Hitachi Vantara, veri kurtarma platformu HDID v6’nın son sürümüyle kurumların veri güvenliğine ve IT süreçlerine önemli katkılarda bulunmayı vadediyor.
Yeni sürüm, veri erişilebilirliği özelinde yenilikler sunarken, kurumların ve şirketlerin dijitalleşen iş dünyasına adaptasyonunda önemli bir gereksinimi de karşılıyor.
HDID v6, kurumlara ve şirketlere operasyonel geri dönüşüm, iş sürekliliği, durum kurtarma, veri kopyalama yönetimi ve kritik iş uygulamalarını tek bir platform üzerinden kontrol etme imkanı sunuyor. Yeni sürüm, müşterilerin, iş ortaklarının ve küresel çaptaki sistem entegratörlerinin bulut bazlı veri kurtarma çözümü gerektiren ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu doğrultuda sunduğu kapsamlı uygulama programlama arayüzü, çok kullanıcılı ve ayrıntılı rol tabanlı erişim panelini, ölçümlenebilir “whiteboard style” ilkelerine sahip araçla bir araya getiriyor.
Müşteriler ve bulut sağlayıcıların faydalanabilecekleri avantajlar şu şekilde belirtiliyor;
- Ayrıntılı rol tabanlı erişim paneli aracılığıyla kullanıcı erişim özelliklerini işin organizasyonel yapısına ve kurallarına uyarlama,
- Kurtarmayı ve DR’yi, özel bulut için işlevsel ve zengin REST API vasıtasıyla bir hizmet olarak sunma,
- “Whiteboard Based” ve ölçeklenebilir bir kullanıcı arabirimi aracılığıyla karmaşık iş sürekliliği politikalarını basitleştirme,
- Hızlı ve tam kurtarma sağlamak için depolama destekli volume-locking (hacim kitleme) otomasyonu yoluyla fidye yazılımlardan korunma.
HDID’in üretim ortamları için kritik bir öneme sahip olduğunu ve HDID kullanılmadığında 15 dakikalık süreçlerin 10 saatlik iş yüküne dönüşebildiğini vurgulayan Talisys Sistem Mimari Chadd Warwick, sözlerine şöyle devam ediyor: “HDID v6’nın kullanımıyla beraber artık çok daha gelişmiş güvenlikle birlikte, rol tabanlı erişim temelinde ürünü daha fazla departmanda görebiliyoruz. HDID v6’nın uygulama bilinci sağlayan kontrollerindeki iyileştirmeleri bulduk; bu sayede şu anki iş süreçlerimizi daha da basitleştirebiliyoruz. HDID v6, veri kullanılabilirliğini önemli ölçüde artırırken, risk ve yönetim maliyetlerini de azaltıyor.”
“Veri korumaya yönelik geleneksel yaklaşımlar, kritik verileri yeterince hızlı veya istenilen ölçüde ve düzenli koruyamıyor. Veriler, birden fazla hata senaryosu içinden, günümüz veri kullanılabilirliği gereksinimlerini karşılayacak kadar hızlı bir şekilde kurtarılamaz” diyen Hitachi Vantara Pazar Geliştirme ve Ürün Yönetimi’nden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Iri Trashanski şunları söylüyor: “Hitachi Vantara’daki hedefimiz, müşterilerin, iş süreçlerini olumlu yönde etkileyen somut sonuçlar elde etmelerine yardımcı olmak. HDID ile bunu yapabiliyoruz. HDID, üretim uygulamaları üzerine hemen hemen hiçbir yük bindirmemesinin yanı sıra, anlık, yerel ve uzaktan kurtarma ile hızlı ve düzenli koruma da sağlıyor.”
Veri ihlalleri, siber suçların hız kesmeden artması ve çeşitlenmesiyle birlikte, kuruluşların en hayati varlıklarını (verileri ve tüketicileri) korumak, birçok CEO ve üst düzey lider için bir numaralı endişe haline geldi.
Trashanski, “Günümüzde artmakta olan siber güvenlik endişeleri göz önüne alındığında, şirketler ve kurumlar sahip oldukları verilerin korunma biçimini modernleştirmeliler” dedi.
Enterprise Strategy Group Baş Analisti Jason Buffington da konuya şu şekilde yaklaşıyor: “Üretimi modernleştirirken, korumayı da modernize etmeniz gerekir. IT modernizasyonu ve dijital dönüşüm girişimleri; yani yedekleme, BC/DR ve BT sistemlerinin kullanılabilirliğini güvence altına alan girişimlerin desteklenmesinden daha fazla önem taşıyor.”
HDID v6, bulut sağlayıcılarının müşterilerine modern veri koruma hizmetleri sunma, rekabet güçlerini ve karlılığını artırma konusunda çözümler sunuyor.