VMware çoklu sağlayıcı ve çoklu alan NFV platformu ile hızlı hizmet inovasyonlarının düşük fiyatlarla gerçekleştirilmesini sağlayacak.
VMware, Inc. bugün yaptığı açıklama ile iletişim hizmet sağlayıcılarının ağ işlevlerini sanallaştırma (NFV) çözümünü benimsemesiyle kazandığı ivmeyi sürdürerek Vodafone Group Plc’nin de NFV’ye küresel geçişi destekleyip yeni müşterilere sunduğu tekliflerin düşük maliyetle gerçekleştirmek için VMware’i seçtiğini duyurdu. Yakın gelecekteki 5G teknolojisi ile taşıyıcılar şebeke özellikleri teslimi için artık daha fazla yazılım-tanımlı sanallaştırılmış platformlara uyumlu hale geliyorlar. Vodafone çoklu sağlayıcılarını ortak bir yazılım-tanımlı platform üzerinden buluşturacak sanal şebeke özelliklerini (VNFs) desteklemek için VMware vCloud NFV çözümünü kuracak. Vodafone ayrıca yeni bir VMware teklifi olan ve Vodafone’un en iyi implementasyon deneyimini birinci sınıf destek ile birleştiren Birinci Sınıf Destek hizmetini alacak.
Vodafone Group Avrupa, Orta Asya, Africa ve Asya Pasifik bölgelerindeki güçlü yayılımı ile dünyanın lider telekomünikasyon bir tanesi. 446 milyondan fazla müşterisi olan Vodafone 26 ülkede hizmet verirken 17 ülkede de sabit geniş bant operasyonlarını gerçekleştiriyor. Vodafone’un dünya genelinde 111 bin 600 çalışanı bulunuyor.
Vodafone Ağ Sanallaştırma Ekip Lideri Fran Heeran konuyla ilgili olarak “Sanallaştırılmış, bulut kökenli ağ özellikler bizim tüm gruplarımıza yaydığımız ve hizmetlerimiz ile ağımızı nasıl inşa ettiğimiz, yönettiğimiz ve geliştirdiğimiz konularında çok önemli bir noktada duruyor. Hizmetlerin kurulum vakitlerini ve masraflarını azaltan, otomasyonu destekleyip bütünleşik bulut ortamlarını ağ ve BT tarafında erişilebilir hale getiren bu çözüm operasyonel ve teknolojik dönüşüm stratejimizin kalbinde yer alıyor.” dedi.
Vodefone’un iş planı yüksek ses, veri, işletme ve eğlence hizmetleri kalitesine evde, ofiste ve yolda çeşitli teknolojiler, ekranlar aracılığıyla ulaşmak. Vodafone her yeni inovatif hizmet için yeni platformlar kurmak yerine VMware vCloud NFV hizmetini seçme nedeni şirketin üretim ortamında kendini ispat etmiş ve Vodafone’a birçok uygulamayı ortak bir NFV platformu üzerinde çalıştırabilecek bir NFV platformu sunabiliyor olmasıydı. vCloud NFV ile 5G’nin yaratacağı ihtiyaçlara hazırlanacak olan Vodafone ana ağlarını sanallaştırmaya başlayıp şirketin iş ve hizmet ihtiyaçlarını bugünden karşılayacak.
VMware vCloud NFV, Vodafone’a ETSI-uyumlu, modüler, çok kullanıcılı NFV platformu sağlayıp sanal altyapı yöneticileri (VMware ve OpenStack) arasında seçim yapma imkanı verecek. vCloud NFV platformu yüksek erişilebilirlik, birinci sınıf NFV altyapısı ile ikinci gün operasyon yönetimi ve hizmet güvence özelliklerini bir araya getiriyor. Vodafone gibi müşteriler bu sayede birden fazla uygulamayı ortak bir NFV altyapısında çalıştırma fırsatı yakalarken her inovatif hizmet için de yeni bir platform kurma masrafından kaçabiliyor. VMware-tabanlı sanallaştırılmış altyapı VMware vSphere ve VMware NSX’i içerirken ağ ve BT işlemlerine yayılmış ortak bir mimari kurarak operasyonel verimliliği ve genel ekonomik durumu iyileştiriyor. Vodafone birçok sertifikalı VMware Ready for NFV VNF’lerinden seçme rahatlığına sahip olup önceden test edilmiş ve onaylanmş çözümlerle kurulum risklerini azaltma şansını yakalayacak.
“Vodafone küresel telekomünikasyon pazarının çığır açıcılarından, ağ dönüşümlerini gerçekleştirmek için VMware’i seçmeleri bizim iletişim hizmet sağlayıcılarına yeni hizmetleri az maliyetlerle hayata geçirmelerini sağlayan ne kadar güvenilir, stratejik bir yazılım geliştiricisi olduğumuzu ispatlıyor. vCloud NFV platformumuz çevik ve esnek bir sanallaştırılmış altyapı platformu. Birinci Sınıf Destek ile birlikte Vodafone yeni hizmetlerini geliştireceği, geleceğin 5G kurulumlarını destekleyecek bir mimariye sahip açık bir platform edinecek.” dedi.