Pazar, Aralık 22, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Huawei CeBIT 2015’te Yeni Ürünlerini ve İş Ortaklıklarını Duyurdu

huawei_globaltechmagazineHuawei, “Daha Fazla İletişim İçin Yenilikçi Bilgi Teknolojileri” temasıyla yer aldığı, 16 – 20 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen, dünyanın en büyük bilgi ve iletişim teknolojileri organizasyonu CeBIT 2015’te, en güncel çözüm ve hizmetlerini tanıttı. Dünya çapında bir çözüm ortağı olma vizyonuyla, global sektör liderleriyle birçok alanda işbirliğine giden Huawei, geleceğin iletişim ve bilişim teknolojileri için çalışamaya şimdiden başladı.

CeBIT 2015 bu yıl, dijital transformasyonu adresleyen “diconomy – Dijital Ekonomi” temasıyla kapılarını açtı. Fuarda bu yılın en önemli ana başlıklarından biri olan “Endüstri 4.0”, dijital teknoloji altyapısı ve ekonomik büyüme odaklı bir strateji üzerine inşa edildi. Endüstri 4.0, buhar makinesi, elektrik ve bilgi teknolojisinden sonra, dördüncü endüstriyel devrim olarak görülüyor. Bilgi teknolojileriyle akıllı üretimi destekleyen Endüstri 4.0, bilgiyi, objeleri ve makineleri birbirine bağlayarak akıllı bir ağ yaratıyor. Bu teknoloji sayesinde otomasyon hata ayıklama işlevlerinin en üst verim seviyesine en uygun maliyetlerle ulaşacağı öngörülüyor.

Huawei Kurumsal İş Çözümleri Grubu Başkanı Yan Lida, bu strateji ekseninde gerçekleştirdiği açılış konuşmasına; “Bilgi ve iletişim teknolojileri, yeni sanayi devriminin önünü açacaktır” diyerek başladı. Yan Lida konuşmasında, “Mobil genişbant, yazılım tabanlı ağ sistemleri, bulut bilişim, büyük veri ve nesnelerin interneti gibi yenilikçi teknolojilerin gelişimi, geleneksel sanayi yapısını, dördüncü nesil sanayi devrimine doğru yöneltmektedir. Endüstri 4.0, daha fazla bağlantı imkanı sunan, daha akılcı ve yenilikçi bir BT altyapısı gerektirmektedir. Huawei, BT sektöründeki 20 yıllık deneyimiyle ve teknolojik yakınsama yetenekleriyle, bu yenilikçi sanayi devrimi için en avantajlı iş ortaklarından biridir” dedi.

Açık İnovasyonla Yepyeni Bir Bilgi Dünyası

Huawei, açık inovasyonu adresleyen altı yeni ürün ve yedi farklı çözümle, CeBIT 2015’e damga vurdu. Huawei’nin kamu sektörü, nakliye, enerji ve finans alanında lanse ettiği ürünler ve çözümler, uçtan uca BT operasyonları için, eksiksiz bir portföy olarak sektöre sunuldu. Huawei’nin altı ana ürünü; “S12700 Agile Switch’leri”, “CloudEngine 12800 Veri Merkezi Switch’leri”, NetEngine 40E Core Router”, “Fusion Server 9032”, “OceanStor 18800” ve “OceanStor 9000” olarak açıklanırken, yedi ana çözümü ise “Akıllı Şehir Çözümleri”, “OmniMedia Çözümleri”, “Agile Network Çözümleri”, “Servis Odaklı Bulut Veri Merkezleri (SD-DC²)”, “Agile Tümleşik Çözümleri”, “Endüstriyel Bağlantı Çözümleri” ve “Kurumsal BT Servisleri” olarak açıklandı.

