Perşembe, Kasım 7, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Microsoft, Geliştiricileri Güçlendiriyor

microsoft globaltechmagazineMicrosoft, güçlü geliştirme araçlarını daha fazla geliştiricinin kullanmasını sağlıyor. Bu da açık kaynak ve uzatılabilir Visual Studio Code beta, .NET Core RC, ücretsiz Visual Studio Dev Essentials programı, Visual Studio bulut abonelikleri ve Microsoft Graph platformlarının doğrudan kullanılabilirliği sayesinde gerçekleşiyor.

Microsoft, her yıl yazılım geliştiricilere yönelik düzenlediği Connect etkinliğinde, tüm cihaz ve platformlarda çalışan geliştiriciler için en iyi deneyimi yaşatacağını kanıtladı. Etkinlikte, Visual Studio, Azure, Office, Windows gibi platformlarda birçok yeni, güncellenmiş ve ücretsiz teklifler içeren araç ve program sundu.

Microsoft Bulut ve Kurumsal Bölümden Sorumlu Başkan Yardımcısı Scott Guthrie, konuyla ilgili, “Bir yazılım geliştirici şirketi olarak, inovasyon fırsatı sunmak için geliştiricileri açık ve esnek teknolojilerle güçlendirmek istiyoruz. Visual Studio Code beta, ücretsiz Visual Studio Dev Essentials programı, ve Linux için .NET Core RC, OS X ve Windows platformlarına sunulan eklentiler, Microsoft’un tüm yazılım geliştiriciler için en yoğun çalışan şirket olduğunun bir ispatı” dedi.

Güçlü araçları tüm yazılım geliştiricilere sunmak

Microsoft, inovatif senaryoları mümkün kılan güçlü araçlarla yazılım geliştiricilerin başarılı olmasına yardımcı olmak için çalışıyor. Visual Studio ve .NET Framework ile güçlü bir inovasyon geçmişi olan Microsoft, tanıttığı birçok yeni araç ve hizmetle daha fazla yazılım geliştiriciyi güçlendiriyor.

Microsoft, 18 Kasım günü, yeni bir ücretsiz program olan Visual Studio Dev Essentials’ın doğrudan kullanılabilirliğini duyurdu. Bu program, seçilen teknolojiyi kullanarak, herhangi bir cihazda ya da işletim sisteminde uygulama geliştirmek için gereken tüm altyapıyı yazılım geliştiricilere sağlamak için tasarlandı. Program, popüler Microsoft geliştirici hizmetlerine, araçlarına, kaynaklarına ve geliştiricilerin yeni uygulamalar geliştirmeye başlamasına yardımcı olacak birçok yeni faydaya erişim kolaylığı sağlıyor.

Visual Studio Dev Essentials faydaları arasında, Visual Studio Community, Visual Studio Code ve yeni Visual Studio Team Services’a  erişim, öncelikli forum desteği, Mac için Parallels Desktop, Pluralsight eğitimi, Wintellect ve Xamarin, yeni yılda başlayacak bir uygulama olan aylık 25$ Azure kredisi ve daha fazlası bulunuyor. Konuyla ilgili detaylar http://www.visualstudio.com sayfasında belirtiliyor.

Yazılım geliştiricilerin araçlarına erişimi daha da kolaylaştıran Microsoft, Visual Studio bulut aboneliğini de tanıttı. Bu abonelik, yeni bir Visual Studio Marketplace kanalıyla aylık ya da yıllık olarak Visual Studio Professional ve Visual Studio Enterprise ürünlerinin teminini sağlıyor. Yeni pazaryeri, Microsoft geliştirme platformunu genişletecek bileşenleri bulmak ve yüklemek için geliştiricilere merkezi bir ortam sunuyor.

Microsoft, Visual Studio’nun bir sonraki versiyonunu göstererek, Visual Studio yazılım geliştiricilerine inovasyon sağlamaya devam ettiğinin altını çizdi.

