kalmanızı sağlamak için günlük programınızın belirli bir kısmını yorumları yanıtlamaya ayırabilirsiniz.

Teknoloji Makaleleri