Pazar, Aralık 22, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Vodafone İş Dünyasının Kadın Liderlerini Ağırladı

vodafone_globaltechmagazineDünya Kadınlar Günü vesilesiyle CEO Club toplantıları çatısı altında gerçekleştirilen Vodafone Önce Kadın Toplantısı’nda mobil teknolojilerin kadınların güçlendirilmesindeki rolü masaya yatırıldı. “Hayatı Değişenler” ve “Değişime Öncülük Edenler” konulu panellerin de düzenlendiği toplantıda, Vodafone Grubu tarafından hazırlanan ve mobil teknolojilerin, erişim, eğitim, sağlık, güvenlik, istihdam ve yaşlılıkta yalnızlık alanlarında kadınların önündeki imkânları nasıl iyileştirdiğini ortaya koyan “Önce Kadın: Mobil Teknolojilerin Kadınların Güçlenmesindeki Rolü” başlıklı rapor da katılımcılarla paylaşıldı.

Capital ve Ekonomist dergileri öncülüğünde, Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda düzenlenen CEO Club toplantıları kapsamında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Önce Kadın Toplantısı düzenlendi. Mobil teknolojilerin kadınların güçlenmesindeki rolüne odaklanılan toplantıda, Vodafone Grubu’nun bu konuda hazırladığı ve mobil teknolojilerin “erişim”, “eğitim”, “sağlık”, “güvenlik”, “istihdam” ve “yaşlılıkta yalnızlık” konularında kadınların hayatına katkısını ortaya koyan “Önce Kadın: Mobil Teknolojilerin Kadınların Güçlenmesindeki Rolü” başlıklı global rapor da katılımcılarla paylaşıldı.

Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt’ün açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, iki ayrı panelle devam etti. Vodafone Türkiye Kurumsal İlişkiler ve Çeşitlilik Direktörü Gizem Keçeci, Baba Beni Okula Gönder Projesi Öğrencisi Huriye Körne, Önce Kadın Programı Katılımcıları Muazzes Özer ve Wafaa Mohammed Ramadan’ın katılımıyla düzenlenen “Hayatı Değişenler” konulu ilk panelde mobil teknolojilerle hayatı değişen kadınlar hikayelerini anlattı. General Electric Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan Özsoy, Coca-Cola Türkiye Kafkasya ve Orta Asya Bölüm Başkanı Galya Frayman Molinas, Doğanonline Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner ve Citibank Türkiye CEO’su Serra Akçaoğlu’nun katılımıyla düzenlenen “Değişime Öncülük Edenler” konulu ikinci panelde ise, kadınların sosyal ve ekonomik hayata eşit katılımında teknolojinin etkisi ele alındı.

Gökhan Öğüt: “Sağlıklı, bilgili ve eğitimli bir neslin yetişmesi için ana unsur kadınlar”

Günümüzde mobil teknolojilerin ister gelişmekte olan ister gelişmiş pazarlarda olsun dünyanın her yerinde ekonomik kalkınma ve kişisel refah üzerinde büyük ve olumlu bir etki yarattığını belirten Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, açılış konuşmasında şunları söyledi:

“CEO Club toplantılarımızın odaklandığı konular arasında kadın konusu önemli bir yer tutuyor. Sadece iş dünyası için değil; sağlıklı, bilgili ve eğitimli bir neslin yetişmesinde de ana unsur olan kadınların ekonomik ve sosyal hayata eşit katılımı, ülkemizin sürdürülebilir büyümesi için en önemli potansiyeli oluşturuyor. Bu doğrultuda, grubumuzun kadınların güçlenmesine verdiği desteğin bir yansıması olan ve Vodafone’un faaliyet gösterdiği farklı ülkelerde mobil teknolojiler ile kadınların hayatını olumlu yönde nasıl değiştirdiğinin detaylı olarak anlatıldığı global raporu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle gerçekleştirdiğimiz Önce Kadın Toplantısı kapsamında Türkçe olarak sunmak bizim için ayrı bir önem taşıyor. Vodafone Türkiye olarak, şimdiye kadar 370.000 kadınımızın yararlandığı ‘Önce Kadın’ programımız ile bir parçası olduğumuz bu raporun, kadınlarımızın sosyal ve ekonomik hayata katılımının her geçen gün daha da önem kazandığı ülkemiz için yeni açılımlar sunacağına inanıyoruz. Kadınlarımızın güçlendirilmesi vizyonumuz çerçevesinde, Grubumuzdan da aldığımız destek ve cesaretle, kadınlara yönelik sosyal yatırımlarımızı ve kadınlarımıza istihdam yaratmaya yönelik faaliyetlerimizi artırarak sürdüreceğiz.”

Mobil teknolojiler ile 2020 yılına kadar okuma yazma bilmeyen 7,2 milyon kadına erişilebilir

Vodafone Önce Kadın Raporu’na göre, yaşamı destekleyen “erişim”, “eğitim”, “sağlık”, “güvenlik”, “istihdam” ve “yaşlılıkta yalnızlık” alanlarında yapılacak çalışmaların artması, 2020’de 8,7 milyon kadının hayatına olumlu katkı yapabilecek ve kadınlar topluma yılda 6,6 milyar dolar değerinde ekonomik katkıda bulunabilecek. Ayrıca, cinsiyet uçurumunun ele alınması ve kadınların cep telefonuna erişiminin artırılması kadınlara ve topluma 22,3 milyar ABD doları ekonomik fayda sağlayabilecek. Diğer yandan, mobil teknolojiler aracılığıyla, 2020’ye kadar okuma yazma bilmeyen 7,2 milyon kadına erişmek mümkün olabilecek.

Vodafone’dan hayat kurtaran uygulama

Vodafone Türkiye’nin Mart 2014’te tanıttığı Vodafone Kırmızı Işık uygulaması, kadınların şiddete maruz kaldıkları anlarda kolluk kuvvetleri ya da yakınlarına cep telefonları aracılığıyla haber verebilmelerini sağlıyor. Ana uygulama ekranında, Alo 183 Kadın ve Sosyal Hizmetler, 155 Polis İmdat, Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı ve 156 Jandarma İmdat acil numaraları tek tuşla aranabiliyor. Ayrıca, telefonun sallanmasıyla acil SMS gönderilebiliyor. Ayrıca, Avon ile yapılan işbirliğiyle, uygulamaya ilişkin tanıtım bilgileri Avon’un 300 bin kişilik temsilci gücünün kullandığı iletişim kanallarına eklendi.

Teknoloji Makaleleri