Red Hat kurumların uzak noktalardaki ofis ve şubelerine kurulmak üzere tasarlanmış, entegre, yazılım tabanlı işlem ve depolama platformunu hizmete sunuyor.
Dünyanın lider açık kaynak çözümleri sağlayıcısı Red Hat, sektörde bir ilke imza atarak üretime-hazır, tamamen açık kaynak hiper-bütünleşik altyapı (HCI) çözümünü kullanıma sundu. İnovatif sanallaştırma ve depolama teknolojilerini istikrarlı ve kendini kanıtlamış bir işletim platformu ile bir araya getiren Red Hat Hyperconverged Infrastructure, kurumların, sınırlı alanlara sahip şube ve diğer uzak tesislerini veri merkezi yetenekleriyle buluşturmak üzere tasarlandı.
Banka, enerji veya perakende sektörlerinde olduğu gibi aynı anda birçok farklı yerde faaliyet gösteren kurumlar, veri merkezlerindeki altyapı hizmetinin aynısını uzaktaki şubelerine de verebilmek istiyorlar. Ne var ki, uzaktaki birim ve şubeler; alanın küçük olması, enerji/soğutma sıkıntıları, birimde yeterli sayda teknik personel olmayışı gibi konularda kendilerine özgü pek çok güçlükle karşılaşabiliyorlar. Bu durumdaki kurumlar istenen ölçekte kullanılabilecek tek bir sunucuda bütünleşmiş güçlü hizmetlere ihtiyaç duyuyorlar.
Red Hat, depolamadan sorumlu başkan yardımcısı Ranga Rangachari çözümü şöyle değerlendiriyor: “Müşterilerimiz, sadece merkez ofislerinin değil, kurumlarının uzak bölgelerdeki tüm noktalarını kapsayacak bir altyapı çözümüne ihtiyaç duyuyordu. Fakat uzak noktalardaki kurulumlarda sadece markalı çözümler geçerli gibi görünüyordu. Red Hat Hyperconverged Infrastructure ile müşteriler artık uzak ofislerinde de işlem ve depolama kaynaklarını kurum için operasyonlarındaki kadar etkin bir şekilde kullanabiliyor olacak. Pek çok yerde uygulanan sanallaştırma teknolojimiz ile yazılım tanımlı depolama platformumuzu birbirine entegre etmemiz sayesinde, kurumlar daha büyük bir güvenle kurulum ve karşılıklı işlerlik yeteneğine sahip olacak ve sonuç olarak hem zaman hem de paradan tasarruf edebilecekler.”
Red Hat Hyperconverged Infrastructure, işlem ve depolamayı tek bir sunucu üzerinde entegre ederek, bu güçlükleri ortadan kaldırmak üzere tasarlandı. Böylece az sayıda ayakizi olan uzak bölgelerdeki ofis ve şubeler uygun bir çözüme kavuşuyor. Red Hat Hyperconverged Infrastructure ayrıca kurumların dağıtık altyapıları merkezden kurup yönetmelerini, uzaktaki ofislerin kapsamlı ve uzman bir özel destek ekibi bulundurmasını gerektirmeden yüksek performans göstermesini sağlıyor.
Red Hat Hyperconverged Infrastructure, tamamen açık kaynak altyapı yığını (stack) içeren, tek bir sağlayıcı tarafından geliştirilen, satılan ve desteklenen, üretime hazır tek çözüm olarak ön plana çıkıyor. Red Hat böylece teknik destek ve problem çözme konusunda müşterilerinin çektiği sıkıntıları en aza indiriyor.
Red Hat Hyperconverged Infrastructure, Red Hat’in yaygın bir kullanıma sahip sanallaştırma platformunun yanı sıra, sunucu donanımı ve ağ iletişim sistemlerinin tamamında entegre işlem ve depolama altyapısını daha etkin bir şekilde yönetebilecek yazılım tanımlı depolamayı kullanıyor. Red Hat Hyperconverged Infrastructure bunu kotarmak için, kurulumdan yönetime dek tümleşik bir deneyim sunmak üzere aşağıdaki bileşenleri entegre ediyor:
- Red Hat Sanallaştırma – Şirketin ödüllü Kernel-tabanlı Virtual Machine (KVM) destekli kurumsal sanallaştırma platformu.
- Red Hat Gluster Depolama – Farklı ölçeklerde kullanılabilme yeteneği yüksek, yazılım tanımlı depolama; Red Hat Sanallaştırma’nın barındırdığı aynı donanıma entegre edilebiliyor ve ilave işlem altyapısı gerektirmeden kurulumu kolaylaştırıyor
- Red Hat Enterprise Linux – Dünya lideri kurumsal Linux platformu, istikrarlı ve güvenilir bir temel sunuyor.
- Ansible – Red Hat –Tek bir merkezden otomatik kurulum ve yapılandırma sağlayarak, sektör lideri, basit, güçlü ve aracısız bir açık kaynak BT otomasyon çerçevesi sunan kurulum ve yönetim.