Pazar, Aralık 22, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

VMware sektörün zekadan güç alan ilk dijital çalışma alanını tanıttı

VMware-globaltechmagazineKurumsal yazılımların lider ve yenilikçi markası VMware, bugün Workspace ONE platformuna dair en son yenilikleri duyurdu.

Workspace ONE’ı, zekadan güç alan ilk dijital çalışma alanı yapacak bu yenilikler, kullanıcı deneyimini geliştirirken sınırı bulunmayan ortamlarda öngörüsel güvenlik imkanı sağlayacak. Bugün genel olarak dünya çapında kullanılabilir olan Workspace ONE ile entegre olan yeni bulut temelli hizmeti Workspace ONE Intelligence kullanıcı, uygulama, ağ ve son nokta verilerinin tümünü ve bunların karşılıklı ilişkilerini benzersizce bir araya getiriyor.

VMware yine bugün, Workspace ONE Trust Network’ü de kullanıma sundu. Workspace ONE Trust Network, Workspace ONE’dan edindiği veriyi ve analitikleri güvenilir güvenlik iş ortağı çözümleriyle bir araya getirerek öngörüsel ve otomatikleştirilmiş güvenlik sunuyor. Son olarak VMware, kuruluşların masaüstü bilgisayarların yaşam döngülerinin yönetimine (PCLM) dair yaklaşımlarını modernleştirmelerine yardımcı olacak Windows 10 ortak yönetim teknolojisi olan Workspace ONE AirLift’i de tanıttı.

Son Kullanıcı Bilişim Genel Müdürü ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Sumit Dhawan konuyla ilgili şunları söyledi: “Güçlendirilmiş çalışanlar, dijital dönüşümün kalbinde yer alıyor. Fakat uygulamalar, cihazlar ve ağlar hızla çoğaldığı ve güvenlik sınırı dağıldığı için, çalışan verimini artırmak için ihtiyaç duyulan araçları sağlamak operasyonel karmaşaya neden oluyor ve siber tehdidi artırıyor. Zekadan güç alan yeni dijital çalışma alanı platformumuz ve iş ortağı ekosistemimiz, müşterilere en iyi kullanıcı deneyimini sunarken işlemlerini kolaylaştırmak, tehditleri belirlemek ve çözmek için onların içgörülerin gücü, otomasyon ve öngürsel güvenlikten faydalanmalarına yardımcı oluyor” dedi.

Zekadan Güç Alan Yeni Bir Dijital Çalışma Alanı

Akıllı, otomatikleştirilmiş ve güvenli bir kurumun temeli zekadır. Veri birçok sistemde ve araçta dağıldığı için kuruluşlar bu zamana kadar tüm kullanıcılar, cihazlar ve uygulamalardan görünürlük elde etme hedefiyle hareket ediyordu. Görünürlükteki bu eksiklik kötü kullanıcı deneyimine, işletim maliyetlerinin artmasına ve güvenlik kontrolü konusunda eksikliklere sebep oluyor.

Workspace ONE platformuyla entegre olan yeni bulut temelli hizmeti Workspace ONE Intelligence, artık genel olarak dünya çapında kullanılabiliyor. Bu platform kullanıcılar, uygulama, ağ ve son nokta verileri bütününü ve karşılıklı ilişkilerini bir araya getiriyor. Workspace ONE Intelligence, uygun tavsiyeler ve otomasyon sağlamak için veriden güç alan bir karar verme motoruna sahip. Bu akıllı dijital çalışma alanı, ölçekli bir şekilde güvenlik sorunlarını azaltmaya yardımcı olurken BT’ye verimliliği etkilemeden önce sorunları tanımlama ve proaktif olarak çözme, çalışan dostu erişim ilkesi tanımlama ve bütün cihazlar boyunca tutarlı bir kullanıcı deneyimi sağlama imkânı sunuyor.

Workspace ONE Intelligence’ın önemli özelliklerinden bazıları:

  • Entegre İçgörü tüm dijital çalışma alanı için bütün son noktalar, uygulamalar, ağlar ve kullanıcı deneyimi genelinde, uygun bilgileri ve tavsiyeleri kapsayıcı bir görüş şeklinde bir araya getiriyor. Entegre içgörüler, ortamda neyin çalıştığını ve neyin çalışmadığını gösteriyor, uygulama performansını takip edebiliyor ve BT ve gelişim birimlerinin kolayca uygulayabileceği somut tavsiyeler sunuyor. 
  • Karar Verme Motoruyla Çalışan İçgörü Destekli Otomasyon, müşterilerin tüm dijital çalışma alanları boyunca iyileştirmeyi hızlı bir şekilde otomatikleştirmesine yardımcı oluyor. Bağımsız araçlarda birçok zamanlı kararın analiz edildiği günler geride kaldı. Karar verme motoruyla BT, Windows 10’un hassas son noktalarını kritik bir yamayla ve koşullu erişim kontrollerini grup veya bireysel seviyedeki uygulamalara ayarlayarak iyileştirme gibi alışılmış görevleri otomatikleştirecek ve optimize edecek kuralları yaratabiliyor. Alarmları, bildirimleri ve iyileştirme aşamalarını otomatikleştirmek, bataryayı değiştirme veya yardım masası çağrıları gibi çalışan verimliliğini düşüren işlere harcanan zamanı azaltmak için, çalışanların kendi sorunlarını daha etkili bir şekilde kendi başlarına çözebilmelerini mümkün kılıyor. Karar verme motoruyla kuruluşlar, ServiceNow veya Slack gibi üçüncü taraf hizmetlerle iş akışının da dahil olduğu tüm ortamlarda iyileştirmeyi otomatikleştirecek kurallar yaratabiliyor. 

Corona-Norco Unified School District Networking ve Altyapı Direktörü Brian Troudy, konuyla ilgili şöyle konuştu: “Workspace ONE’ı 53.000’den fazla öğrenciye hizmet veren 48 okulun dahil olduğu okul semtimizde kullanıma aldık ve sonuçlarından çok memnun kaldık. Çalışan ve öğrenci deneyimlerinde sağlayacağımız iyileştirmeler ve güçlendirilmiş veri güvenliği bizim için çok önemli olduğu için, ilerleyen günlerde WorkspaceONE Intelligence’ı da deneyecek olmamız bize heyecan veriyor.  Bu yeni hizmet, bize bir yandan güvenlik uygulamalarını otomatikleştirme imkanı sunarken diğer yandan öğretmen, yönetici ve öğrencilerimizin kullanıcı deneyimlerini geliştirmemize yardımcı olacak metriklere de erişmemizi sağlayacak. Böylece bu işten hem çalışanlarımız hem de BT ekibimiz kazançlı çıkacak.”

Teknoloji Makaleleri