Pazar, Aralık 22, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Huawei Dünyanın En Değerli 16’ncı Teknoloji Markası

huawei_globaltechmagazineHuawei, 2015 ‘BrandZ Dünyanın En Değerli 100 Markası (Top 100 Most Valuable Global Brands) listesinde; 70’inci sıraya yerleşti. Çinli teknoloji devi, geçen yıl da Interbrand’ın gerçekleştirdiği ‘Dünyanın En İyi 100 Markası’ sıralamasında yer alarak, bu listeye adını yazdırmayı başaran ilk Çinli şirket unvanına sahip olmuştu.

“BrandZ Dünyanın En Değerli 100 Markası” listesi, önde gelen araştırma kuruluşları ile reklam, pazarlama iletişimi, medya ve net marka değeri konularında uzman olan Millward Brown Optimor tarafından, 2006 yılından bu yana hazırlanıyor. Sıralamada mevcut ve potansiyel marka kullanıcılarının görüşleri ile finansal veriler dikkate alınıyor.

BrandZ Global Direktörü Doreen Wang, Huawei’nin BrandZ sıralamasında bu yıl ilk kez yer aldığını ifade ederek şunları söyledi; “Huawei’nin bu sıralamaya dâhil olmasında en büyük etken, tüketici ve kurumsal taraftaki etkin büyüme ivmesi. Huawei‘nin gelirlerinin üçte ikisi Çin dışında kalan pazarlardan geliyor ki bu da son derece önemli bir veri.”

Huawei 15 milyar dolarlık tahmini marka değeri ile 2015 BrandZ sıralamasında “En Değerli 16. Teknoloji Markası” olarak yer aldı. Huawei Tüketici Grubu CMO’su Glory Zhang BrandZ sıralamasına ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; “2015 BrandZ listesinde yer almaktan müthiş heyecan duyduk. Küreselleşme yolunda ilerleyen Çinli şirketlerin üstesinden gelmeleri gereken en büyük sorun, marka bilinirliği. Huawei olarak -Dünyanın En Değerli 100 Markası- sıralamasında yer almış olmamız ise bizlerin bu alanda son derece başarılı olduğumuzun; küresel bilinirlik sağladığımızın en önemli kanıtı. Huawei‘nin marka taahhüdü çok net; inovasyon odağında, tüketici talep ve beklentilerini, kullanıcı deneyimini en üst düzeyde sağlamak”.

Huawei‘nin küreselleşme stratejisinin temelini, dünyada mevcut en iyi kaynakları entegre ederek küresel piyasalara sunmak oluşturuyor. Gelinen noktada uçtan uca global inovasyon yeteneklerine sahip 170 ülke ve bölgede faaliyet gösteren Huawei‘nin gelirlerinin üçte ikisi, Çin dışı pazarlardan elde ediliyor. Marka cirosunun %10’u ise Ar-Ge çalışmalarına harcanıyor. İsveç, Rusya, Hindistan, ABD başta olmak üzere, 16 araştırma ve proje ortaklı 31 inovasyon merkezi bulunuyor.

Huawei Tüketici Ürünleri Birimi, 2014 yılında gerçekleştirdiği 75 milyon adet satış ve %45 oranındaki yükselişle, dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi konumunda yer alıyor. Marka bilinirliğinin artışında en önemli rolü; Huawei P8, Huawei Mate7, Honor 6 Plus ve Honor 6 gibi modellerin oynadığı biliniyor. IPSOS’un 32 ülkeyi kapsayan araştırmasına göre de Huawei‘nin global bilinirliği 2014’te, kullanıcıların üçte ikisine işaret eden bir değer olarak %52’den %65’e yükselmiş durumda. Ek olarak Huawei’nin net tavsiye skorları %43’lük değere ulaştı. Bu durum, markayı bu alanda, dünyadaki ilk üç akıllı telefon üreticisinden biri haline getirirken, tüketiciler arasında Huawei cihazlarının önceki dönemlere göre daha fazla önerildiğinin de net bir göstergesi aynı zamanda.

2014’de %52 oranında olan, deniz aşırı ülkelerden elde edilen Huawei Tüketici Elektroniği satış geliri hedefi, 2015 yılında %60 olarak belirlendi. Huawei Tüketici Ürünleri Grubu, özellikle sportif alanda aldığı aksiyonlarla – sporun global ve birleştirici etkisiyle – marka bilinirliğine önemli oranda katkıda bulundu. Huawei, sportif alandaki iş ortaklıklarıyla ve maraton organizasyonu gibi spor aktiviteleriyle, 50’den fazla bölgede ve ülkede tüketicilerle buluştu. Huawei; 630 resmi mağazası, 33.000 satış noktası ve 10.000 kişilik satış ekibiyle, alışveriş deneyimi açısından da kullanıcıların yanında olmasını bildi.

Teknoloji Makaleleri