Pazar, Aralık 22, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Başarılı Şirket Sahipleri ve Yatırımcılar, SAP Startup Forum İstanbul’da Girişimcilerle Buluştu

sap_globaltechmagazineSAP Development Center Turkey tarafından Türkiye’deki girişimcileri küresel startup ekosistemine dahil etmek amacıyla düzenlenen SAP Startup Forum İstanbul’da endüstri liderleri ve girişimciler bir araya geldi. Etkinlikte, yatırımcılar ile girişimcileri bir araya getiren Etohum platformu ile SAP arasındaki ortaklık da duyuruldu.

2014 yılından bu yana EMEA bölgesine kamu, perakende, imalat ve havacılık sektörlerine inovasyon desteği sağlayan projeler geliştiren SAP Development Center Turkey, Türkiye’deki girişimcilik kültürünü desteklemek amacıyla İstanbul Teknik Üniversitesi’nde düzenlediği SAP Startup Forum İstanbul’da girişimcilik ekosisteminin önde gelen isimlerini bir araya getirdi.

Başarılı şirket sahipleri, yatırımcılar ve endüstri liderlerinin girişimcilerle buluştuğu ve SAP Startup Focus Programı’nın da tanıtıldığı SAP Startup Forum İstanbul’da açılış konuşmalarını İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve SAP SE Kıdemli Başkan Yardımcısı ve SAP Development Center Turkey Genel Müdürü Cafer Tosun yaptı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca yaptığı konuşmada, “ITÜ olarak binden fazla proje ürettik. ITÜ, inovasyonu ve girişimcileri destekleyen bir üniversitedir. ARI Teknokent çatısı altında bu faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Amacımız değişimi korumaktan çok değişimin yönünü belirlemektir” dedi.

SAP SE Kıdemli Başkan Yardımcısı ve SAP Development Center Turkey Genel Müdürü Cafer Tosun ise yaptığı konuşmada, “Amacımız girişimlerin müşteri tabanlarını genişletmelerine yardımcı olmaktır. Müşterilerimiz ile sıkı bir ilişkimiz var. Startup Focus programı girişimcilerin çözümlerini ulaştırabilecekleri müşteri tabanını genişletmek üzerine kurulu” dedi. Veriler üzerinden yola çıkarak ileriye dönük tahminler ürettiklerini belirten Tosun, bu nedenle üniversitelere ve araştırmalara önem verdiklerini de söyledi.

Dünyanın en büyük şirketlerinin müşterileri olduğunu vurgulayan Tosun, “Startup’lara yardım konusunda burada devreye giriyoruz. Sizler işinizi büyütürken biz size geniş bir müşteri tabanına erişim imkânı sağlıyoruz. İstanbul’da oldukça heyecan verici projeler başlattık. Türkiye’deki şirketler ve ortaklarla da çeşitli projeler üretiyoruz” ifadelerini kullandı. Tosun sözlerini “Burada bulunmamızın nedeni Startup Focus Programı’dır. Girişimcilerimiz burada, başarılı şirket sahipleri burada, profesörlerimiz burada. Bu topluluk inovasyonu yapacak olan kişilerdir” şeklinde tamamladı.

Açılış konuşmaları ardından SAP Startup Focus’tan Dr. Asuman Suenbuel, SAP Startup Focus programı hakkında bilgi verdi. Suenbuel konuşmasında, “SAP HANA platformunu kullanarak startup’ları desteklemek istiyoruz. Bu program altında startup’lar teknolojiye, kaynaklara, müşterilere, sermaye ve topluluklara daha hızlı erişim imkanı kazanıyor. Bu program ile startup’lar 225.000’den fazla olan müşteri tabanımıza erişebiliyor ve pazarlanmaya hazır çözümlere ulaşabiliyor” dedi.

55 ülkeden ve 22 sektörden 2000’den fazla startup’ın bu program içerisinde olduğunu belirten Suenbuel, bu programa katılmanın oldukça kolay olduğunu, yapılması gereken tek şeyin internet sayfalarındaki formu doldurmak olduğunu ifade etti.

