Perşembe, Kasım 21, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Microsoft’un Ücretsiz Eğitimleri KODU ve UNITY ile Oyun Geliştirmek Çok Kolay

microsoft globaltechmagazineMicrosoft Türkiye, dünyanın en popüler oyun geliştirme araçları Unity ve Kodu eğitimlerini ücretsiz olarak yazılım geliştiricilerle buluşturuyor. Microsoft Türkiye’nin online eğitim platformu Açık Akademi (www.acikakademi.com) üzerinden verilen eğitimler sayesinde, geliştiriciler, hızla büyüyen mobil uygulamalar pazarında adından söz ettirecek işlere imza atarken, oyun tutkusunu gelir getiren bir faaliyete dönüştürebilecek.

Teknolojinin hızla geliştiği ve değiştiği yeni dünya düzeninde popüler mobil uygulamalar geliştirmek, en çok indirilen oyunları tasarlamak ve bu işten para kazanmak artık bir hayal değil. Microsoft Türkiye de bu bilinçle hareket ederek teknoloji üretimini ve okuryazarlığını artıran çalışmalarına yenilerini ekliyor. Bu kapsamda, ücretsiz teknoloji eğitimlerini hayata geçirmeye devam eden Microsoft Türkiye, dünyanın en popüler oyun geliştirme araçlarından Unity ve Kodu eğitimlerini, yazılım geliştiricilerle buluşturuyor. Microsoft Türkiye’nin online eğitim platformu Açık Akademi üzerinden verilecek eğitimler sayesinde yazılımcılar, kendi mobil uygulamalarını ve oyunlarını geliştirmeyi adım adım öğrenerek hem yaratıcılıklarını geliştirecek hem de yaptıkları işlerle dünyaya açılma fırsatı bulacaklar.

Programlamaya ilk adım Kodu ile başlar.

2009 yılında ücretsiz olarak piyasaya sürülen Kodu Game Lab, uygulama ve oyun geliştirmeyi öğrenmenin en kolay yolu olarak Microsoft tarafından geliştirildi. 2014 yılında  Türkçeleştirilen  ve Türkçe olarak indirilebilen Kodu’yu çocukların ve gençlerin öğrenebilmesi için eğitimler hazırlayan Microsoft Türkiye, bu eğitimleri online eğitim platformu Açık Akademi üzerinden oyun meraklılarının kullanımına ücretsiz olarak sunuyor.

Kodu, programlamaya yeni başlayan çocuklar ve gençler için geliştirilmiş bir oyun platformu olarak tasarlandı. Basit bir kullanıcı arayüzü ile görsel bir programlama dili kullanılan Kodu’da, hiç kod yazmadan bilgisayar oyunları rahatlıkla geliştirilebiliyor. Çocukların çok kısa zamanda hem çok eğlenceli oyunlar geliştirebileceği hem de modern programlamanın ve uygulama geliştirmenin temellerini sıkılmadan öğrenebilecekleri ücretsiz bir eğitim aracı olan Kodu sayesinde geliştirilen oyunlar, diğer kullanıcılar ile de kolayca paylaşılabiliyor.

Oyun geliştirmek konusunda uzmanlaşmak isteyenler için Unity…

Microsoft Türkiye’nin Açık Akademi üzerinden verdiği ücretsiz eğitimler sadece yeni başlayanlar için değil işinde uzmanlaşmak isteyenler için de ücretsiz fırsatlar sunuyor. Programlamayı bilen ve oyun geliştirmek konusunda uzmanlaşmak isteyenler için tasarlanan profesyonel araçlardan Unity ile tüm dünyada en çok indirilen ve gelir sağlayan oyunları geliştirmek ve hızla büyüyen mobil uygulamalar pazarında yer edinmek mümkün olacak. Türkiye’de de pek çok stüdyo ve oyun geliştirici tarafından kullanılan Unity için  Microsoft Türkiye tarafından hazırlanan 17 saati aşkın eğitim, yine ücretsiz ve Türkçe olarak Açık Akademi sayfasında hazırlandı ve geliştiricilerin kullanımına açıldı.

Unity ve Kodu eğitimleriyle ilgili Microsoft Türkiye Yazılım Geliştirme Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Cavit Yantaç şunları söyledi:  “Çocukların erken yaşta programlama öğrenmesi pek çok gelişmiş ülkenin hedefi. Bilgisayar programlama İngiltere ve Estonya gibi ülkelerde okuma yazma ile  birlikte öğretilmeye başlandı. Uygulama ve oyun geliştirmeyi öğrenmenin en kolay yolu olan ve Microsoft tarafından geliştirilmiş bir araç olan Kodu Game Lab, 2009 yılında ücretsiz olarak piyasaya sürüldü. 2014 yılında türkçeleştirilen Kodu, “www.kodugamelab.com” sayfasından Türkçe olarak da indirilebilir hale geldi. Microsoft Türkiye çocukların ve gençlerin Kodu’yu öğrenebilmesi için eğitimler hazırladı, ve bu eğitimler Açık Akademi sitesinde oyun meraklılarının kullanımına sunuldu.” Yantaç, “Kodu, aynı zamanda Microsoft Türkiye, Finansbank ve Habitat tarafından bir süre önce tüm Türkiye’de bir sosyal sorumluluk projesi olarak başlatılan “Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor” programında da kullanılıyor. Türkiye çapında 20 ilde hayata geçirilen bu programda, çocukların ve gençlerin programlama öğrenmesi hedefleniyor. 2016 yılı başlarında düzenlenecek Kodu Cup ile de, tüm Türkiye çapında öğrencilerin geliştirdiği Kodu oyunlarını birbirleriyle paylaşabilmesi ve en iyi uygulama geliştiren öğrencilerin ödüllendirilmesi hedefleniyor.”

Teknoloji Makaleleri