Perşembe, Kasım 21, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Geleceğin kapıları E-GÜVEN Akademi ile aralanıyor

eguven globaltechmagazineE-GÜVEN AKADEMİ, Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde “E-Dönüşüm Sertifika Programı” düzenledi. Çalıştıkları kurumlara değer katmak isteyen ve kendilerini e-dönüşüm alanında geliştirmek isteyen katılımcılar, alanındaki uzman isimlerin verdiği eğitim programından sonra sertifikalarını aldılar. Ülkemizin bilgi toplumu olma yolunda önemli bir boşluğu dolduran E-GÜVEN AKADEMİ, kâr  amacı gütmeden günümüz ekonomisindeki hammadde olan bilgiye dikkat çekerek, bireylerin farkındalığını artırmayı hedefliyor.

E-GÜVEN tarafından hayata geçirilen E-GÜVEN AKADEMİ, günümüzün öncelikli konularından e-dönüşüm hakkında bireylerin ve işletmelerin bilgi birikimini artırıp e-dönüşümün yaygınlaştırılmasını hedefliyor. E-GÜVEN AKADEMİ, bu yıl 26 Kasım-3 Aralık 2016 tarihlerinde ikinci kez düzenlediği “E-Dönüşüm Sertifika Programı” ile e-dönüşüm alanındaki düşünce liderliğini sürdürüyor. Katılımcılar, geçen sene olduğu gibi yoğun ve öğretici bir programla konularında yetkin olan profesyonelleri dinleme olanağı elde ettiler. Program kapsamında; e-dönüşümün temel unsurları, ülkemizde ve dünyada yaşanan e-dönüşüm çalışmaları, e-dönüşümün hukuksal boyutu, kişisel verilerin korunması kanunu, KEP (Kayıtlı Elektronik Posta), e-Fatura, e-Defter, e-Arşiv, e-Tebligat, mali mühür ve siber güvenlik konuları ele alındı. 

Buhar makinesi 200 yılda yaygınlaştı, şimdi saniyelerle yarışıyoruz

E-GÜVEN AKADEMİ’nin açılış konuşmasını yapan E-GÜVEN Genel Müdürü Can Orhun, Türkiye’de e-imzayı üreten ilk şirket olarak Türkiye’nin gelişimine katkı vermeyi, maliyet,  zaman tasarrufu sağlamayı ve çevreci çözümler üretip e-dönüşümü geniş kitlelere ulaştırmayı hedeflediklerine dikkat çekti. Bu doğrultuda 2015 yılında E-GÜVEN AKADEMİ’yi kurduklarını belirten Orhun, “Bilişim teknolojisinde yaşanan gelişmeler, yeni mesleklerin ortaya çıkmasını beraberinde getirdi. Şu an binlerce kişi bundan 5-6 sene önce ismini duymadığımız mesleklerde istihdam ediliyor. İş ve özel hayatımızın her safhasında varlığını daha fazla hissettiren bir dönüşüm mevcut. Hammaddesi bilgi olan bu dönüşüm, her sektörü ve bireyi olumlu yönde etkiliyor. Tarım toplumunda bedensel emek, sanayi toplumundaki buhar gücü, günümüzde yerini bilgiye bıraktı. Buhar makinesinin yaygınlaşması 150-200, transistörün yaygınlaşması yaklaşık 15 yıl aldı. Günümüzde geliştirilen herhangi bir uygulama saniyeler mertebesinde duyuluyor ve kullanılıyor. Bu değişim, kaçınılmaz olarak bilgili ve hızlı olmayı gerektiriyor. Yerel ve küresel arenada rekabet edebilmek için bilgi toplumuna geçiş sürecini kısaltmamız gerekiyor. Kurumsal sosyal sorumluluk görevimizin bir parçası olarak gördüğümüz E-GÜVEN AKADEMİ ile e-dönüşümün yaygınlaşmasını, farkındalık oluşturmayı ve ülkemizdeki nitelikli iş gücünü artırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Bilgi ve iletişim teknolojileri 83,1 milyar TL’lik hacme sahip 

TÜBİSAD tarafından hazırlanan “Bilgi ve İletişim Teknoloji Sektörü 2015 Yılı Pazar Verileri” raporuna göre, Türkiye bilgi ve iletişim teknolojileri sektör büyüklüğü yüzde 18 artış kaydederek 83,1 milyar TL’ye yükseldi. Sektörün iki ana unsurundan birisi olan  bilgi teknolojileri yüzde 19’luk büyüme ile 27,4 milyar TL’ye, iletişim teknolojileri ise yüzde 17’lik büyüme ile 55,7  milyar TL’ye ulaştı. Sektörün istihdamı, 2015 yılında bir önceki yıla göre yüzde 2,2 artarak 113 bin  kişi oldu. Bilgi teknolojileri kategorisi yüzde 66 pay ile 74 bin 400 kişiyi istihdam etti. Sektörün büyüklüğü ve katma değeri, nitelikli istihdamın ne kadar önemli olduğunu gözler önüne seriyor.

Teknoloji Makaleleri