Xerox, bu sene onikincisini yayınladığı 2017 yılı Küresel Vatandaşlık Raporu ile sürdürülebilir iş ve yaşam için yaptıklarını kamuoyu ile paylaştı.
Sürdürülebilir iş süreçleri ve enerji kullanımına yönelik Xerox’un 2020 yılı hedeflerinin çoğuna 2017 yılı itibarı ile ulaşıldı. Xerox 2017 yılında enerji tüketimini yüzde 12, emisyon oranlarını yüzde 20 oranında düşürdü. Dünya genelinde 2500 STK’ya destekte bulundu, 10 bin Xerox çalışanı 900 sivil toplum projesinde gönüllü çalıştı.
Xerox, daha iyi bir çalışma ortamı, sosyal yaşam, sürdürülebilir bir çevre ve üretim sistemi yaratabilmek için bağımsız kuruluşların denetiminde kendisine hedefler koyuyor. Çevreye duyarlı bir çalışma ve üretim şekline; şirket hedeflerinden ödün vermeden de ulaşılabileceğini gösteriyor. Xerox’un 2006 yılından itibaren her yıl düzenli olarak açıkladığı onikinci “Küresel Vatandaşlık Raporu”, kurumun yönetim ve çalışan değerlerini, çevre politikalarını, inovasyon çalışmalarını, sürdürülebilir iş yaklaşımlarını ve sosyal sorumluluklarını ortaya koyuyor. Xerox’un GRI G4 raporlama kural ve standartlarına göre hazırladığı 2017 yılı Küresel Vatandaşlık Raporu’nda öne çıkan konu başlıkları ve alınan sonuçlar şunlar:
Etik değerler ve şeffaflık temel ilke
Etik değerlere göre hareket ve şeffaflık Xerox’un hem iç hem de dış müşterilerine karşı belirlediği temel ilkelerinden biri. Xerox’ta işler; etik programı, ihtiyatlı risk yönetimi, iş devamlılığı ve paydaşlarla bütünlük gibi etmenlerle beraber yürütülüyor. Xerox bu konudaki duyarlılığı ile 11. Kez “Dünya’nın En Etik Şirketleri”nden biri olarak gösterildi.
Çevreye duyarlı en yeşil şirketler arasında
2012 yılı temel alındığında Xerox, enerji tüketimini yüzde 20, karbon gazı emisyon oranları yüzde 28 oranında azalttı. Bu da yaklaşık 92.000 metrik ton karbondioksit (CO2e) salınım miktarına denk geliyor. Ayrıca S&P İklim Açıklaması Liderlik Endeksi’nde 100 üzerinden 99 puan almayı başaran Xerox, yüzde 94 olan geri dönüşüm oranıyla Newsweek’in hazırladığı “En Yeşil Şirketler” listesine girmeyi de başardı.
Sivil toplum çalışmalarına 1 milyon dolar destek
2016 yılında yaşam ve çalışma alanında toplulukları iyileştirmek için Xerox’un finansmanı ve çalışanlarının gönüllülüğüyle bütünleşen Xerox Sivil Toplum Katılım Programı’na 1 milyon dolar destekte bulunuldu. 900’den fazla projeye 10.000’in üzerinde Xerox çalışanı gönüllü olarak katıldı.
Yöneticilerin yüzde 32’si kadın
Xerox, her dil, din, ırk ve kültürden ve her cinsiyetten kişinin özgürce, güven ve adalet içinde çalışabildiği bir şirket. Kadın ve erkek eşitliğini gözeterek, içinde bulunulan kültür ne olursa başarılı kadın çalışanların yönetim görevlerine teşvik etmek Xerox’un temel değerlerinden biri. Halihazırda Xerox yöneticilerinin yüzde 32’sini kadınların oluşturmasıda bunun bir göstergesi. Aynı şekilde Amerika’daki Xerox çalışanlarının yüzde 31’ini azınlıklar oluşturuyor.
En saygın şirketler listesinde
Kusursuz bir müşteri deneyimi yaratmak, yapılan her işte müşteri memnuniyetini esas almak Xerox’un üretim ve çalışma anlayışını dayandırdığı temel felsefe. Bu bakış açısıyla Xerox bir kez daha, Forbes’ın “Dünya’nın En Saygın Şirketleri 2017” listesinde yer aldı.
En iyi 100 kurumsal vatandaştan biri
Xerox, Kurumsal Sosyal Sorumluluk dergisi tarafından 9. Kez üst üste “En İyi 100 Kurumsal Vatandaş” listesinde gösterildi. Ayrıca Xerox “2017 Dünya’nın En Etik Şirketleri” listesinde yer alarak, üst üste 11 yıldır bu listede yer alan bir kaç saygın kuruluştan biri.