Bütünleşik İş Sürekliliği hizmetinde Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Clonera, dijital felaketlerin ardından yaşanan itibar ve para kaybı risklerini önlüyor. Dijital sermayenin sigortası olan Clonera ile sistemler kesintisiz çalışıyor.
Bilgi teknolojileri sektöründe Bütünleşik İş Sürekliliği, Yönetilen Hizmetler ve Profesyonel Hizmetler alanlarında kurumların ihtiyaçlarına cevap veren Clonera, Türkiye pazarına sunuldu.
Kurumların; İş sürekliliği, Felaket Kurtarma, Network, Güvenlik, Altyapı alanlarındaki Bilişim Teknolojileri süreçlerini yöneten Clonera, bu alanlardaki prosedürlerin, senaryoların, stratejilerin ve testlerin bütüncül olarak konusunun uzmanı tek bir kaynaktan yönetilmesini sağlıyor.
Bir bütünleşik iş sürekliliği çözümü olan ve felaket anında sistemlerin erişilebilir olmasını sağlayan “Clonera”nın tanıtım toplantısında konuşan Clonera Bilişim Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Evren Ballı, iş sürekliliğinin değerinin ancak gerektiği zaman anlaşılan bir kavram olduğunun altını çizerek şunları söyledi;
“Yapılan istatistiklere göre felaket ve büyük veri kaybı yaşayan şirketlerin yüzde 93’ü faaliyetlerine en fazla 5 yıl içerisinde son vermek durumunda kalıyorlar. Dolayısıyla şirketlerin artık bu riski alma lüksü kalmamıştır. Bu yüzden Türkiye’deki şirketler felaket kurtarma yatırımları yapmak zorundalar. Biz bu ihtiyacı yüzde 100 Türk sermayesi ile karşılayan bir çözüm geliştirdik. Artık büyük yatırımlar yapmadan, ulaşılabilir fiyatlarla şirketlerin dijital felaket riskini ortadan kaldırıyoruz.”
Hizmet ihracatıyla Türkiye’de mühendis istihdamını arttıracaklarını da dile getiren Ballı “Biz Türkiye’nin işi durmasın diyerek yola çıktık. Hedefimiz Clonera olarak bütünleşik iş sürekliliği çözümünü dünyaya sunmak ve dünyanın felaket kurtarma merkezi olmak. Bu hedef doğrultusunda bu güne kadar 2.5 milyon dolarlık AR – GE ve altyapı yatırımı gerçekleştirdik. Yatırımlarımız bundan sonra da artarak devam edecek. Şu ana kadar Türkiye’nin önde gelen 100 şirketi içerisinde yer alan 1500’den fazla sanal sunucuyu bütünleşik iş sürekliliği çözümü ile koruyup, felaketlere karşı hazır hale getirdik. Yılsonu hedefimiz ise 3000 sunucuya iş sürekliliği sağlamaktır” dedi.
Prestij, zaman ve para kaybı riskini önleyen Clonera ile tüm sistemlerin klonlanabileceğini kaydeden Ballı, piyasaya sundukları yeni sistem hakkında şu bilgileri verdi;
“Dijitalleşen şirketlerin hepsi klonlamaya ihtiyaç duyacaktır. Nasıl bir otomobil sigortalanıyorsa şirketler de dijital felaketlere karşı bilgi birikimlerini güvence altına almak için bir nevi sigorta yaptırmak zorundalar. Oluşabilecek bu ve benzeri felaket durumlarına karşı günde 3 dolarlık bir ücret karşılığında bu hizmet sağlanabilecek. Clonera; kullanım kolaylığı, güvenlik, hızlı devreye alma gibi özellikleri ile de fark yaratacak. Clonera sayesinde kişisel kullanıcılar ve kurumsal firmalar; altyapı, datacenter ve insan Kaynağı maliyetlerinden kurtulacaklar.”
Data kaybı, data bozulması, sistem arızaları, doğal afet, hırsızlık ve siber saldırılar başta olmak üzere tüm felaketlere karşı geliştirilen Clonera, iş ihtiyaçlarına, verilen servisin kritiklik seviyesine ve arıza durumunda sistem gereksinimlerine paralel olarak farklı hizmet paketleriyle sunuluyor.
Kullanılan teknolojiyle data kayıpları, internet hızına bağlı olarak “0” a kadar düşüyor. Haftanın 7 günü 24 saat çağrılara ve e-maillere yanıt verecek olan destek hizmeti birimini arayanlar, dakikalar içinde mühendislere ulaşabilecekler. Clonera ayrıca ISO 27031 Danışmanlığı hizmeti ile kurumların Bilgi Teknolojileri departmanlarına bu standardın kılavuzluğunda iş sürekliliğini sağlamaları konusunda da destek veriyor.
Clonera ile anılar ve özel bilgiler de korunuyor
Clonera, kurumların yanı sıra bireysel kullanıcıların verilerini de anlık olarak klonlayarak verilere uzaktan ulaşım imkânı veriyor. Bu çözüm, hem kurumların çalışanlarına hem de bireysel kullanıcılara tek lisansla Telefon, Tablet, PC’lerin klonlanması avantajını sunuyor. Ayda 15 dolarlık bir maliyetle bu sistemden faydalanıp verileriniz korumaya alabiliyorsunuz.