Pazartesi, Ocak 6, 2025

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Proline ve Bahçeşehir Üniversitesi’nden Akıllı İş Birliği

proline globaltechmagazineProline, Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) tarafından uygulanan CO-OP Eğitim Modeli’ne dahil oldu. Bu iş birliği ile Proline, CO-OP kapsamında Güvenli ve Akıllı Şehirler kavramını Türkiye’de akademik anlamda ele alan ilk şirket olacak.

Proline, Türkiye’de Bahçeşehir Üniversitesi’nin (BAU) hayata geçirdiği CO-OP Eğitim Modeli’nin (Cooperative Education Program) Türkiye’de yükseköğretim sistemine getirdiği en özgün yeniliklerinden biri olan “Markalı Ders” kapsamında, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencilerine 14 hafta boyunca sırasıyla “Veri”, “Altyapı”, “Sensör” ve “Enerji” kavramlarını temel alan, “Güvenli ve Akıllı Şehirler” modelini anlatacak. Öte yandan Proline profesyonellerince, günümüzde popülerliği hızla artan “Akıllı Platformlar”, “Akıllı Şehir Operasyon Merkezi” ve “Paranın İnterneti” gibi konular da ele alınacak.

Proline ve Bahçeşehir Üniversitesi, “Üniversite – İş Dünyası” entegre eğitim modeli olan ve eğitim ile çalışma hayatını bütünleştirmeyi amaçlayan CO-OP projesi kapsamında, öğrencilere eğitimlerine devam ederken bir yandan da iş deneyimi kazanma imkanı sağlıyor. Bu kapsamda, “Güvenli ve Akıllı Şehirler” konusundaki profesyonel eksikliğinin giderilmesi amaçlanıyor. Aynı zamanda bu iş birliği ile Bahçeşehir Üniversitesi, Proline çalışanlarına özel lisansüstü eğitim de verecek.

“Teknolojinin yön verdiği değil teknolojiye yön veren sektör yöneticileri yetiştirmeyi amaçlıyoruz”

Proline Strateji & İş Geliştirme Müdürü Serhan Ünalan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Teknoloji odaklı bir şirket olan Proline’ın en önemli önceliklerinden birisi de geleceğe yatırım yapmaktır. Bu açıdan geleceğin teknolojilerini şekillendiren gençlerin ufkunu açacak ve onları birer vizyoner kişiliğe dönüştürecek böylesi bir faaliyet içerisinde bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bahçeşehir Üniversitesi’nin vizyoner yaklaşımı sonucu ortaya çıkmış olan bu eğitim ile teknolojinin yön verdiği değil teknolojiye yön veren sektör yöneticileri yetiştirmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Bahçeşehir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Nafiz Arıca ise yaptığı açıklamada, “Bahçeşehir Üniversitesi olarak ülkemizin önemli teknoloji firmalarından Proline ile üniversite-sanayi iş birliğinin güzel bir örneğine daha imza atmış bulunmaktayız. Bir taraftan ülkemizin bilimsel ve teknolojik görünürlüğünün arttırılması, rekabetçi gücünün yükseltilmesi, diğer taraftan da öğrencilerimizin profesyonel yaşamlarındaki hedeflerine ulaşmalarına katkı sağlayacak bu tür iş birliği anlaşmalarını önemsiyoruz. Bu anlaşmayla; özellikle akıllı şehirler konsepti kapsamında ortak AR-GE projeleri yapılacak, Proline çalışanlarına özel lisansüstü eğitim verilecek, Proline markalı dersler açılacak ve öğrencilerimize staj imkanı sağlanacaktır. Önümüzdeki süreçte planladığımız tüm projeleri gerçekleştireceğimize ve Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileriyle birlikte Proline çalışanlarının da mesleki kariyelerinin gelişimine katkı sağlayacağımızdan eminim.” şeklinde konuştu.

Markalı ders nedir?

CO-OP Eğitim Modeli’nin Türkiye’de yükseköğretim sistemine getirdiği kavramlardan biri olan Markalı Ders; firmaların kendi alan, ürün, hizmet ve uygulamaları konusunda nitelikli işgücü yetiştirmek için Bahçeşehir Üniversitesi’nde kendi markalarıyla açtıkları dersler olarak tanımlanıyor.

Firmalar uygulamaya dönük olan bu derslerin içeriklerini sektör ihtiyaçlarına göre hazırlıyor. Bu dersler sektör temsilcileri tarafından veriliyor. Öğrenciler markalı dersleri seçmeli ders olarak alıyor ve kredi kazanıyor. Markalı dersler, alanda altyapı gerektirdiği için sadece ilgili bölüm veya bölümlerin altında CO-OP kodu ile açılıyor ve sadece o bölümlerin 3. ve 4. sınıf öğrencileri tarafından seçilebiliyor.

Proline’ın 14 hafta boyunca işleyeceği konu başlıkları:

1.    ”Güvenli ve Akıllı Şehirler”in Evrimi

2.    Akıllı Şehirlerin İlk Prensibi: Veri

3.    Akıllı Şehirlerin İkinci Prensibi: Altyapı

4.    Akıllı Şehirlerin Üçüncü Prensibi: Sensör

5.    Akıllı Şehirlerin Dördüncü Prensibi: Enerji

6.    Akıllı Platformlara Giriş

7.    Akıllı Şehir Operasyon Merkezi ve Paranın İnterneti

8.    Akıllı Şehir Dikeyi: Akıllı Güvenlik

9.    Akıllı Şehir Dikeyi: Akıllı Şebeke ve Binalar

10. Akıllı Şehirlerde Girişimcilik 3.0

11. Akıllı Şehirlerde Proje Yönetimi 3.0

12. Deneyim Paylaşımı: iSIM

13. Deneyim Paylaşımı: HRZM

14. Deneyim Paylaşımı: Sosyal Medya & Büyük Veri Analizi

Teknoloji Makaleleri