İzleme sistemlerindeki yaklaşık otuz yıllık deneyimden sonra, nelere dikkat edilmesi gerektiğini öğrendik. Sony; yüzleri tanımak, plakaları okumak veya tanımlayıcı ayrıntıları tespit etmek için hangi çözünürlüğe ihtiyacınız olduğunu anlıyor.
Zayıf arka ışık ile düzgün pozlama, hareket bulanıklığı ile uygun netlik arasındaki farkı neyin yarattığını biliyoruz. Gerçek dünya koşullarında neyin işe yarayıp neyin işe yaramadığını anlıyoruz: Burada sunduğumuz beş önemli ilkede tüm bunları bulacaksınız.
Göremediğiniz şeyi izleyemezsiniz
Kameranın içindeki önemli görüntü sensörü yongası bir nesneyi yakalamazsa o sahne sonsuza kadar yok olur. Sensör hassasiyetten (ışığın az olduğu durumlarda görmek için), çözünürlükten (ayrıntılı şekilde görmek için), kare hızından (önemli anlarda hareketli nesneleri yakalamak için) ve renkten (tanımlayıcı önemli bilgileri görmek için) sorumludur.
Sony, bu parametreleri herkesten iyi anlıyor. Diğer izleme kamerası şirketlerinin aksine, kendi görüntü sensörlerimizi de geliştiriyoruz. Aslında dünyanın bir numaralı görüntü sensörü üreticisiyiz. Sensörlerimizi web kameraları ve akıllı telefonlardan birinci sınıf DSLR’ler ve gelişmiş dijital film kameralarına kadar her yerde bulabilirsiniz. Üstelik sadece üretim anlamında değil, yenilik anlamında da lideriz. Düşük ışık performansımız, çoğu kez insanın görme duyusunun ilerisindedir. Ayrıca Exmor® CMOS sensörlerimiz, düşük ışık kabiliyetini minimum parazit, yüksek çözünürlük ve yüksek kare hızlarıyla bir araya getirir. İzleme kameralarımızın başarılı performansının nedeni şans değildir. Tasarımlarıdır.
Kontrol edemediğinizde telafi edin.
Bizce “elimizde olmayan şartlar” ifadesini bulan her kimse bir izleme profesyoneliydi. İzlemek istediğimiz sahneler, sayısız görüş sorunu tarafından istila edilir. Düşük ışık, arka ışık, ışık seviyesindeki değişimler ve kameranın titremesi, izleme görevini olumsuz etkiler. Ancak bu sorunları kontrol edemesek de kameranın dijital görüntü işleme teknolojisini kullanarak telafi edebiliriz.
Dijital görüntü işleme alanındaki rakipsiz uzmanlığımızla art arda IPELA ENGINE™, IPELA ENGINE EX ve IPELA ENGINE EX PRO işleme nesillerini geliştirdik. IPELA ENGINE sistemleri DEPA® analitiğini, kamera içi görüntü sabitlemeyi, yüksek kare hızlarını ve eXcellent Dinamik Parazit Azaltma (XDNR®) işlemimizi içerir. IPELA ENGINE sisteminde ise düşük ışık performansından ödün vermeyen bir geniş dinamik aralık (Geniş D) teknolojisi olan View-DR® işleme bulunur. Her kareyi iki veya daha fazla pozlama ayarında yakalayan View-DR, hem aydınlık hem de karanlık alanları optimum ayrıntıyla yakalar. View-DR teknolojisi, Full HD çözünürlüğü 130 dB’e kadar dinamik aralıkla birleştirebilecek kadar güçlüdür. Bu da kameralarımızın aşırı arka ışık, düşük ışık ve ışık seviyesi değişikliği durumlarını telafi etmek için fazlasıyla yeterli olduğu anlamına gelir.
Her güvenlik kamerası eşit derecede güvenli değildir.
Bu, basit ama gerçek bir durumdur. Güvenlik kameraları, en zorlu ortamlarda bile günün 24 saati, yılın 365 günü çalışmaya devam etmek zorundadır. Bu, vandalizme açık konumlardaki kameraların izinsiz girişe, nesne girişine ve hasara karşı korumalı olması gerektiği anlamına gelir. Maalesef her “vandalizme karşı dayanıklı” kamera aynı değildir.
Bizim vandalizme karşı korumalı kameralarımız, üç kat korumalıdır. Öncelikle, sıradan tornavidalarla erişilemeyen vidalar sayesinde bu kameraların içi zor açılır. İkinci olarak, dış mekan dome kameralarımız uluslararası IP66 derecesi standartlarında yabancı nesne girişine karşı (“nesne girişi) yüksek korumaya sahiptir. Üçüncü olarak, kameralarımız keskin olmayan nesnelerin darbelerine karşı da dayanıklıdır. Uluslararası IEC 62262 standardı, darbelere karşı dayanıklılığı IK00 (en düşük) ile IK10 (en yüksek) arasında sınıflandırır. Vandalizme karşı dayanıklı kameralarımız IK10 sınıfına dahildir. Fiziksel korumalara ek olarak Sony kameralar; şifre kontrollü erişim, SSL istemci kimlik doğrulaması ve 802.1 X kablolu bağlantı noktası kimlik doğrulaması ile IP ağında da korunur. Kısacası, güvenlik kameralarımız gerçekten de güvenlidir.
Nihayetinde, “doğru” kameranın maliyeti “neredeyse doğru” olan kameradan daha azdır.
Bazı kullanıcılar için en önemli özellik fiyattır. Ancak “ucuz” kameralar, uzun vadede pahalıya mal olabilir. Kamera kullanılabilir görüntüler üretemiyor ve bu yüzden bir suç net bir şekilde tespit edilemiyorsa bunun feci sonuçları olabilir.
Gerçek ihtiyaçlarını anlamadan paradan tasarruf etmeye çalışmak, acemiler tarafından sık yapılan bir hatadır. Genel performansa bakmadan tek bir teknik özelliğe odaklanmak da yine böyle bir hatadır. Her uygulamanın kendi çözünürlük, düşük ışık kabiliyeti, kare hızı ve arka ışık performansı gereksinimleri vardır. Bu yüzden para tasarrufunun nerede yapılıp nerede yapılamayacağını bilen, deneyimli bir güvenlik tasarımcısı ve kurulumcu tercih edilmelidir.
Teknik özellik broşürleri, gerçek ürün testlerinin yerini alamaz.
Kamera teknik özelliklerine değer veriyor ve bunları yayınlamaktan heyecan duyuyoruz. Teknik özellik broşürleri önemlidir ancak her üretici eşit derecede bilgilendirici olmadığı gibi her teknik özellik karşılaştırması da anlamlı olmak zorunda değildir. Tüm teknik özellikler açıklansa ve tüm karşılaştırmalar adil olsa bile önemli farklılıklar yine de sizi yanıltabilir.
Teknik özellik broşürleri renk üretiminden, özellikle de ışığın az olduğu durumlarda rengi görme kabiliyetinden nadiren bahseder. Renk son derece öznel bir konudur ve rakamlara dökülmek yerine görülmesi gerekir. Teknik özellikler, sahnedeki aydınlatma aniden değiştiğinde (örneğin biri odadaki ışıkları açtığında veya kapattığında) kameraların duruma ne kadar hızlı adapte olup sabitlendiğini tarif etmez. Teknik özellikler, bir kameranın parazit azaltma teknolojisinin hareketli nesnelerdeki performansını da açıklamaz. Tüm bu alanlarda kamerayı iş başında görmeniz gerekir.