Huawei Ürün ve Çözümler Bölümü Başkanı Ryan Ding, firmanın CeBIT 2015’te sunduğu çözümler arasında yer alan “eLTE Genişbant Kanal”, “Agile WAN”, “OceanStor 9000” ve “Yeni Nesil Anti-DDoS” çözümlerini değerlendirirken; “Tüm bu yenilikler, dikey endüstriler için akıllı şehirler, akılı enerji altyapıları, OmniMedia yetenekleri ve omni-channel finans servisleri için farklı imkânlar sunacak” dedi.

eLTE Genişbant Erişim Çözümü: Akıllı Şehirler ve Endüstriler Arası Birleşme

Ses – veri erişimi ve tek ağ üzerinde video ile görüntü sevkini sağlayan Huawei eLTE Genişbant Erişim Çözümü, dikey endüstriyel gereklilikleri karşılamak için, ağ iletişiminde daha fazla esneklikle birlikte, birden fazla terminal seçeneği sunuyor. 400 MHz, 800 MHz, 1,4 GHz, 1,8 GHz ve 2,3 GHz gibi ortak frekansların yanı sıra bu çözüm, 3,5 GHz frekansında da genişbant erişimini destekliyor. Huawei, EP820 Genişbant Erişim Ahizesi ve EM720 Endüstriyel Mobil Hotspot’a ek olarak endüstriye özel ihtiyaçlara yönelik yeni aygıtlar geliştirmek için de Huawei’nin yeni çözümü ideal bir seçenek.

Çözüm, departmanlar arası işbirliğinde ve acil durumlarda verimi artıran akıllı video ve tele konferans sistemleri, IP çağrı merkezleri ve diğer üçüncü parti uygulamalar için bağlantıları da destekliyor.

Agile WAN: WAN 3.0 Deneyimi

Geniş Alan Ağları, günümüzde geliştirilmiş WAN kapasiteleri sunmaya çalışan kuruluşlar için önem kazanmaya başladı. Huawei hızlı Agile WAN çözümü, WAN SDN ile bir araya gelerek, Internet Protocol (IP), teknolojisi, atom yönlendiricileri, yüksek işlem hacmi, eSight mobil ve daha birçok teknoloji kullanarak kuruluşların rekabetteki konumunu güçlendirip onlara yüksek kalitede güvenilir ağ bağlantıları sunuyor.

OceanStor 9000: En Hızlı Ölçekli Dış Depolama, 4K İçin Uygun Kapasiteyi Sağlıyor

Huawei, 4K ultra yüksek çözünürlük (UHD) içeriğin yaygınlaşmasıyla birlikte, OceanStor 9000‘i geliştirdi. Yüksek-yatay ölçekli, -dünyanın en hızlı depolama sistemi- medya endüstrisinin giderek artan depolama ihtiyacına cevap olarak ortaya çıktı. Benzersiz eTurbo iletişim protokolü sayesinde, OceanStor 9000, dünyanın ilk ağ bağlantılı depolama (NAS) sistemi olma özelliğine sahip. Bu sistem, üretim ve düzenleme gerekliliklerini, 6 katmanlı bir 4K UHD sistemi üzerinden sağlıyor. Yüksek çözünürlüklü ve enerji tasarruflu sistem yapısı ile OceanStor 9000, medya kuruluşlarının işletim maliyetlerini %200, enerji tüketimini ise %32 oranında azaltma imkânı sağlıyor. Aynı zamanda, raporlama, düzenleme, yayınlama, yönetme ve depolama süreçlerini tek kaynaktan yöneterek, işlevselliği ve verimliliği de artırıyor.

Yeni Nesil Anti DDoS: Etkin Koruma

Huawei’nin yeni nesil Anti-DDoS Çözümü, büyük veri odaklı yapısıyla 100’den fazla DDoS saldırısını engelleme özelliğine sahip. Huawei’nin güçlü ve en güncel IP teknolojisi, en etkin şekilde zombi sunucuları tespit ederken, kayıtlı kullanıcıların internet erişim kalitesini de artırıyor.

Huawei’nin Yeni Stratejik Ortaklıkları CeBIT 2015’te Açıklandı

Huawei, CeBIT 2015 çerçevesinde dünya çapında birçok farklı sektörden, 35 stratejik ortaklık anlaşmasını da duyurdu. Çözüm ortakları kategorisinde SAP, Accenture, Hexagon, IBM, Sobey ve Honeywell; telekomünikasyon kategorisinde Vodafone ve Deutsche Telekom; kanal ortaklığı kategorisinde ise Blue-consult, COMNET, WOHLER ve ARROW, Huawei’nin açıklanan stratejik ortaklarından bazılarıydı. Huawei ayrıca Endstri 4.0, BT altyapısı, bulut bilişim ve kanal işbirlikleri gibi alanlarda da birçok işbirliği anlaşmasına da imza attı.