Şirket ayrıca, Microsoft Graph’ın sunulma tarihini de duyurdu. Microsoft Graph, geliştiricilerin Microsoft bulut içerisindeki veriye, istihbarata ve API’lere tutarlı bir şekilde ve tek bir yetkiyle ulaşabilmesini sağlıyor. Microsoft Graph ile geliştiriciler, şirketlerin ve son kullanıcıların bağlamsal iç görülerle daha başarılı olmasına yardımcı olan zeki ve insan merkezli uygulamalar yaratmak için Microsoft bulutun kolektif gücünden faydalanabiliyor. HTTP isteği yapabilen herhangi bir yazılım geliştirici, herhangi bir platformdan API çağrısı yapabiliyor. Microsoft Graph, http://graph.microsoft.com adresinde bulunuyor.

Ayrıca, Azure Service Public de kullanıma sunuldu. Bu platform, geliştiricilerin Microsoft Azure ve Visual Studio ile tamamen entegre ölçüdeki mikrohizmet tabanlı uygulamalar yaratmasını ve yönetmesini kolaylaştırıyor. Ön izleme, Windows Server’deki .NET gelişimini de içeriyor ve Linux desteğinin 2016’da sunulması bekleniyor.

Microsoft bilinçli olarak “açık bir geliştirici platformu” sunuyor.

Microsoft’un yazılım geliştirici platformu bilinçli olarak açık bir platform şeklinde tasarlandı. Bu sayede Microsoft, geliştiricilerin IOS, Android, Linux ve Windows’u da içeren tüm cihazlara ve platformlara yönelik çalışmalarını mümkün kılıyor. Ayrıca, geliştiricilerin hızlı bir şekilde yenilikçi uygulamalar ve servisler yaratmasını daha da kolaylaştıran popüler araçlarının yeni versiyonları da tanıtıldı.

Microsoft’un açık kaynaklı bir proje olarak sunduğu Visual Studio Beta’ya GitHub üzerinden ulaşılabiliyor. Linux, OS X ve Windows’ta çalışan Visual Studio ailesinin bir parçası olan ileri seviye kod editörü Visual Studio Code, ön izlemede daha şimdiden 1 milyondan fazla indirildi. Yeni beta versiyonu, ilave özellikler, temalar ve dil destekli eklenti galerisini barındıran yeni uzantı modelini içeriyor. Geliştiriciler daha fazla bilgiye http://www.visualstudio.com adresinden ulaşabilir.

Şirket bunun yanında Linux, Windows ve OS X için .NET Core 5 ve ASP.NET 5 deneme sürümlerini sundu. Geliştiriciler, .NET Core’un tüm işletim sistemlerine uygulanmasıyla, bu sürümleri canlı ortamlarında kullanmaya başlayabilir.

Ekip geliştirme için kapsamlı araçlar

Microsoft, Team Foundation Server’i ve Visual Studio Online’ı içeren DevOps uygulamaları ve çevik pratikler için kurumsal geliştirme ekiplerini araçlarla güçlendirme konusuna liderliğini koruyor. Şirket bugün, 3,6 milyon kayıtlı kullanıcıya sahip Visual Studio Online hizmetinin geliştirilmiş ve yeniden markalaştırılmış versiyonu olan Visual Studio Team Services’ı tanıttı. Microsoft, kendi uzantılarının da bulunduğu yeni Visual Studio Marketplace’de sunulan geniş bir partner eklentileri kataloğu sunarak Visual Studio Team Hizmetlerinin uzatılabilir mimarisini göstermiş oldu.

Microsoft, DevOps çözümlerini, Windows, Android ve iOS için daha fazla mobil geliştirme senaryosuyla genişletti. Bu genişleme, iOS (MacinCloud iş ortaklığıyla) ve Android için birden çok platform destekli yapı yeteneklerine sahip mobil uygulamalar için bulut yapılarına ev sahipliği yapma becerisini içeriyor. Microsoft DevOps çözümünün HockeyApp eklentisi, mobil uygulamaların DevOps döngüsü içindeki beta testlerini, kullanıcı geri dönüşlerini ve çökme analitiklerini artık mümkün kılıyor.

Microsoft (Nasdaq “MSFT”@microsoft) ‘önce mobil önce bulut’ dünyanın lider platformu ve üretici firması olarak dikkat çekiyor. Misyonu, daha başarılı olması için dünyadaki her insanı ve kurumu güçlendirmek olarak ön plna çıkıyor.

Teknoloji Makaleleri