Kaspersky Internet Security, bağımsız araştırma şirketi MRG Effitas tarafından gerçekleştirilen 360 Değerlendirme ve Sertifikasyon Programı 2015 1. Çeyrek testlerinde 15 benzer ürün arasında birinci seviye sertifikasyonu alabilen tek ürün oldu.
Test iki aşamadan oluşuyordu. Birinci aşamada en acil müdahale gerektiren tehditlere karşı koruma ürünlerinin davranışı analiz edildi. İkinci aşamada ise işletim sisteminin tehdit bulaştıktan sonra ne kadar etkili bir şekilde düzeltilebileceği araştırıldı. Testler çeşitli zararlı yazılım ailelerinden örnekler alarak gerçekleştirildi: bankacılık Trojan’ları, ransomware, istenmeyen programlar gibi. Kaspersky Internet Security 540 tehdidin tamamını algıladı ve tüm zararlı yazılımların sisteme sızmasını önledi.
MRG Effitas; tipik kullanıcı davranışlarını taklit eden bir yöntem izledi. Araştırmacılar bir güvenlik çözümü tarafından korunan bir bilgisayardaki zararlı bağlantıyı takip ederek başladı. Ardından çalıştırılabilir tehdit bulaşmış bir dosya indirdiler, dosyayı sabit diske kaydettiler ve son olarak çalıştırmayı denediler. Bundan sonra ürüne sistem üzerinde çalışması ve tehdit bulaşmasının sonuçları ile başa çıkması için zaman verildi. Ev kullanıcıları bilgisayarlarını genellikle tüm gün çalıştırmadıkları için, sistem 12 saat sonra yeniden başlatıldı.
Birinci seviye sertifikasyonu geçebilmek için ürünlerin tüm bulaşma denemelerini engellemesi gerekiyordu. PC ilk kez yeniden başlatılmadan önce veya yeniden başlatılırken tehditleri algılayabilen çözümlere ikinci sınıf sertifikası verildi. Ocak ayında yapılan testte 15 katılımcıdan 10’u sistemi araştırmacıların kullandıkları tüm zararlı yazılımlardan koruyamadı. Diğer dört çözüm sisteme tehdidin bulaşmasına izin verdi, ancak sorunu gidermeyi başardı. Tek bir çözüm, Kaspersky Internet Security, tüm bulaşma denemelerini önlemeyi başardı.
“Bilgisayara girdiğinde, zararlı yazılımlar her an etkinleşebilir: verileri şifreleyebilir, kişisel bilgileri çalabilir veya sistemi uzaktan erişime açabilir. Güvenlik çözümleri zararlı yazılım harekete geçtikten sonra bu etkinliği algılasa bile, yazılım zararını vermiş olabilir. Bu nedenle saldırının mümkün olduğunca hızlı bir şekilde durdurulması önemlidir. En ideali, bulaşma denemesi başarılı olmadan öncedir” diyen Kaspersky Lab Zararlı Yazılım Önleme Araştırma Bölümü Direktörü Timur Biyachuev “Bu testin sonuçları, Kaspersky Lab teknolojisinin sisteme tehdit bulaşmasını önleyerek kullanıcıları etkin bir şekilde koruyabildiği görüldü” şeklinde konuştu.
Kaspersky Internet Security, Kaspersky Internet Security — çoklu cihaz’ın bir parçasıdır. Bu çok platformlu çözüm kullanıcıları en acil müdahale gerektiren İnternet tehditlerine karşı koruyor. Şifreli zararlı yazılım, maddi tehditler gibi çok sayıda zararlı yazılım ile mücadele eden araçlar bulunduruyor. En önemlisi, sisteme bulaşma denemelerini erken aşamada algılayıp engelleyebilen teknolojiler barındırıyor.