Suenbuel, “Startup’ları pazara hazır hale getiriyoruz. Pazarlama, etkinlikler ve gelir yönetim noktalarında destek veriyoruz. Bu amaç dahilinde küresel çapta çalışıyoruz. SAP Startup Focus, startup’lara büyük veri, analizler ve gerçek zamanlı verilere dayanarak çözümler üreten bir programdır. SAP HANA’yı startup camiasına getirmek istiyoruz” dedi

Daha sonra SAP Development Center Turkey Yazılım Geliştirme Müdürü İbrahim Halatcı SAP HANA programı ile ilgili bir konuşma gerçekleştirdi. Halatçı konuşmasında, SAP HANA SAP’nin vizyon ve stratejisinin kalbidir. Bu program ile esneklik, hız ve ölçeklilik kazanırsınız” dedi. Diske yazılmayıp tümüyle hafızada yapılan bilgisayar işlemleri In-Memory Computing hakkında da katılımcılara bilgiler veren Halatcı, SAP HANA’nın In-Memory ile çalışan bir veri tabanı olduğunu ve bu sayede analiz uygulamalarına oldukça hız kazandırdığının altını çizdi.

Tanıtım sonrasında startup şirketler ile iş dünyası arasında bir köprü platformu olan Startup Kitchen Ortak Kurucusu Emrah Olgun, “Girişimcinin Sesi” konulu bir konuşma yaptı.

SAP, Türk şirket Etohum ile iş birliğini duyurdu

Forum’da öne çıkan diğer bir önemli gelişme ise SAP SE Kıdemli Başkan Yardımcısı ve SAP Development Center Turkey Genel Müdürü Cafer Tosun’un Türkiye’de yatırımcılar ile girişimcileri bir araya getiren Etohum ile işbirliklerini açıklaması oldu.

Tosun, “Bu ortaklık ile startup programımızı Etohum’a dahil olan şirketlere açtık” derken Etohum ve Startup Turkey Kurucu Ortağı ve CEO’su Burak Büyükdemir yaptığı konuşmada, “Bu işbirliği sayesinde global ölçekte başarılı bir şirket olacağımıza inanıyorum” dedi.

Etkinlikte konuşmalar ardından iki de panel gerçekleştirildi. “Siperlerden gelen dersler, finansal kaynak toplama, ekip oluşturma, fikri mülkiyeti koruma gibi pragmatik konular hakkında bir tartışma” konulu ilk panelde ITÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Kenan Çolpan, Etohum ve Startup Turkey Kurucu Ortağı ve CEO’su Burak Büyükdemir, 212 Genel Müdürü, Yatırımcı ve Teknoloji Evanjelisti Numan Numan ve SAP Startup Focus’tan Dr. Asuman Suenbuel söz aldılar.

“Medya 101, Şirketinizin doğru insanlar tarafından fark edilmesini sağlayın” konulu ikinci panelde ise Marjinal Porter Novelli Stratejisti Avi Albohayre, Harvard Business Review Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turan, Yenibirlider Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Babaoğlan ve SAP Startup Focus EMEA Direktörü Gary Parnell konuyla ilgili düşüncelerini dile getirdiler.

Startup Focus Programı Türkiye’deki girişimlerin dünyaya açılmasını sağlıyor

Girişimlere ücretsiz olan program, SAP uzmanlarının ve sektörlerinde söz sahibi fikir önderlerinin girişimcilerle buluştuğu “Startup Forum”, bilgi ve teknik imkânlara erişim sağlayan “Gelişim Hızlandırma” ve SAP HANA platform kullanılarak geliştirilen ürünlerin müşterilerle buluşturulduğu “Pazara Çıkış” aşamalarından oluşuyor. Program kapsamında SAP HANA kullanarak başarılı ürünler ortaya koyan girişimlere SAP’nin 225 binden fazla müşteriden oluşan ağına erişim ve ürünlerini pazarlama imkânı sunuluyor.

Teknoloji Makaleleri