Cuma, Kasım 22, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

5G’nin Gelişimine En Büyük Katkı Ödülü Huawei’nin

huawei_globaltechmagazineHuawei, 5G Mobil Dünya Kongresi’nde, hava arayüzlü teknolojiler özelindeki çalışmalarıyla, sektöre yönelik inovatif hizmetlerinin karşılığı olarak, “5G’nin Gelişimine En Büyük Katkı” ödülünün sahibi oldu.

Mobil genişbant ve nesnelerin internetinin büyük bir hızla gelişimi, insanlar ve makineler arası iletişimi artırmasının yanı sıra, dijital dünya ile fiziksel dünyayı da önemli oranda yakınlaştırdı. 2020 yılında ise 5G teknolojisiyle, “her şeyin” birbirine bağlı olduğu teknolojik bir dünyanın varlığı öngörülüyor. 5G standardizasyonunun 2016’da başlaması planlanırken, bu teknoloji şimdiden sık sık gündeme gelmeye devam ediyor. Konuyla ilgili en çok üzerinde durulan bariyer ise 10Gbps çıkış ve 1ms tepki süresi ile 100 milyar bağlantının nasıl optimize edileceği.

Huawei, 2/3/4G alanlarındaki benzersiz sektörel deneyimiyle ve dünya lideri 5G araştırmalarıyla, tüm bu bariyerlere yönelik çözümler üzerinde hızla yol alırken, 5G Mobil Dünya Kongresi’nde yapılan değerlendirme kapsamında, endüstrinin ilk 5G ödülünün sahibi oldu.

Huawei Kablosuz İletişim Teknolojileri Ürün Grubu Pazarlama Direktörü Chaobin Yang, Huawei adına ödülü kabul ederken şöyle dedi; “5G alanındaki ilk ödülü Huawei’ye sunan değerlendirme kuruluna teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu, Huawei’nin 5G alanında sektöre özel çabalarının önemli bir sonucudur. 2009 yılında 5G araştırmalarına başladığımızda, uçtan uca 5G sistemine yönelik inovasyonun bir parçası olarak hava arayüzlü teknolojiler ile birlikte yeni bir mimarinin ve sektörün en yüksek test standartlarının da temellerini atmıştık. Bu çabamızı sonuna kadar sürdürmeye ve sektöre bu alanda kazanç sağlayacak araştırma ve geliştirme operasyonlarına devam etmeye söz veriyoruz. Huawei, 5G’nin uzun soluklu kullanımındaki bariyerlere yönelik olarak, inovatif çözümler üretmeye devam edecek. Hava arayüzlü teknolojiler, esnek bir şekilde ara taşıyıcı bant genişliğini optimize eden Kurulumsal Dalga Modu (F-OFDM), bağlantı ve çıkış gücünü 3 kata kadar güçlendiren SCMA (Çoklu Aralıklı Kod Erişimi) ve Shannon sınırına erişim sağlayan Polar Kodu, bu gelişime yönelik önemli çalışmalarımız arasında yer alıyor.”

Chaobin Yang şöyle devam etti; “Bu yeni teknolojilerin adapte edilmesi ile birlikte, çift anten teknolojileri dâhil edilmeksizin, verimliliğin 3 kat artacağını öngörüyoruz. 2014’ten bu yana Huawei, yaklaşık 6Ghz, 115Gbps ve 10.32Gbps’lik değerlerle, dünyanın en yüksek değerlerdeki çıkış testlerine imza attı. Huawei ayrıca, New York Üniversitesi ve Harvard Üniversitesi gibi dünyanın en önemli akademik kurumlarıyla, 5G raporlama çalışmaları özelinde işbirliğine gitti. Huawei, 5G’nin sektöre tanıtılması konusunda da 5GPPP, IMT2020, 5GIC, 5GMF ve NGMN gibi, bu alandaki birçok önemli organizasyonda, sektörel ortakları ile birlikte önemli roller üstlendi.”

Ödül kurulunda yer alan üyelerden biri olan Ovum şirketinin Baş Analisti Dimitris Mavrakis de yaptığı açıklamada; “Huawei, benzersiz AR-GE merkezlerinin de avantajı ile 5G özelinde ciddi bir efor sarf ederek önemli bulgulara imza atıyor. Bu ödül, Huawei’nin tükenmeyen enerjisinin, AR-GE özelindeki inovatif çalışmalarının, iş ortaklarına yönelik standardizasyon çalışmalarının ve bilgi birikiminin bir karşılığıdır” dedi.

Teknoloji Makaleleri