Pazar, Aralık 22, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

EMC Yazılım Tanımlı Depolama Alanında Çığır Açıyor

emc_globaltechmagazine1EMC, web ölçeğinde bulut depolama yazılım çözümü ECS 2.0’ı tanıttı. ECS 2.0, yeni nesil ihtiyaçları göz önüne alarak geliştirilerek karma bulut ve dağınık yapılar için gerekli yönetim kolaylığını BT yöneticilerine veriyor.

Bulut bilişim kullanımı gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Tüm verilerini bulutta tutmak yerine önemli verileri kendi kaynaklarında depolamayı tercih eden şirketlerin sayısı da benzer doğrultuda artıyor. Boyut olarak fazla verilerini genel bulutta saklayan şirketlerin tercihi olan karma bulut çözümleri, en hızlı büyüyen bulut bilişim modeli olarak öne çıkıyor.

Karma bulutta en kolay yapılanmayı ise EMC, web ölçeğinde bulut depolama yazılım çözümü Elastik Bulut Depolama (Elastic Cloud Storage – ECS) 2.0 ile sunuyor. Bu çözüm, kullanıcı deneyimini iyileştirmek üzere tasarlanmış bir dizi yeni özellik ve işleviyle Yazılım Tanımlı Depolama alanında çığır açıyor.

Yazılımda başarının yolu mimariden geçiyor

EMC, yazılımda tek önemli kriterin işlem hızı olmadığını, mimarinin de başarı için kilit önemde olabildiğine inanıyor. Doğru yazılım mimarisi ve özellikleri, donanım bileşenlerini güçlü ve egzabayt ölçeğinde bir bulut depolama platformuna dönüştürebiliyor. EMC, mimarinin önemini ECS 2.0’la yeniden tanımlıyor.

ECS 2.0, ECS yazılımı için önemli bir güncelleme ve yeni güçlü özellikler ve işlevler getiriyor:

·   Yeni kullanıcı deneyimi, hızlı kurulum ve konuşlandırma – ECS, güncellenmiş bir GUI ve basit, sezgisel iş akışları ve öğe yönetimiyle yepyeni bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Kurulum tek bir ECS düğümünden çalışıyor ve artık öğe yönetimi ile şartlandırma için ayrı bir ViPR Denetleyiciye bağımlı olmaktan çıkıyor.

·   İyileştirilmiş coğrafi yeterlilikler – ECS, geçici yerleşke kesintisi durumunda otomatik yük devretme özelliğine sahip olmasının yanı sıra geçici konum kesintisi durumunda kovalara ve nesnelere erişimi koruyor. Tüm bölgeler yeniden birbirlerine bağlandığında konumları otomatik olarak senkronize ediyor. ECS, büyük ölçekli ağ kesintilerinden sonra kısa sürede kurtarma sağlayabiliyor.

·   İyileştirilmiş çok konumlu performans – ECS, ikincil bir konumdan veri erişimini iyileştirmek için coğrafi ön belleğe almayı dizi seviyesinde bütünleştiriyor.

·   Basit çoklu kiralama, ölçme ve kota yönetimi – ECS 2.0, iyileştirilmiş Kiracı ve Kova görünümleriyle basit ve güvenli çoklu kiralama özelliğine sahip.

Kullanıcılar kolaylıkla kotalar ekleyebilir ve kaldırabilirler ve eşikler ve bildirimler belirleyebiliyorlar. İşletmeler ve hizmet sağlayıcılar birinci günden itibaren bulut depolama hizmetleri sağlayabiliyorlar.

·   Yeni izleme ve tanılama özellikleri – ECS 2.0 artık temel depolama motoru ve coğrafi çoğaltma metrikleri, grafikler ve eğim çizgisi şemaları içeriyor. Bu özellik, sistem görünürlüğünü artırarak kullanımı ölçme ve kiracılara raporlar sunma olanağı sağlıyor.

ECS, modern web ölçeğinde bulut uygulamaları için ideal olarak tasarlandı. Bulut ilkeleri ve modern geliştirme çerçeveleri kullanılarak inşa edildi. ECS, donanım bağımsızlığı sağlayan benzersiz, katmanlı bir yazılım mimarisi içeriyor. ECS yazılımının kendisini sektörde benzersiz kılan birçok temel öğesi var. Bunlar arasında, özellikle bağımsız ölçek birimleri işlevi gören sağlam yapı bloklarından oluşan modüler “Lego” mimarisi ve ECS’in verileri azaltmasını, dağıtıklaştırmasını ve soyutlamasını olanaklı kılan Yazılım Tanımlı altyapısı yer alıyor.

ECS, nesne depolama için bir atılım anlamına geliyor. ECS 2.0’ın performansını, ölçeğini ve verimliliğini bir araya getiren başka hiçbir nesne tabanlı bulut depolama platformu yok. Ayrıca, EMC konteyner teknolojisini benimseyerek ve EMC’nin sektör lideri nesne tabanlı bulut yazılımını ücretsiz ve sürtünmesiz bir şekilde indirilebilir hale getirerek açık kaynak taahhüdünü büyütüyor. Yazılım tanımlı depolamada yeni bir dönem başlıyor ve ECS 2.0 bu değişime liderlik ediyor.

Teknoloji Makaleleri