Huawei, üniversite öğrencilerine Çin’de eğitim imkanı tanıyarak bilişim teknolojileri deneyimi sağlamaya devam ediyor.
Global sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Geleceğin Tohumları’nın 2017 yılı Türkiye seçmeleri tamamlandı. Proje kapsamında Türkiye’nin önde gelen 7 üniversitesinden seçilen 10 öğrenci 11-23 Eylül tarihlerinde Çin’in Pekin ve Shenzhen şehirlerinde Huawei tarafından ağırlanarak çeşitli bilişim eğitimlerine katılırken Çin kültürü hakkında bilgi sahibi olacaktır.
Boğaziçi Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Altınbaş Üniversitesi ve Koç Üniversitesi olmak üzere Türkiye’nin önde gelen 7 üniversitesinden seçilen öğrenciler en son teknoloji trendlerini ve inovatif yaklaşımları hakkında bili edinmek için Huawei’nin Çin’deki genel merkezini ziyaret edecekler. Projenin yeni dönemi Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muammer Yıldız, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, Huawei Türkiye Genel Müdürü Li Shen, projenin yeni döneminde dahil olan üniversite temsilcileri ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen açılış toplantısı ile duyuruldu.
Sektörün ihtiyacı olan bilişim nitelikleri Huawei ile Geleceğin Tohumları’nda
Geleceğin Tohumları Projesi’nin yeni döneminin duyurulduğu açılış toplantısında projenin detaylarını anlatan Huawei Pazarlama İletişimi Direktörü Mine Zaim Özcan‘ın ardından söz alan Huawei Türkiye Genel Müdürü Li Shen,
“Geleceğin Tohumları Projesi, Huawei olarak bilişim alanında teknoloji eğitimleri ile sektörün ihtiyacı olan niteliklerin örtüşmesi arasında boşluğu doldurmak üzere geliştirdiğimiz global bir sosyal sorumluluk projesi olarak öne çıkıyor. Proje, üniversite öğrencilerini geleceğin dijital dünyasında daha rekabetçi olabilmelerini ve aldıkları eğitimleri profesyonel iş hayatlarında daha verimli bir şekilde kullanabilmelerini amaçlıyor. Ülkemizin yeteneklerini yetiştirmek, deneyimlerimizi aktarmak ve öğrencilerimizi gelecekteki hayallerine ulaşmaları konusunda teşvik etmeyi amaçlıyoruz. İletişim teknolojileri her sektörde gittikçe daha kritik bir unsur haline gelirken, gençlerin potansiyelleri ve eğitimleri de buna paralel olarak ülkenin büyümesinde ve ekonomik kalkınmada hayati bir önem taşımaya devam ediyor. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mevcut sosyal sorumluluk vizyonumuz kapsamında tüm projelerimizde uzun vadeli ekonomik, sosyal ve çevresel kalkınmayı desteklemeyi taahhüt ediyoruz. Bu yolda Geleceğin Tohumları Projemizin büyük katkıları olacağını umut ediyoruz.”
Çin’e giden öğrenciler iki ülke arasındaki teknolojik işbirliğini geliştirecek
Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Hu Yongyang, Huawei’nin birçok üniversite işbirliğiyle gerçekleştirdiği Seeds for the Future 2017’nin açılışına katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyerek, şöyle devam etti: “Huawei’nin başlattığı bu sosyal sorumluluk projesi Türk gençlerine yeteneklerini göstermek için imkan sağlamıştır. Bu gençlerin Türk iletişim sektörüne büyük katkılar sağlayacağına ve dijital gelişime katkı sağlayacağına inanıyorum. Çin hükümeti, yurt dışında faaliyet gösteren Çinli firmaların Huawei gibi kurumsal sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmesini desteklemektedir. 15 senedir Türkiye’de faaliyet gösteren Huawei firması Türkiye’de iletişim sektörüne katkı sağlamanın yanı sıra, sosyal sorumluluk projelerini sahiplenerek ülkenin toplumsal ve sosyal gelişimini de destekliyor. Huawei’nin Seeds for the Future projesi kapsamında Çin’e giden öğrencilerimiz döndüklerinde iki ülke arasındaki teknolojik işbirliğine katkı sağlayacaklarına ve stratejik işbirliğinin gelişmesi konusunda elçi görevi üstleneceklerini umut ediyorum.”
Etkinlikte söz alan MEB Müsteşar Yardımcısı Muammer Yıldız, Seeds For the Future projesinin temel hedefleri açısından çok önem taşıdığını ifade etti. Yıldız, “Türkiye’nin en saygın üniversitelerinden öğrencilerin Huawei gibi güçlü bir global markayla Çin’e gitmeleri çok değerli. Yaşadığımız dijital çağda çocukların bilgi ve iletişim teknolojsiyle yetiştirilmeleri ve dünyadaki digital dünyaya bağlanmaları teknolojinin gelişimi açısından da önem arz ediyor. Çocuklarımızın bilgi teknolojileri anlamında yapacakları tercihleri yönlendirme anlamında gerçekleşen bu çalışmaları orta okul seviyesinde hayata geçirerek ileri seviyelere taşımak istiyoruz. Bunun için de Çin’den dönen öğrencilerin yaşayacakları deneyimleri paylaşmaları sözünü ettiğim projeyi hayata geçirmemiz için çok faydalı olacaktır” dedi.
Sağlık alanında okuyan öğrenciler de ayrı bir grup olarak Çin’e egitime gidiyor.
Açılış toplantısında projeye katılan üniversitelere plaket verilirken, Bezmialem Üniversitesi ile gerçekleştirilen, Geleceğin Tohumları Projesinin bir uzantısı olan farklı bir projenin daha duyurusu gerçekleştirildi. Bu yıl ilk defa gerçekleşecek olan proje ile Huawei, Bezmialem Üniversitesi tıp, diş hekimliği, eczacılık, hastane yöneticiliği gibi sağlık alanında eğitim gören öğrencilere teknoloji ile saglık alanındaki çalışmaları Çin’de gözlemleme imkanına sahip olacaklar.
Etkinlikte teknolojinin bugün geldiği nokta ve hayatımızdaki yerini anlatan bir sunum gerçekleştiren deneyimli gazeteci Serdar Kuzuloğlu, Geleceğin Tohumları Projesi ile bu yıl Çin’e gidecek öğrencilerle keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Kuzuloğlu, öğrencilerin hayallerini ve kariyer hedeflerini sorarken, öğrenciler çalışmalarıyla dünyada bir fark yaratmayı, teknolojinin ülkemizde gelişimini desteklemenin bir parçası olmayı hedeflediklerinin altını altını çizdiler.
Proje ile geleceğin tohumlarını atarak yeni nesillerin teknoloji alanındaki gelişimlerini her zaman destekleyen Huawei, sosyal sorumluluk bilincinin bir parçası olarak projeye katılan her katılımcı adına TEMA’ya 3’er fidan bağışında bulundu.