Perşembe, Kasım 21, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

TmaxSoft, en iyi 30 yazılım şirketi arasında

TmaxSoft globaltechmagazineGelişmekte olan pazarların en iyi performans gösteren yazılım şirketlerinin sıralandığı rapora göre, TmaxSoft en iyi 30 şirket arasında gösterildi.

Güney Kore’den çıkıp global yazılım endüstrisinde çokuluslu, yenilikçi bir teknoloji şirketi olarak kendisine yer edinen TmaxSoft, bu başarısının karşılığında “Gelişmekte Olan Pazarların En İyi 30 Yazılım Şirketi” sıralamasına girdi.

PwC’nin Teknoloji Enstitüsü ve International Data Corporation’ın (IDC) birlikte hazırladığı sıralama, yazılım gelirindeki yıldan yıla büyüme, kurumsal mali bilançolar, diğer kamusal kaynaklar ve IDC’nin özel şirketler için yürüttüğü tahminlerin bir bileşiminden oluşuyor. Söz konusu şirketlerin başarısını analiz eden raporda, gelişmekte olan ülkelerdeki şirketlerin, pazarlarında rekabet avantajı kazanmak için belirli yapısal ve kültürel faktörlerden sıklıkla yararlandıkları görülüyor.

Tmaxsoft, 1997 yılında, Kore Gelişmiş Teknoloji ve Bilimler Enstitüsü eski profesörü Doktor Daeyeon Park tarafından  kuruldu. Kurumsal yazılım pazarında faaliyet gösteren TmaxSoft’un ana odak noktasını, mainframe modernizasyonu, orta katman yazılımlar ve veri tabanı yönetiminin yanı sıra, kurumsal CIO’lara dijital işlerinde ilerlemelerini sağlayacak alternatifler sunan diğer teknolojileri sunmak oluşturuyor. Küresel pazarda  varlığını ciddi bir şekilde genişleten TmaxSoft, Ekim 2016’da ABD Chicago ofisini küresel operasyonların genel merkezi olarak konumladı ve yakın zamanda da İspanya, Fransa ve Almanya’da ofisler açtı.

Şirketin söz konusu sıralamaya girmesiyle ilgili olarak konuşan TmaxSoft CEO’su Joshua Yulish, “PwC tarafından tanınarak bu derecelendirmeye girmiş olduğumuz için çok memnunuz. Bu sonuçlar teknoloji alanında inovasyonda Silikon Vadisi’nin tekel olmadığını ortaya koyuyor. TmaxSoft’un merkezi artık Chicago’da olsa da, Güney Koreli köklerimizden gelen iş kültürü hala önemli bir parçamız. Güney Koreli şirketlerin girişimcilik yaklaşımlarını merkeze koyma eğilimi vardır. Bu da genellikle Samsung, Kia ve Hyundai gibi şirketleri global birer oyuncuya dönüştüren risk alma eğilimine ve yenilikçiliğe yol açar. Bizim kurumsal yazılım pazarındaki yaklaşımımız da bu köklere dayanıyor. Örneğin, Oracle ve diğer şirketlerin şeffaf olmayan lisanslama yapılarını ele aldık ve tam aksine bir yaklaşımla daha esnek, daha uygun fiyatlı bir veri tabanı yönetimi çözümü sunduk” diyor.

Rapora göre, gelişen pazarların en önemli avantajlarından biri de teknolojiyi yakından takip eden çalışanların bulunduğu geniş bir havuz sunması. Yulish, bunun TmaxSoft’un devam eden başarısının arkasındaki kilit bir rol oynadığına inanıyor. “Güney Kore, dünyadaki en yüksek geniş bant penetrasyonuna sahip ülke ve yenilikçiliği ölçümleyen listelerin en üst sıralarını her daim zorluyor. TmaxSoft, yenilikçi çözümler sunmak için otonom çalışabilen yetenekli mühendislerden oluşan güçlü bir Ar-Ge departmanı oluşturarak, ülkenin yetenek havuzundan başarıyla faydalanıyor.”

Rapor ayrıca, söz konusu şirketlerin bir çoğunun aynı yolu izlediğini ortaya koyuyor. Kendi yerel pazarlarının ihtiyaçlarına hizmet etmeye odaklanarak önce orada vazgeçilmez oluyor, ardından da bu konumlarından yola çıkarak küresel çapta genişliyorlar. 2014  yılında yerel orta katman yazılımlar pazarının %42.1’ine hakim olmanın tadını çıkaran ve 2015 yılında Chicago’ya giden TmaxSoft da bunun çok güzel bir örneği. Yulish, “Küresel yönelimimiz doğrultusunda genel merkezimizi Chicago’ya taşıdık. ABD, AB, hatta Brezilya gibi büyük pazarları yakalayamadığınızda, global bir güce dönüşemezsiniz” diyor.

Yulish, “Bu sıralamaya baktığımda, tüm şirketler özelinde ortak olarak, gelişmekte olan bir pazardan gelmenin beraberinde getirdiği bir yaratıcılıkla harmanlanan, hırslı ve dünyaya meydan okuyan bir zihniyet görüyorum. Chicago’yu genel merkezimiz olarak konumlandırmamızda bile bu yaklaşımdan geliyor. Silikon Vadisi ya da New York gibi alışılagelmiş seçeneklerin masraflarından sıyrılıp, Chicago’nun sunduğu muhteşem yeteneklerden faydalandık. TmaxSoft’u Kaspersky Lab ve Infosys gibi isimlerle bir arada görmek çok sevindirici ve PwC’nin sıralaması dünya çapında yazılımlar geliştirip pazarlamak için yaptığımız her şeyin doğru atılmış olan adımlar olduğunun kanıtıdır” diye sözlerini bitiriyor.

Teknoloji Makaleleri