Türkiye Bilişim Derneği tarafından gerçekleştirilen “CIO Vizyon Toplantıları 2015”, Huawei Türkiye’nin ev sahipliğinde, sektörün önemli aktörlerini bir araya getirdi. 26 Mart 2015 tarihinde The Istanbul Edition Hotel’de gerçekleşen ve bu yılki teması, “Veri Merkezi ve İş Sürekliliği / 7/24 Kesintisiz Hizmet” olarak belirlenen etkinlik kapsamında, altyapı ve veri merkezi çözümleri özelinde, kesintisiz hizmetin önemi masaya yatırılırken, bu hizmetlerin farklı sektörlerde nasıl değerlendirilebileceği de enine boyuna tartışıldı.
Huawei Türkiye Kurumsal Çözümler Birimi Kanal, Satış ve Pazarlama Direktörü Eren Serçe, etkinliğin açılış konuşmasında şunları söyledi; “Bilişim sektörü, özellikle kurumsal pazarda günden güne artan bir ivme ile yükselmeye devam ediyor. Daha fazla hız, daha fazla kablosuz erişim, gelişen veri merkezleri, yönetim ve güvenlik yazılımları, depolama sistemleri, bulut bilişim ve daha birçok gelişme, hem bireysel yaşamı hem de iş yaşamını daha kaliteli bir hale getirmeye devam ediyor. Bizler de Huawei Türkiye olarak, iş yaşamına odaklı ürünlerimiz ve çözümlerimizle kurumsal hayata katkılarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz.”
4.000’in üzerinde kurumsal müşteriye sahip olan Huawei’de yeni dönemde Türkiye’deki en önemli hedeflerinden birinin kanal yapısını güçlendirmek olduğunu belirten Eren Serçe; “KOBİ’ler de Huawei’nin radarındaki önemli bir kitle. Huawei için Türkiye önemli merkezlerden biri konumunda. Huawei Türkiye bünyesinde 800 kadrolu mühendis yer alıyor. Özel projelerde ekiplere destek veren mühendis kadrolarıyla beraber, bu sayı 1.200’e kadar ulaşıyor. Türkiye’ye ve Türk mühendislerine yatırımlarımızı büyük bir özenle sürdürmeye devam edeceğiz. Türkiye’ye her sene 10 ila 20 milyon TL arasında stratejik yatırım yapılıyor. Huawei’nin AR-GE içinse Türkiye’de 50 milyon TL’lik yatırımı söz konusu” dedi.
Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tosunoğlu ise açılış konuşmasında; “CIO Vizyon Toplantıları’nın amacı; sektörden meslektaşlarımızla bir araya gelmek ve samimi bir ortamda bilgi paylaşımında bulunmaktır. Daha önce yaptığımız toplantılarda aldığımız geri bildirimler ve yapmış olduğumuz anketlerde, Veri Merkezi ve İş Sürekliliği konusu öne çıktığı için, bu toplantımızı bu konuya ayırmış olduk. Kurumlarda verilerin büyümesi ve bilişim sistemlerinin, şirketin her faaliyeti için bir çözüm üretmesiyle, sistem odaları hızla büyüdü ve mevcut yapılar ihtiyaca cevap veremez duruma geldi. Kurumların ihtiyaç duyduğu modern veri merkezleri, işlenen ve saklanan verinin önem derecesine göre elektrik, mekanik ve güvenlik sistemleri için değişim göstermektedir. Veri merkezlerinde; yedek güç kaynakları, yedek veri iletişim bağlantıları, iklimlendirme sistemleri, yangın söndürme sistemleri ve dış ortamdan gelebilecek tehlikelere karşı verinin güvenliğinin sağlanması öne çıkan kriterlerdir” dedi.
Etkinlik Prof. Dr. Acar Baltaş’ın duyguların kararlar üzerinde etkisini vurguladığı konuşmasıyla devam etti. Konuşmaların ardından gerçekleşen oturumlarda; Tiryaki Agro Gıda CIO’su Köksal Küçükada’nın moderatörlüğünde Vakıfbank adına Sistem Yönetim Direktörü Abdulgadir Uyar ve Nuh Çimento adına şirket CIO’su Erol Tiric, veri merkezi eksenindeki projelerini ve deneyimlerini paylaştılar.