Samsung Akademi, 5 yılda 2 binden fazla öğrenciye ulaşarak bilişim ve tüketici elektroniği sektörünün eleman ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulundu.
Samsung Electronics’in “Dünyaya ilham ver, geleceği tasarla” vizyonu doğrultusunda, gençlerin eğitimine destek olma amacıyla hayata geçirdiği uygulamalı eğitim programı “Samsung Akademi”, mesleki ve teknik anadolu lisesi öğrencilerini geleceğe hazırlamayı sürdürüyor. 2012 yılında hayata geçen Samsung Akademi, bu yıl İstanbul’da 161, Ankara’da 167 ve İzmir’de 139 olmak üzere toplam 457 mezuna ulaştı. Samsung tarafından kurulan 12 laboratuvarda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri bilişim, mobil cihazlar, görüntü ve ses sistemleri ile beyaz eşya alanındaki en son teknolojileri deneyimleme ve öğrenme imkanı yakaladılar.
“Samsung Akademi sektörün kalifiye eleman ihtiyacını karşılıyor”
Samsung Electronics Türkiye Kamu Sektörü ve Dış İlişkiler Direktörü Dr. R. Erdem Erkul, “Türkiye’de hızlı bir büyüme içinde olan bilişim ve tüketici elektroniği alanında sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanların yetiştirilmesine katkı sunabilmek amacıyla başlattığımız Samsung Akademi’ye her yıl daha fazla sayıda öğrencinin ilgi gösterdiğini görmek bizi mutlu ediyor” dedi. Programa bu yıl, 17 farklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden öğrencinin katıldığını söyleyen Erkul, “Laboratuvarlarımızda mobil, beyaz eşya, bilişim, ses ve görüntü alanlarında en yeni çözümleri öğrencilerimizle buluşturduk” şeklinde konuştu.
Samsung Akademi ile beş yılda toplam 2 binden fazla mezuna ulaştıklarını kaydeden Erkul, “Sunduğumuz uygulamalı eğitim imkanı, öğrencilerimizin eğitim süreçlerini desteklemekle sınırlı kalmıyor, aynı zamanda gelecekte kariyerlerine yön vermelerinde de oldukça etkili oluyor” diye konuştu.
Eğitimleri başarıyla tamamlayan öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı ve Samsung onaylı eğitim sertifikaları verilirken başarı derecesiyle mezun olan öğrencilere Samsung tablet hediye ediliyor. Bunların yanı sıra Samsung, program akabinde üstün başarı gösteren öğrenciler için staj imkanları yaratılmasına da destek oluyor.
“Geleceğin dili olan kodlama konusunda çok şey öğrendik”
Beyaz Eşya Laboratuvarı Öğrencisi olan Erkan İslamcan Aşık, Samsung Akademi’deki deneyimini şöyle anlattı: “Beyaz eşya işi baba mesleğimiz. Bu alanda altyapım vardı ama Samsung Akademi bunu bir adım ileri taşıdı. Akademi eğitimleri sonrasında kendime güvenim arttı.”
Bilişim Laboratuvarı öğrencisi olan İbrahim Varola ise Samsung Akademi’de geleceğin dili olan kodlama konusunda çok şey öğrendiklerini kaydederek “Cep telefonu uygulaması yazabilecek düzeye geldik. Not hesaplaması yapan veya telefonu sallayınca ekran rengini değiştirebilen uygulamalar gibi farklı denemelerimiz oldu” dedi.
Ses ve Görüntü Laboratuvarı’nda 160 saatlik eğitimden sonra Samsung Merkez Servisi’nde stajyer olarak çalışmaya başlayan Onur Gülkırmaz ise “Bu imkanı bulduğum için çok mutluyum. Okulumu seçerken de önceden gelip gezmiştim ve okulda Samsung’un kurduğu uygulamalı eğitim laboratuvarları beni çok etkilemişti” diyerek duygu ve düşüncelerini paylaştı.