SAP ile Geniş Kapsamlı İşbirliği

Huawei, Cebit 2015’te, SAP ile geniş kapsamlı bir işbirliğine imza attığını duyurdu. Huawei ve SAP, nesnelerin internetine odaklanarak pazara yeni çözümler sunacak. Huawei Pazarlama ve Strateji Direktörü William Xu işbirliğini değerlendirirken; “Girişim uygulamaları ve yazılım konusunda dünya lideri olan SAP ile imza attığımız bu anlaşma Huawei için oldukça önemlidir. Bu ortaklıkla, SAP ile birlikte Çin-Avrupa işbirliği modeli geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu işbirliği doğrultusunda SAP HANA – SAP sertifikalı Huawei donanımı kullanan firmalar için, daha verimli büyük veri analizi, akıllı şehir projeleri ve kendi cihazını getir (BYOD) uygulamalarına imza atacağız” dedi.

İki şirket, Huawei’nin ICT altyapısı ve bağlantı çözümlerini kullanarak, SAP HANA bulut platformunda SAP uygulamaları ve analitik araçları özelinde projeler geliştirecek. İşbirliğinin ilk adımı olarak hızlı üretim, akıllı enerji ve ulaştırma çözümlerine odaklanılacak ve SAP HANA bulut platformu odaklı çalışmalar gerçekleştirilecek. Huawei ve SAP, Çin, Avrupa, Orta Asya, Afrika’da; ulaştırma, lojistik ve analiz servislerinde çalışan müşteriler için çözümler sunacak.

Huawei Avrupa’da gerçekleştirdiği operasyonlarla da son dönemde adından söz ettiren markalardan biri oldu. İş odaklı yenilikçi bilgi teknolojileri yaklaşımıyla Huawei, Avrupa’da en çok tercih edilen iş ortaklarından biri. Huawei, CeBIT organizasyonu çerçevesinde, akıllı şehirler, akıllı stadyumlar ve internet servisleri özelinde birçok önemli işbirliği anlaşmasına imza attı.

Huawei bu sene ayrıca, “İş Odaklı İnovatif Bilgi Teknolojileri, Daha Bağlanabilir Bir Dünya” teması altında gerçekleşen CIO Forum’a da ev sahipliği yaptı. Forum çerçevesinde, birçok global şirketin BT yöneticisi, endüstriyel ve yenilikçi dönüşümün sunduğu yeni fırsatları, karşılıklı olarak değerlendirme imkanı buldu.

· 2014’te Huawei, global pazarda önemli oranda büyüme gerçekleştirdi. Akıllı Şehir odaklı projeler çerçevesinde yer alan Huawei’nin “Güvenli Şehir Çözümleri”, bugüne kadar dünyanın 100’den fazla kentinde hayata geçirildi.

· Lojistik sektöründeyse, Huawei’nin Dijital Raylı Sistem Çözümleri, toplamda 87.000 kilometrelik demiryolu hattında uygulandı. Bu rakam aynı zamanda dünyanın etrafını iki kez tam olarak turlamaya eşit.

· Enerji sektöründe de varlığını önemli işbirlikleriyle sürdüren Huawei, bugün dünyanın en büyük 20 enerji şirketinden 14’ü ile aktif olarak çalışmaktadır. Bu 14 şirket, dünya çapında 100.000’den fazla istasyona ve 38.000 kilometrelik yakıt hattına sahiptir.

· Finans sektöründe, Huawei’nin Omni-Channel Bankacılık Çözümleri, dünya genelinde, aralarında Standard Chartered, Hang Seng Bank ve Sberbank’ın da bulunduğu 300’den fazla finans organizasyonu tarafından kullanılmaktadır.

· İnternet, eğitim ve medya alanında ise Huawei’nin sektörün önemli aktörlerine yönelik, geniş ölçekli BT altyapı hizmetleri göze çarpmaktadır.

· Huawei, aralarında Vodafone Global İş Çözümleri, Deutsche Telekom ve British Telecom Global İş Çözümleri birimlerinin de yer aldığı, dünyanın en önemli 20 telekom operatörü ile işbirliği içinde faaliyetlerin, yürütmekte ve üst düzey bilgi teknolojileri operasyonlarına imza atmaktadır.

Teknoloji Makaleleri