Perşembe, Kasım 7, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Türk Telekom girişimciliğin her aşamasına tam destek veriyor

Türk Telekom-Pilot-Demo-DayTürk Telekom, bu yıl 5.’sini gerçekleştirdiği “PİLOT Demo Day”de büyümek için yatırım ve destek arayışı içinde olan girişimleri yatırımcılarla buluşturdu.

Türkiye’nin lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom, 29 Kasım’da gerçekleştirdiği ‘Demo Day’de büyümek için yatırım ve destek arayışı içinde olan girişimleri yatırımcılarla bir araya getirdi. Türk Telekom CEO’su Paul Doany ve Türk Telekom Strateji, Planlama ve İş Geliştirme Müdür Yardımcısı Fırat Yaman Er ev sahipliğinde gerçekleşen ‘PİLOT Demo Day’de Türk Telekom’un PİLOT programı kapsamında desteklediği 5. dönem mezunu 10 girişim, projelerini ve iş modellerini katılımcılara sundu. Türkiye’nin ilk kurumsal girişim hızlandırma programı olan PİLOT’un 5. dönem mezunlarının Türk Telekom’un desteği ile belli bir seviyeye getirdikleri girişimlerini daha da büyütmek amacıyla projelerini sundukları ‘PİLOT Demo Day’e katılımcıların gösterdiği yoğun ilgi dikkat çekti.

PİLOT ile 45 girişimciye 2 milyon TL finansal destek sağlandı

Genç girişimcilerin heyecanının ve pozitif enerjisinin hakim olduğu gecede Türk Telekom’un PİLOT programının 5. dönem mezunları Artiwise, Birfatura, Frizbit, Mobilya Takip, Nara, Optiyol, Propars, SaltCommerce, Vexrob ve Visar projelerini yatırımcılara sundu. Girişimcilerin, yatırımcılar ile gece boyunca interaktif bir şekilde görüşme fırsatı yakaladıkları ‘PİLOT Demo Day’de, Türk Telekom’un girişimcilik ekosistemine yönelik destek vizyonu ve 2013 yılından bu yana 45 girişime 2 milyon TL’lik katkı sağlanan PİLOT programı olmak üzere girişimciliğe yönelik tüm projeler hakkında detaylı bilgi verildi.

Doany: “Ekonomik büyüme ve işsizlikle mücadele için girişimcilik”

Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany açılışta yaptığı konuşmada,  girişimciliğin ekonomik büyüme ve işsizlikle mücadele alanında ülke ekonomisi için büyük önem taşıdığını belirterek, “Girişimciler çok özel insanlar ve başardıklarıyla ekonomik ve sosyal yaşama çok ciddi katkılar sağlıyorlar. O nedenle, girişimciliğin desteklenmesi Türkiye gibi hızlı büyüyerek kalkınmada atak yapmak isteyen tüm ülkeler için büyük önem taşıyor. Ve ne mutlu ki, Türkiye son yıllarda girişimciliği desteklemeye yönelik çok ciddi adımlar attı” dedi. Türkiye’de girişimciliğin desteklenmesine öncülük eden bir şirket olarak bu alanda gerçekleştirdiği projelerle birlikte girişimciliğe destek vermeyi kurum kültürü haline getirdiklerini kaydeden Doany şunları söyledi: “Henüz fikir aşamasındaki girişimlerden, ürünün ticari hale getirildiği büyüme potansiyeli taşıyan girişimlere kadar girişimciliğin her aşamasını kapsayan bir destek anlayışımız var. Şu anda kuruluş işlemleri devam eden Kurumsal Yatırım şirketiyle girişimciliğe verdiğimiz desteği bir üst aşamaya taşıyoruz. Ayrıca çok yakında girişimcilik için yepyeni bir imkân daha sunacağız. Girişimcilere, fikir sahiplerine, inovasyona merakı olan herkese kapımızın açık olduğu, yeni bir açık platform oluşturuyoruz. Şu anda inşaatı süren bu yeni platformumuz, girişimciliği dert edinenlerin buluşma noktası olacak.”

Er: “Türk Telekom’un PİLOT programı özel sektöre ilham verdi”

Türk Telekom Strateji, Planlama ve İş Geliştirme Müdür Yardımcısı Fırat Yaman Er ise Türk Telekom’un uzun yıllardır girişimciliği desteklediğinin altını çizerek şu bilgileri verdi: “Türkiye’de gençler girişimci olmak istiyorlar. Bunu her platformda dile getiriyorlar. Bu istek, bu heves elbette bu alana yönelik yeni projeler için itici güç oluyor. Attığı hemen her adımda ülke kalkınmasına katkı sağlamayı hedefleyen Türk Telekom olarak biz de uzun yıllardır girişimciliğin desteklenmesi konusunda pek çok adım attık, birçok önemli projeyi gerçekleştirdik ve en önemlisi çok sayıda girişime destek olduk. 2013 yılından bu yana girişim hızlandırma programımız PİLOT ile erken aşama girişimleri destekledik. Türkiye’de özel sektöre ilham veren PİLOT programımız kapsamında bugüne kadar 2 bine yakın girişim başvurdu. Bu yıl 5. Dönem mezunu verdiğimiz 10 girişimin her birine 75 bin TL maddi destek sağladık. Ayrıca bu girişimler 100 mentorla yüz yüze görüşme gerçekleştirdi. Bugüne kadar destek verdiğimiz 45 girişime sağladığımız kaynak 2 milyonu TL’yi buldu. 2016 yılı sonuna kadar desteklediğimiz 35 girişimin ürettiği cironun 6 milyon TL’ye ve sağladığı istihdamın da 141’e ulaşması verdiğimiz desteğin ülke ekonomisine ne denli önemli katkılar yarattığını göstermesi açısından çok önemli. Önümüzdeki dönemde girişimciliğe yönelik desteklerimizi artırarak sürdüreceğiz.”

 

Teknoloji Makaleleri