Dijital Dönüşüm vizyonuyla teknoloji yatırımlarına hız veren Vodafone, Nisan başında hizmete girecek 4.5G öncesi yerli baz istasyonu projesi ULAK için ön sipariş verdi. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Mallik Rao, “Türkiye’de yerli baz istasyonlarının üretilmesini dijitalleşme yolunda atılmış sevindirici ve heyecan verici bir adım olarak görüyoruz.
Türkiye’de herkesi 4.5G teknolojisi ile buluşturma hedefimize ulaşmamızda yerli üretim baz istasyonlarının da önemli payı olacağına inanıyoruz” dedi.
Türkiye’nin Dijital Dönüşümü’ne liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, dijital bağlantılı Türkiye hedefiyle yaptığı teknoloji yatırımlarına bir yenisini ekledi. Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın desteğiyle ASELSAN, NETAŞ ve ARGELA tarafından geliştirilen yerli baz istasyonu projesi ULAK için ön sipariş veren Vodafone, tüm Türkiye’yi 4.5G teknolojisi ile buluşturma hedefi doğrultusunda önemli bir adım attı.
Türkiye’de yerli baz istasyonlarının üretilmesi konusunda adım atılmasını dijitalleşme açısından sevindiren ve heyecan veren bir gelişme olarak nitelendiren Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Mallik Rao, şunları söyledi:
“Vodafone olarak, Bakanlığımızın yerli ürün ekosistemini geliştirmeye ve yerlilik oranı daha yüksek bir haberleşme sektörü yaratmaya yönelik adımlarını destekliyoruz. Yerli üretimi, cari açığın kapanması yolunda bir kurumsal vatandaşlık sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Bu kapsamda, ihaleye katılan her operatör gibi biz de şartnamede belirtilen yerlilik oranı ile ilgili hususlar üzerinde çalışıyoruz. Bu doğrultuda, yerli baz istasyonu projesi ULAK için ön siparişimizi verdik. Maliyet avantajı, maliyet ölçeği ve yüksek Ar-Ge yatırımları gibi unsurlar göz önüne alınarak yapılan yerli baz istasyonu üretiminin avantaja dönüşebileceğini düşünüyoruz. ULAK projesinin başarılı olacağına inanıyor, ülkemiz için hayırlı olmasını diliyoruz.”
4G ve üstü teknolojilerde dünyada en çok ülkede tecrübesi ve altyapısı olan operatör olduklarını belirten Rao, “Halihazırda 19 ülkede 4G, 5 kıtada ve 15 ülkede ise 4.5G hizmeti veriyoruz. Şimdi 4.5G teknolojisindeki bu global deneyimimizi Türkiye’ye taşıyarak 81 ilimizde en ücra köşeye kadar en iyi hizmeti vermeyi ve herkesi 4.5G teknolojisi ile buluşturmayı hedefliyoruz. Bu hedefimize ulaşmamızda yerli üretim baz istasyonlarının da önemli payı olacağına inanıyoruz” dedi.